Op avontuur door Soulac-Sur-Mer: Ontdek de prachtige natuur en bezienswaardigheden

Waarom Soulac-Sur-Mer de perfecte vakantiebestemming is

Ontsnap aan de drukte van de stad

Geniet van de prachtige natuur

Ontdek de rijke geschiedenis

Bezienswaardigheden in Soulac-Sur-Mer

Basilique Notre Dame de la Fin des Terres

Pointe de Grave

Phare de Cordouan

Le Phare du Verdon

Wandelen en fietsen in de prachtige natuur

Les Landes de Gascogne Regional Natural Park

Plage de L’Amélie

Le Parc de l’Estuaire

Activiteiten voor gezinnen

Aquapark

Mini-golf

Kajakken op de zee

Feesten in Soulac-Sur-Mer

Fête de la Mer

Soulac 1900

Wine and Jazz Festival

Proef de lokale keuken

Oesters

Wijn

Canaulaise patisserieën

Wie op zoek is naar een rustige vakantie met prachtige natuur, rijke geschiedenis en leuke activiteiten voor het hele gezin, kan dat allemaal vinden in Soulac-Sur-Mer. Deze kustplaats is gelegen op de Atlantische kust in de regio Nouvelle-Aquitaine in Frankrijk en is de ideale bestemming voor een zomerse ontsnapping.

Waarom Soulac-Sur-Mer de perfecte vakantiebestemming is

In tegenstelling tot steden, is Soulac-Sur-Mer een rustiek Frans dorp met een relaxed tempo. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en om te genieten van de prachtige natuur. Van de duinen tot aan de pine bossen en het strand, er is altijd een prachtig uitzicht te zien. En niet te vergeten, het dorp heeft ook een rijke geschiedenis om te verkennen.

Bezienswaardigheden in Soulac-Sur-Mer

Er is meer dan genoeg te zien in Soulac-Sur-Mer. Bezoek de Basilique Notre-Dame de la Fin des Terres, een van de grootste Romaanse kerken van Europa. Geniet ook van het uitzicht vanaf de Pointe de Grave, waar de monding van de Gironde rivier de zee ontmoet. En maak een uitstapje naar de Phare de Cordouan, de oudste nog actieve vuurtoren van Frankrijk. Of bezoek Le Phare du Verdon, de grootste vuurtoren in Europa.

Wandelen en fietsen in de prachtige natuur

Soulac-Sur-Mer ligt in Les Landes de Gascogne Regional Natural Park, waar je kunt genieten van prachtige wandel- en fietspaden. Bezoek Plage de L’Amélie, een rustig strand waar je kunt zwemmen of zonnebaden. En ontdek het Parc de l’Estuaire, een beschermd natuurgebied met bossen, moerassen en wilde dieren.

Activiteiten voor gezinnen

Er zijn ook tal van activiteiten voor gezinnen in Soulac-Sur-Mer. Neem bijvoorbeeld het Aquapark, met glijbanen en zwembaden voor alle leeftijden. Of speel een rondje mini-golf met het hele gezin. En maak een kajaktocht op de zee, een leuke en actieve manier om de kust te verkennen.

Feesten in Soulac-Sur-Mer

Iets bijzonders meemaken tijdens je vakantie? Bezoek dan een van de feesten in Soulac-Sur-Mer. Bezoek de Fête de la Mer, een jaarlijks festival ter ere van de visserijtraditie van de stad. Of ga naar Soulac 1900, een retro-festival dat het dorp terug in de tijd brengt. En voor de jazzliefhebbers is er het Wine and Jazz Festival in de zomer.

Proef de lokale keuken

Vergeet niet om de lokale keuken te proeven tijdens je verblijf in Soulac-Sur-Mer. Proef de oesters uit de Gironde, een van de beste oesterproductiegebieden ter wereld. En vergeet de wijn niet, Soulac-Sur-Mer ligt tenslotte in een wijnregio. Probeer de witte wijnen uit de Bordeaux-streek. En geniet van de heerlijke Canaulaise patisserieën, zoals het beroemde Pasteis de Nata.

Soulac-Sur-Mer is een verborgen juweeltje in de regio Nouvelle-Aquitaine. Ontsnap aan de drukte van de stad en ontdek de prachtige natuur en rijke geschiedenis van dit charmante Frans dorp. Er is genoeg te zien en te doen voor alle leeftijden, dus plan je volgende avontuur naar Soulac-Sur-Mer vandaag nog.

De zomermaanden zijn de beste tijd om Soulac-Sur-Mer te bezoeken. De temperaturen zijn warm en er zijn veel festivals en activiteiten.

Ja, er zijn veel activiteiten die geschikt zijn voor kinderen, zoals het Aquapark, minigolf en kajakken op zee.

Ja, Soulac-Sur-Mer heeft veel restaurants die lokale specialiteiten en internationale gerechten serveren.

Het is aan te raden om vooraf te reserveren voor bepaalde bezienswaardigheden, zoals de Phare de Cordouan en Le Phare du Verdon. Informeer bij de desbetreffende bezienswaardigheid voor meer informatie.

Je kunt Soulac-Sur-Mer bereiken per auto, trein of vliegtuig. De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is Bordeaux-Mérignac, op ongeveer 90 km afstand.

Over ons

Informatie