Op avontuur in Hollum: outdoor activiteiten en uitjes

Hollum is een klein dorpje gelegen op het waddeneiland Ameland. Het is een prachtige locatie voor avontuurlijke outdoor activiteiten en uitjes. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende avontuurlijke activiteiten die Hollum en de omgeving te bieden hebben.

Watersporten voor de adrenalinejunkies

Voor degenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick, zijn er verschillende watersporten te vinden in Hollum en omgeving. Denk bijvoorbeeld aan kitesurfen, windsurfen, en golfsurfen. Er zijn diverse surfscholen waar je lessen kunt volgen en materiaal kunt huren. Probeer bijvoorbeeld eens een kitesurfles bij Kitesurf Ameland of ga windsurfen bij WindSurfCenter Ameland.

Verken de omgeving op de fiets

Ameland is een eiland en dat betekent dat er veel mooie fietsroutes te vinden zijn. Huur een fiets bij één van de fietsverhuurbedrijven in het dorp en ontdek de prachtige natuur van het eiland. Er zijn verschillende routes die je langs de duinen, door de bossen en langs historische locaties leiden.

Ga zeehonden spotten

Een populaire activiteit op Ameland is het spotten van zeehonden. Vaar met een groep mee op een boottocht naar de zandbanken waar de zeehonden zich regelmatig ophouden. Bij slecht weer kan het zijn dat de boottocht niet doorgaat, dus check van tevoren altijd de weersvoorspellingen.

Paardrijden over het strand

Een unieke manier om de omgeving van Hollum te verkennen is te paard. Er zijn diverse maneges waar je paarden kunt huren en tochten kunt boeken, zoals Manege De Dunhoeve. Geniet van de prachtige en unieke ervaring om op het strand te paardrijden en de zee te trotseren.

Bezoek de vuurtoren van Ameland

De vuurtoren van Ameland, ook wel bekend als Bornrif, is al meer dan een eeuw de baken van Ameland. De toren is in 1881 gebouwd en stond toen op 800 meter van de kust. Tegenwoordig staat de toren bijna 2 kilometer landinwaarts, omdat de kustlijn is veranderd. Bezoek deze historische locatie en bekijk het prachtige uitzicht vanaf de top.

Wandelen door de duinen

Hollum en de omgeving hebben prachtige duinlandschappen die je per voet kunt verkennen. Loop door de duinen en geniet van de natuur om je heen. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet, zoals de route door het duingebied van Mar en Duin of de route over het hoge duin van Hollum.

Kanoën door de grachten

Midden in het dorp Hollum ligt een uniek grachtensysteem. Huur een kano bij één van de verhuurders en verken het dorp vanaf het water. Het is een unieke manier om een dagje door te brengen en het dorp vanuit een ander perspectief te bekijken.

Bungeejumpen op Ameland

Als je op zoek bent naar een extreme activiteit, is bungeejumpen op Ameland een aanrader. Spring vanaf een hoogte van 55 meter en geniet van het uitzicht op het eiland terwijl je door de lucht vliegt.

Bezoek het Natuurcentrum

Het Natuurcentrum Ameland in Nes is een educatief centrum waar je alles kunt leren over de natuur van het eiland. Er zijn verschillende exposities en activiteiten die je helpen om meer te begrijpen over de flora en fauna van Ameland.

Ga vissen op zee

Als je van vissen houdt, dan is zeevissen een leuke activiteit om te proberen. Er zijn verschillende georganiseerde vis- en vaartochten die je kunt boeken. Tijdens deze tochten kun je verschillende soorten vis vangen, zoals kabeljauw, makreel en schol.

Geocachen op Ameland

Geocaching is een leuke manier om het eiland te verkennen. Het is een soort van schattenjacht waarbij je aan de hand van GPS-coördinaten op zoek gaat naar verborgen caches. Er zijn meerdere caches op Ameland verstopt, dus download de app en ga op zoek naar de verborgen schatten.

Surfen op de Kooiplaats

De Kooiplaats is een unieke locatie in het binnenland van Ameland waar je kunt surfen op een zoetwaterplas. Het is een ideale locatie voor beginners, maar ook voor gevorderde surfers is het een leuke ervaring.

Wadlopen bij laagwater

Wadlopen is een populaire activiteit op de Waddenzee. Loop over de bodem van de Waddenzee en ontdek de unieke flora en fauna van dit unieke gebied. Er zijn verschillende georganiseerde wadlooptochten die je kunt boeken.

Stand-up paddleboarden

Stand-up paddleboarden, ook wel SUP genoemd, is een leuke manier om de omgeving van Hollum te verkennen. Huur een SUP-board bij één van de verhuurbedrijven en peddel langs de kustlijn. Het is een goede manier om je balans te trainen terwijl je geniet van de prachtige omgeving.

Er zijn tal van activiteiten te doen in Hollum en de omgeving. Watersporten, paardrijden, wandelen en nog veel meer. Geniet van de prachtige natuur, ontdek de omgeving op unieke wijze en beleef avontuurlijke momenten. Ameland is een ideale locatie voor een vakantie vol actie en avontuur.

1. Wat is er te doen in Hollum?

In Hollum en de omgeving zijn er tal van activiteiten te doen, zoals watersporten, paardrijden, wandelen, zeehonden spotten en nog veel meer.

2. Waar kan ik paardrijden op Ameland?

Er zijn verschillende maneges op Ameland waar je paarden kunt huren en tochten kunt maken. Manege De Dunhoeve is één van de opties.

3. Hoe kan ik zeehonden spotten?

Er zijn verschillende boottochten die je kunt boeken om zeehonden te spotten. Vaak vertrekken deze vanaf de haven van Hollum.

4. Is er een wadlooptocht in de buurt?

Ja, er zijn verschillende georganiseerde wadlooptochten die je kunt boeken vanaf het eiland.

5. Welke watersporten kan ik doen op Ameland?

Er zijn verschillende watersporten te doen, zoals kitesurfen, windsurfen en golfsurfen.

Over ons

Informatie