Overnachten in de groene omgeving van Ossenzijl

Als vakantieganger ben je vast op zoek naar de perfecte locatie om te overnachten. Als je van groen houdt en een rustige omgeving, is Ossenzijl in de provincie Overijssel de moeite waard. In dit artikel vertellen we je alles over de beste plekken om te verblijven in deze prachtige omgeving.

Ossenzijl: een unieke plek in Nederland

Ossenzijl is een dorpje in een prachtig natuurgebied in de omgeving van De Weerribben. Deze plek is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en natuur. Het gebied bestaat uit bossen, meren, plassen, moerassen en rietvelden. Dit is de perfecte plek om te wandelen, fietsen, varen en vissen. Verder is er een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten te vinden waar je alles te weten kunt komen over het gebied.

De beste plekken om te verblijven in Ossenzijl

Als je overnacht in Ossenzijl, kun je kiezen uit verschillende opties. Er zijn gezellige campings, vakantieparken, B&B’s en hotels te vinden. Hieronder stellen we er enkele aan je voor.

Camping de Kluft

Camping De Kluft is een rustige camping met ruime kampeerplekken. De camping heeft een eigen aanlegsteiger en is hierdoor gemakkelijk bereikbaar met de boot. Vanaf de camping loop je zo het natuurgebied in.

Vakantiepark Villapark de Weerribben

Villapark de Weerribben biedt luxe vakantiewoningen aan. De huizen zijn ingericht met alle gemakken. Het park beschikt over diverse faciliteiten, waaronder een buitenzwembad, een speeltuin en een tennisbaan.

B&B de Kruik

B&B de Kruik bevindt zich in een schattig huisje op het platteland. Het ontbijt wordt geserveerd in de gezellige gemeenschappelijke ruimte. De eigenaar kan je van alles vertellen over de omgeving.

Hotel Café Restaurant ‘t Vosje

Hotel Café Restaurant ‘t Vosje is een knus hotel in het centrum van Ossenzijl. Het hotel heeft een goed restaurant waar je kunt genieten van heerlijke gerechten.

Waarom is Ossenzijl zo bijzonder?

Ossenzijl is een unieke plek in Nederland. Het is een oase van rust en natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. Het gebied biedt volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en varen. Daarnaast is er veel flora en fauna te bewonderen.

Tips voor activiteiten in Ossenzijl

Als je in Ossenzijl bent, zijn er diverse activiteiten die je kunt ondernemen. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Varen in een fluisterboot

Een fluisterboot is de ideale manier om het natuurgebied te ontdekken. Je vaart geruisloos over het water en hebt alle tijd om te genieten van de omgeving.

Wandelen door de Weerribben

Er zijn verschillende wandelroutes in het gebied. Je kunt bijvoorbeeld de Otterslootwandeling doen, een wandeling van vijf kilometer langs het water.

Fietsen door de omgeving

Er zijn diverse fietsroutes die je langs de mooiste plekjes van de omgeving voeren.

Vogels spotten

In de Weerribben kun je diverse vogelsoorten spotten, waaronder de roerdomp, de purperreiger en de rietzanger.

Conclusie

Overnachten in de groene omgeving van Ossenzijl is een echte aanrader. Het dorpje biedt diverse mogelijkheden om te overnachten en er zijn volop activiteiten te ondernemen. Daarnaast is de omgeving prachtig en uniek in Nederland.

Veelgestelde vragen

1. Kun je in Ossenzijl ook kanoën?

Ja, dat kan zeker. Er zijn diverse verhuurbedrijven waar je een kano kunt huren.

2. Wat zijn de openingstijden van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten?

Het bezoekerscentrum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.

3. Is het mogelijk om te zwemmen in de omgeving van Ossenzijl?

Ja, er zijn verschillende zwemlocaties in de omgeving te vinden.

4. Wat zijn de kosten voor een overnachting in Villapark de Weerribben?

De kosten zijn afhankelijk van het seizoen en het type vakantiewoning. Op de website van het park kun je een prijsopgave doen.

5. Is het handig om een fiets mee te nemen naar Ossenzijl?

Als je van fietsen houdt, is het zeker een goed idee om een fiets mee te nemen. Er zijn diverse fietsroutes in de omgeving uitgestippeld.

Over ons

Informatie