Op verkenning in Diekirch: historische stadjes en pittoreske dorpjes

Als je van geschiedenis en monumenten houdt, dan is Diekirch één van de beste bestemmingen in Luxemburg voor jou. Hier volgen enkele van de belangrijkste historische stadjes en pittoreske dorpjes die je in de omgeving kunt verkennen:

Wiltz

In het noorden van Luxemburg bevindt zich Wiltz, een stadje met een rijke geschiedenis. Het beroemdste gebouw in Wiltz is het kasteel van Wiltz, gebouwd in de 16e eeuw. Het is nu omgebouwd tot een cultureel centrum voor concerten en theatervoorstellingen. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de Sint-Laurentiuskerk uit de 12e eeuw en het Nationaal Park van de Boven-Sûre.

Clervaux

Clervaux is een charmant stadje in het noordwesten van Luxemburg. Het meest opvallende kenmerk van Clervaux is de kasteelruïne uit de 12e eeuw die het centrum van de stad domineert. De stad heeft ook een aantal prachtige religieuze monumenten, zoals de Sint-Mauritiuskerk uit de 19e eeuw.

Echternach

Echternach is een kleine stad in het oosten van Luxemburg, in de buurt van de Duitse grens. Het is de oudste stad van Luxemburg en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse tijd. Het meest opvallende kenmerk van de stad is de basiliek van St. Willibrord, een van de belangrijkste religieuze gebouwen in Luxemburg.

Vianden

Vianden is een charmant middeleeuws stadje in het noordoosten van Luxemburg, aan de rivier de Our. Het is vooral bekend om zijn indrukwekkende kasteel, gelegen op een heuvel vlakbij het stadscentrum. Het kasteel dateert uit de 11e eeuw en is in de 19e eeuw gerestaureerd.

Diekirch

Tot slot mag je de historische stad Diekirch zelf niet missen. Dankzij de strategische ligging aan de rivier de Sûre was Diekirch van oudsher een belangrijk handelscentrum en een plaats van militaire betekenis. Je vindt er tal van historische gebouwen en monumenten, zoals de Sint-Laurentiuskerk uit de 17e eeuw en het Nationaal Historisch Museum, dat de geschiedenis van de Slag om de Ardennen documenteert.

Nu je een idee hebt van wat Diekirch te bieden heeft, is het tijd om je koffers te pakken en deze historische stadjes en pittoreske dorpjes te gaan verkennen!

Over ons

Informatie