Ontdek de verborgen parels van Girona.

Girona is een prachtige stad in Noord-Spanje die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen die de meer bekende steden zoals Madrid, Barcelona en Valencia bezoeken. Maar voor degenen die de moeite nemen om Girona te verkennen, zullen ze ontdekken dat deze stad veel te bieden heeft en zeker de moeite waard is om te bezoeken. Dit artikel richt zich op het ontdekken van de verborgen parels van Girona, die niet vaak terug te vinden zijn in de reisgidsen.

De oude Joodse wijk

Een van de meest charmante delen van Girona is de oude Joodse wijk, ook wel bekend als “El Call”. Dit gebied is gevuld met smalle straatjes en historische gebouwen die teruggaan tot de middeleeuwen. Het is ook de thuisbasis van een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de Joodse baden en de oude synagoge.

De Arabische baden

Een andere belangrijke historische attractie van Girona is de Banys Arabs, oftewel de Arabische baden. Deze prachtige baden dateren uit de 12e eeuw en zijn perfect bewaard gebleven.

Culinaire hoogstandjes

Girona staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes, vooral vanwege de vele Michelin-sterren restaurants die de stad rijk is. Maar er zijn ook tal van geweldige lokale gerechten om te proeven, waaronder “Fideua”, een lokale versie van de beroemde Valenciaanse paella.

Verken de natuur

Girona heeft ook veel te bieden voor natuurliefhebbers. Het nabijgelegen nationale park Montseny is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de bergen en bossen.

Bezoek het Kathedraal

De kathedraal van Girona is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur en zeker een bezoek waard. Het kartuizerklooster Sant Pere de Galligants is ook een fantastisch gebouw om te bezoeken.

Museo del Cinema

Een van de meest ongewone musea ter wereld is het Museo del Cinema, gelegen in de oude stad. Dit museum heeft een uitgebreide collectie van optische apparaten en camera’s die de geschiedenis van de filmindustrie weergeven.

Festivals in Girona

Girona is beroemd om zijn festivals, waaronder het bloemenshow festival “Temps de Flors” en het internationale stadsfestival “Girona Temps De Jazz”. Deze evenementen trekken veel toeristen uit de hele wereld.

Verken de stad op de fiets

Een geweldige manier om Girona te ontdekken is per fiets. Er zijn tal van routes die u langs de prachtige kustlijn en door het landelijke achterland voeren.

Bezoek de Arabische tuinen

De Arabische tuinen van Girona zijn een prachtig voorbeeld van de prachtige tuinkunst van de Moorse tijd. Deze tuinen werden in de 12e eeuw aangelegd en zijn nog steeds in gebruik vandaag.

Museo de la Historia de los Judíos

Dit museum is gewijd aan de geschiedenis en de cultuur van de Joodse gemeenschap van Girona en beschikt over een uitgebreide collectie van voorwerpen en aandenkens.

De oude muren

De oude stadsmuren van Girona zijn een indrukwekkend gezicht en bieden een geweldig uitzicht over de stad en de omgeving.

Bezoek de Onze-lieve-Vrouwekerk

Deze prachtige kerk is een van de belangrijkste religieuze gebouwen van Girona en wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in heel Spanje.

Ga op avontuur

Voor de meer avontuurlijke reizigers biedt Girona een aantal opwindende buitenactiviteiten, waaronder bergbeklimmen, canyoning en raften.

Museo d’Art

Het Museum van Girona heeft een uitgebreide collectie van kunst en decoratieve kunstvoorwerpen, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en keramiek.

Bezoek het Bisschoppelijk Paleis

Dit prachtige paleis is gebouwd in de 11e eeuw en is een van de meest indrukwekkende voorbeelden van middeleeuwse architectuur in heel Spanje.

Conclusie

Girona is een stad vol verborgen parels die ontdekt moeten worden. Van historische bezienswaardigheden tot culinaire hoogstandjes, er is voor ieder wat wils in Girona. Door deze verborgen parels te verkennen, zul je een kant van de stad ontdekken die niet vaak wordt gezien door toeristen. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur, natuur of het buitenleven, er is genoeg te doen en te zien in deze prachtige stad.

Veelgestelde vragen

1. Wat maakt Girona anders dan andere Spaanse steden?
Girona is heel anders dan andere Spaanse steden vanwege zijn unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuur en de vele verborgen parels die niet vaak te vinden zijn in de reisgidsen.

2. Welke culinaire hoogstandjes moet ik proberen in Girona?
De Fideua is een lokale specialiteit die je zeker moet proberen. Het is een heerlijk gerecht dat lijkt op de beroemde Valenciaanse paella.

3. Wat is het beste seizoen om Girona te bezoeken?
Het is het beste om Girona te bezoeken in het voorjaar of de herfst, wanneer het klimaat mild is en er minder toeristen zijn.

4. Zijn er buitenactiviteiten te doen in Girona?
Ja, er zijn tal van buitenactiviteiten te doen in Girona, zoals bergbeklimmen, canyoning en raften.

5. Welke historische attracties zijn er nog meer in Girona?
Andere indrukwekkende historische attracties in Girona zijn onder andere de Arabische baden, de Joodse oude wijk en de indrukwekkende kathedraal.

Over ons

Informatie