Op ontdekkingstocht in de omgeving van Bospark De Schaapskooi: leuke dagtrips en excursies

Als je op zoek bent naar een rustig vakantieverblijf om te genieten van het platteland, dan is Bospark De Schaapskooi de perfecte plek voor jou. Dit vakantiepark is gelegen aan de rand van de Veluwe in het pittoreske dorpje Epe, en biedt een perfecte uitvalsbasis voor leuke dagtrips en excursies in de omgeving. Hier zijn 15 activiteiten en bezienswaardigheden die niet gemist mogen worden tijdens je ontdekkingstocht!

Natuurwandelingen in de Veluwe

Breng een bezoek aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe en maak een wandeling door de uitgestrekte natuurgebieden. Verken de bossen, heidevelden, zandverstuivingen en hertenweiden die deze regio zo bijzonder maken.

Bezoek aan Paleis Het Loo

Paleis Het Loo behoort tot een van de belangrijkste erfgoedobjecten in Nederland. Ontdek de prachtige baroktuinen, jaarlijkse tentoonstellingen en een kijkje in het leven van de koninklijke familie.

Wildlife Park Wissel

Wildlife Park Wissel is een dierenpark dat wordt omringd door de bossen van Epe. Het park biedt een natuurlijk habitat voor de meest uiteenlopende diersoorten. Maak een wandeling door het park en spot wilde dieren, zoals beren, elanden en wolven.

Amsterdam

Maak een dagtrip naar Amsterdam en verken deze iconische stad. Bezoek de grachten, musea, winkels, en geniet van het bruisende stadsleven.

Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch is een 16e-eeuws kasteel en is onlangs gerestaureerd. Tijdens een rondleiding krijg je een kijkje in het leven van de adellijke families in de 16e-18e eeuw.

De Apenheul

Breng een bezoek aan de Apenheul en maak kennis met meer dan 30 verschillende soorten apen. Je hebt hier de mogelijkheid om de apen van dichtbij te bekijken en sommige zelfs te voederen.

Walibi Holland

Walibi Holland is een pretpark in Biddinghuizen. Hier geniet je van achtbanen, waterbanen, shows en evenementen. Walibi Holland is geschikt voor jong en oud.

Deventer

Deventer is een parel van een Hanzestad met een rijk historisch en cultureel erfgoed. Ervaar het middeleeuwse karakter van de stad en geniet van de vele restaurants, cafés en winkels.

Hanzestad Zwolle

Breng een bezoek aan de Hanzestad Zwolle en ervaar de charme van deze unieke stad. Zwolle biedt tal van bezienswaardigheden, zoals historische gebouwen, musea en gezellige parken.

Stoomtrein Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Stap aan boord van een oude stoomtrein en ontdek de prachtige Veluwe. Maak een nostalgische rit en beleef een unieke ervaring.

Sallandse Heuvelrug

Breng een bezoek aan de Sallandse Heuvelrug, gelegen aan de rand van de Veluwe. Maak een wandeling door dit prachtige natuurgebied en ontdek de uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen.

Het Dolfinarium

Het Dolfinarium is een bekend zeezoogdierenpark in Harderwijk. Hier beleef je tal van ervaringen met dolfijnen, walrussen, zeehonden en andere zeedieren.

Zutphen

Bezoek de historische Hanzestad Zutphen en ontdek de vele historische gebouwen en culturele attracties van deze unieke stad.

Bezoek aan Arnhem

Maak een dagtrip naar Arnhem en bezoek de prachtige parken, musea en winkels die deze stad te bieden heeft.

De Bataviawerf

De Bataviawerf is een reconstructie van de beroemde VOC-schip van de Nederlandse Gouden Eeuw. Maak een rondleiding en ontdek de rijke geschiedenis van dit imposante schip.

In de omgeving van Bospark De Schaapskooi is het aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden onuitputtelijk. Of je nu op zoek bent naar rust en natuur, of juist naar bruisend stadsleven en avontuur, de regio biedt voor elk wat wils. Maak je keuze en geniet van een onvergetelijke ontdekkingstocht!

Veelgestelde vragen

Wat zijn leuke dagtrips in de omgeving van Bospark De Schaapskooi?

Er zijn tal van leuke dagtrips in de omgeving van Bospark De Schaapskooi. Enkele aanraders zijn Paleis Het Loo, Amsterdam, Kasteel Cannenburch, en Deventer.

Wat zijn leuke excursies in de omgeving van Bospark De Schaapskooi?

Enkele leuke excursies in de omgeving van Bospark De Schaapskooi zijn Wildlife Park Wissel, Walibi Holland en de Sallandse Heuvelrug.

Is Bospark De Schaapskooi geschikt voor kinderen?

Ja, Bospark De Schaapskooi is zeer geschikt voor kinderen. Het vakantiepark biedt tal van activiteiten voor jong en oud, onder andere een overdekt zwembad en een speeltuin.

Moet je vooraf kaartjes kopen voor attracties en bezienswaardigheden?

Voor sommige attracties en bezienswaardigheden moet je inderdaad vooraf kaartjes kopen. Het is verstandig om dit vooraf te controleren op de website van de attractie of bezienswaardigheid.

Is het mogelijk om ter plekke dagtrips en excursies te boeken?

Ja, het is mogelijk om ter plekke dagtrips en excursies te boeken. Vaak is het echter voordeliger om vooraf te boeken via de website van de attractie of bezienswaardigheid.

Over ons

Informatie