Picnicken op De Heihorsten: de perfecte plek en tips voor een geslaagde picknick

De zomer is in volle gang en dat betekent lange, zonnige dagen die uitnodigen voor een heerlijke picknick. Als je op zoek bent naar de perfecte plek om te picknicken in Nederland, ga dan naar De Heihorsten. Dit rustieke landgoed ligt in het hart van Noord-Brabant en biedt een prachtige omgeving voor een ontspannen dagje uit. In dit artikel delen we onze tips en tricks voor een geslaagde picknick op De Heihorsten.

De perfecte plek

De Heihorsten is een uitgestrekt landgoed met mooie wandelpaden, picknicktafels en bankjes. Er zijn verschillende plekken op het landgoed waar je kunt picknicken, afhankelijk van je voorkeur. Als je graag tussen de bomen zit, ga dan naar het bosgebied aan de noordkant van het landgoed. Hier vind je een aantal picknicktafels om gebruik van te maken. Als je het liever wat openluchtiger hebt, zijn de grasvelden aan de zuidkant van het landgoed ideaal om te picknicken. Deze velden bieden een prachtig uitzicht op het landgoed en zijn ruim genoeg om ontspannen te kunnen picknicken.

Wat mee te nemen

Een geslaagde picknick begint bij de voorbereiding. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden bij elkaar hebt voordat je naar De Heihorsten gaat. Allereerst natuurlijk het eten zelf – denk aan vers fruit, wraps, sandwiches, kaas, en andere snacks die je lekker vindt. Neem ook voldoende drankjes mee, en vergeet de bewaardoosjes, servetten en bestek niet. Ook kun je overwegen om een picknickkleed of tafelkleed mee te nemen om op te zitten en om het eten op uit te stallen.

Tips voor een geslaagde picknick

Hier zijn enkele tips voor een geslaagde picknick-ervaring op De Heihorsten:

– Zorg dat je op tijd bent. Het kan druk worden op mooie dagen, dus zorg ervoor dat je op tijd aankomt om een mooie plek te bemachtigen.
– Haal alles uit de auto wat je nodig hebt voordat je de auto parkeert. Zo hoef je niet steeds heen en weer te lopen naar de auto.
– Kies een plekje uit de zon. Vooral op een warme dag kan het fijn zijn om iets meer schaduw te hebben.
– Maak het gezellig! Neem bijvoorbeeld een boek of spelletjes mee om te spelen.
– Neem afvalzakken mee en neem je afval mee terug naar huis om het landgoed proper te houden.

Wandelen op De Heihorsten

Een picknick op De Heihorsten is perfect te combineren met een wandeling. Er zijn verschillende wandelroutes op het landgoed, variërend van een half uur tot anderhalf uur. De routes voeren je langs mooie bospaden en open grasvelden. Wandelen na het eten is niet alleen goed voor de spijsvertering, maar zorgt er ook voor dat je optimaal geniet van de prachtige natuur.

Wat te doen in de omgeving

Als je na je picknick nog wat wilt doen, zijn er genoeg activiteiten in de omgeving van De Heihorsten. Ga bijvoorbeeld naar het nabijgelegen dorp Oirschot, dat prachtige historische gebouwen en een gezellige sfeer heeft. Of bezoek landgoed Baest, dat net zo mooi is als De Heihorsten.

Afsluiting

Een picknick op De Heihorsten is een geweldige manier om te genieten van de natuur, lekker eten, en quality time met vrienden en familie. Door de combinatie van een prachtige omgeving en goede voorzieningen is dit echt de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een geslaagde picknick.

Veelgestelde vragen

1. Is De Heihorsten alleen geopend in de zomer?
– Nee, De Heihorsten is het hele jaar geopend voor wandelaars en picknickers.
2. Moet je reserveren voor een picknickplek op De Heihorsten?
– Nee, het is niet nodig om te reserveren. Er zijn genoeg picknicktafels beschikbaar voor iedereen.
3. Zijn er toiletten beschikbaar op De Heihorsten?
– Ja, er zijn openbare toiletten op het landgoed aanwezig.
4. Mag je barbecuen op De Heihorsten?
– Nee, het is niet toegestaan om te barbecuen op het landgoed.
5. Is De Heihorsten rolstoeltoegankelijk?
– Ja, een groot deel van het landgoed is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Over ons

Informatie