Ontdek het onontdekte Luxemburg: bezienswaardigheden buiten de gebaande paden

Als je denkt aan Luxemburg, dan denk je waarschijnlijk aan de stad Luxemburg. Maar Luxemburg heeft zoveel meer te bieden dan alleen de hoofdstad. Er zijn talloze bezienswaardigheden buiten de gebaande paden die zeker een bezoekje waard zijn. In dit artikel nemen we je mee op een reis door het onontdekte Luxemburg.

Wat is er te doen in Vianden?

Vianden is een pittoresk stadje gelegen in het noorden van Luxemburg en is zeker een bezoekje waard. Hier zijn enkele van de activiteiten die je in Vianden kunt ondernemen:

Ontdek het kasteel van Vianden

Het kasteel van Vianden is één van de grootste en mooiste feodale residenties uit de romaanse en gotische tijd in Europa. Het kasteel is gelegen op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de stad en omgeving.

Geniet van de natuur in de Ardennen

Vianden ligt in het hart van de Ardennen. Dit betekent dat je kunt genieten van wandelingen door de mooiste bossen en langs prachtige rivieren.

Wat is er te doen in Mullerthal?

Mullerthal, ook wel bekend als Klein Zwitserland, is een regio in Luxemburg die bekend staat om zijn natuurschoon. Hier zijn enkele van de activiteiten die je in Mullerthal kunt ondernemen:

Bezoek de Schiessentümpel waterval

De Schiessentümpel waterval is een prachtige bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Mullerthal. Het is een schilderachtige waterval die een rustige en serene sfeer uitstraalt.

Verken de bossen van Mullerthal

Mullerthal staat bekend om zijn prachtige landschappen en uitgestrekte bossen. Je kunt er talloze wandelingen maken en genieten van de natuur.

Wat is er te doen in Clervaux?

Clervaux is een pittoresk stadje gelegen in het noorden van Luxemburg. Hier zijn enkele van de activiteiten die je in Clervaux kunt ondernemen:

Ontdek het kasteel van Clervaux

Het Kasteel van Clervaux is een prachtig gerestaureerd kasteel met een rijke geschiedenis. Het kasteel herbergt tegenwoordig het Museum van de Ardennen en de beroemde fototentoonstelling ‘The Family of Man’.

Bezoek de parochiekerk in Clervaux

De parochiekerk in Clervaux is een prachtige bezienswaardigheid met een indrukwekkende geschiedenis. Het is een mooie plek om even te stoppen en tot rust te komen.

Wat is er te doen in Esch-sur-Sûre?

Esch-sur-Sûre is een pittoresk stadje gelegen in het noorden van Luxemburg. Hier zijn enkele van de activiteiten die je in Esch-sur-Sûre kunt ondernemen:

Verken het kasteel van Esch-sur-Sûre

Het kasteel van Esch-sur-Sûre is een prachtige ruïne gelegen op een heuvel met uitzicht over de stad en de vallei van de Sûre. Het is een geweldige plek om een middag door te brengen.

Bezoek de kerk van St. Michael

De kerk van St. Michael is een prachtige kerk gelegen in het centrum van Esch-sur-Sûre. Het heeft een indrukwekkende geschiedenis en is een belangrijk kunstwerk in Luxemburg.

Wat is er te doen in Echternach?

Echternach is een mooie stad gelegen in het oosten van Luxemburg. Hier zijn enkele van de activiteiten die je in Echternach kunt ondernemen:

Bezoek de abdij van Echternach

De abdij van Echternach is een prachtig voorbeeld van romaanse architectuur. Het staat bekend als de plaats waar St. Willibrordus, de apostel van de Lage Landen, zijn thuisbasis had.

Verken het prachtige stadscentrum van Echternach

Echternach heeft een prachtig en schilderachtig stadscentrum met oude straatjes en schitterende oude huizen, waardoor je jezelf even terug in de tijd waant.

Conclusie

Luxemburg heeft zoveel meer te bieden dan alleen de stad Luxemburg. Met al deze prachtige bezienswaardigheden buiten de gebaande paden is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het prachtige land. Van kastelen en kerken tot watervallen en uitgestrekte bossen, Luxemburg heeft voor elk wat wils.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Luxemburg?
2. Wat te doen in de stad Luxemburg?
3. Is Luxemburg een duur land om te bezoeken?
4. Hoeveel dagen heb ik nodig om Luxemburg te ontdekken?
5. Wat is de beste tijd om Luxemburg te bezoeken?

1. Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in Luxemburg?

Luxemburg heeft zoveel prachtige bezienswaardigheden, maar enkele van de mooiste zijn het kasteel van Vianden, de Schiessentümpel waterval in Mullerthal, het Kasteel van Clervaux en de Abdij van Echternach.

2. Wat te doen in de stad Luxemburg?

in de stad Luxemburg valt er genoeg te doen. Bezoek het Groothertogelijk paleis, de kazematten, het Museum van Moderne Kunst (Mudam) en het Museum voor Geschiedenis & Kunst.

3. Is Luxemburg een duur land om te bezoeken?

Luxemburg is een klein land met een hoge levensstandaard, dus het kan duur lijken. Maar het land heeft veel walletjes-witte-schuim keuzes voor toeristen, vooral in de oude stad en buiten de stad.

4. Hoeveel dagen heb ik nodig om Luxemburg te ontdekken?

Dit hangt af van hoeveel je wilt zien en doen. Voor een basisverkenning van de stad Luxemburg en zijn omgeving heb je minstens 3 tot 4 dagen nodig. Voor een grondiger onderzoek raden wij aan minstens een week te reserveren.

5. Wat is de beste tijd om Luxemburg te bezoeken?

De beste tijd om Luxemburg te bezoeken is van april tot september wanneer het weer milder is en de dagen langer duren.

Over ons

Informatie