Ontdek de verborgen pareltjes van Oostkapelle: van historische gebouwen tot rustige natuurgebieden.

Oostkapelle, een schilderachtig kustdorp gelegen in Zeeland, Nederland, biedt talloze verborgen pareltjes die wachten om ontdekt te worden. Of je nu een liefhebber bent van historische gebouwen, rustige natuurgebieden of gewoon wilt ontspannen op het strand, Oostkapelle heeft voor ieder wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een onvergetelijke reis door de verborgen parels van Oostkapelle.

1. De Dorpskerk van Oostkapelle

De Dorpskerk van Oostkapelle, gebouwd in de 13e eeuw, is een van de oudste gebouwen in het dorp. Met zijn prachtige gotische architectuur en indrukwekkende glas-in-loodramen, is het een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Oostkapelle.

2. Terra Maris

Terra Maris, een museum dat zich richt op de natuur en geschiedenis van Zeeland, is gevestigd in de voormalige orangerie van Kasteel Westhove. Het museum heeft een uitgebreide collectie van lokale planten en dieren en biedt verschillende educatieve tentoonstellingen voor kinderen.

3. Manteling van Walcheren

De Manteling van Walcheren is een uitgestrekt natuurgebied dat zich uitstrekt over 750 hectare tussen Oostkapelle en Domburg. Het gebied biedt prachtige wandelpaden langs de duinen, bossen en stranden. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen en te genieten van de schoonheid van de natuur.

4. Strand Oostkapelle

Het strand van Oostkapelle staat bekend als een van de schoonste stranden in Nederland, met zijn kristalheldere water en brede stranden. Het is de perfecte plek om te genieten van een dagje aan zee, te zonnebaden of te genieten van de vele activiteiten op het strand.

5. Heemtuin Westhove

De Heemtuin Westhove is een prachtige botanische tuin die gerund wordt door vrijwilligers. Het biedt een overvloed aan inheemse planten en bloemen in een natuurlijke omgeving. Het is de perfecte plek voor een rustige wandeling en om te genieten van de schoonheid van de natuur.

6. Gedenksteen bij de Serooskerkseweg

Op de hoek van de Serooskerkseweg en de Molenweg vind je een gedenksteen die herinnert aan de verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op deze plek werden vier huizen vernietigd door een geallieerde bom op 17 september 1944. Een bijzonder stukje geschiedenis dat tot op de dag van vandaag wordt herdacht.

7. De Vroonkreek

De Vroonkreek is een rustig natuurgebied, vlakbij het centrum van Oostkapelle. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en is de perfecte plek voor een ontspannen picknick, een wandeling of om gewoon even tot rust te komen.

8. Museum en Terra Maris Café

In het museumgebouw van Terra Maris bevindt zich het gezellige Terra Maris Café, waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of kopje koffie met een prachtig uitzicht op de kasteeltuinen. Het café is de perfecte plek om even bij te komen na een lange wandeling in de Manteling van Walcheren.

9. De oude molen van Oostkapelle

De oude molen van Oostkapelle is een van de weinige overgebleven molens in de omgeving. Het werd gebouwd in 1874, en was jarenlang in gebruik om graan te malen. Vandaag de dag is de molen een bezienswaardigheid en wordt nog steeds gebruikt voor educatieve doeleinden.

10. Natuurpark Toorenvliedt

Natuurpark Toorenvliedt is een prachtig gebied van 5 hectare, gelegen achter Landgoed Toorenvliedt. Het park biedt een overvloed aan inheemse planten en dieren, en heeft talloze wandelpaden. Geniet van de rust van de natuur en verken de prachtige omgeving.

11. Mini-camping Strandduin

De Mini-camping Strandduin is de perfecte plek om te verblijven tijdens een vakantie in Oostkapelle. Het biedt kampeerplaatsen en caravans voor een betaalbare prijs, en is gelegen op slechts enkele minuten afstand van het strand.

12. Pluktuin Marie

Pluktuin Marie is een kleurrijke pluktuin waar je zelf je bloemen kunt plukken. Het is de perfecte plek voor een romantische wandeling of voor een dagje uit met vrienden of familie. Geniet van de prachtige bloemen en neem een mooie bos mee naar huis.

13. De Vroongronden

De Vroongronden, gelegen tussen Oostkapelle en Domburg, biedt verschillende wandelroutes met prachtige uitzichten op de Noordzee. Het is een mooie plek om de zonsondergang te bekijken en te genieten van de rust en stilte van de natuur.

14. Pannenkoekenhuis “De Pannenkoe”

Pannenkoekenhuis “De Pannenkoe” biedt een heerlijke selectie van verschillende soorten pannenkoeken. Het is de perfecte plek voor een gezellige lunch of avondmaal met het hele gezin.

15. De Noordduinse Duinen

De Noordduinse Duinen zijn een uitgestrekt natuurgebied, gelegen vlakbij Oostkapelle. Het biedt verschillende wandelroutes en fietspaden en heeft prachtige uitzichten op de omgeving. Het is ook de perfecte plek om te genieten van de Nederlandse flora en fauna.

In Oostkapelle vind je nog vele andere verborgen pareltjes. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur of gewoon ontspanning, Oostkapelle heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet om deze bezienswaardigheden te bezoeken tijdens uw volgende vakantie in Oostkapelle.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd van het jaar om Oostkapelle te bezoeken?

De beste tijd om Oostkapelle te bezoeken is van mei tot en met september, wanneer het weer warm en zonnig is. In de zomermaanden zijn er vaak verschillende festivals en evenementen die je kunt bijwonen.

Waar kan ik fietsen huren in Oostkapelle?

Er zijn verschillende plekken in Oostkapelle waar fietsen kunnen worden gehuurd, zoals bij de lokale fietsenwinkel of bij uw accommodatie. Het is de ideale manier om de omgeving te verkennen.

Welke stranden zijn er in de buurt van Oostkapelle?

In de buurt van Oostkapelle zijn verschillende stranden te vinden, waaronder het strand van Oostkapelle zelf, het strand van Domburg en het strand van Zoutelande.

Is Oostkapelle geschikt voor een familievakantie?

Ja, Oostkapelle is geschikt voor een familievakantie, met zijn brede stranden, talloze activiteiten en gezinsvriendelijke accommodaties.

Wat zijn de openingstijden van de Dorpskerk van Oostkapelle?

De Dorpskerk van Oostkapelle is geopend voor bezoekers op woensdag en zaterdag van 14:00 tot 16:30 uur en op zondag van 10:00 tot 11:30 uur. Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen en bij speciale evenementen.

Over ons

Informatie