Op vakantie in Noordwijkerhout | Vakantieparken & meer

Ben je op zoek naar een unieke vakantiebestemming in Nederland? Dan is Noordwijkerhout zeker een aanrader om te bezoeken. Dit kleine dorpje in de provincie Zuid-Holland biedt een perfecte mix van natuur, strand en geschiedenis. Gelegen in de bollenstreek en omgeven door kleurrijke velden met tulpen en hyacinten, is het al een plaatje op zich. Hieronder vind je alles wat je moet weten over Noordwijkerhout en waarom het een bezoek waard is.

Een rijke geschiedenis
Noordwijkerhout is een oud dorp dat teruggaat tot de 10e eeuw. Het was oorspronkelijk een nederzetting van vissers en boeren. In de middeleeuwen werd het dorp een belangrijke handelsplaats voor bollenhandelaren. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Noordwijkerhout is de Sint-Bavokerk, die dateert uit de 15e eeuw.

Prachtige natuur
Noordwijkerhout is omgeven door prachtige natuur. Het is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Het duingebied tussen Noordwijk en Zandvoort biedt een prachtig uitzicht over de zee en het omliggende landschap. Het gebied staat ook bekend om zijn bijzondere flora en fauna, zoals de beschermde nachtegaal en de duinparelmoervlinder. In de lente is het hier extra bijzonder omdat dan de velden met tulpen en hyacinten in bloei staan.

Ontspannen op het strand
Noordwijkerhout heeft een prachtig strand waar je heerlijk kunt ontspannen. Het strand strekt zich uit over zo’n drie kilometer en heeft diverse strandtenten waar je lekker kunt eten en drinken. Het is ook een populaire plek voor watersporten zoals windsurfen, kitesurfen en zeilen.

Activiteiten voor jong en oud
Naast genieten van de natuur en het strand zijn er in Noordwijkerhout tal van activiteiten te vinden voor jong en oud. Zo kun je gaan paardrijden, golfen of een bezoek brengen aan Space Expo, het ruimtevaartmuseum in Noordwijk. Ook zijn er regelmatig evenementen en festivals in Noordwijkerhout, zoals de jaarlijkse bollenmarkt in april.

Accommodaties
Noordwijkerhout biedt een ruime keuze aan accommodaties, van gezellige bed and breakfasts tot luxe hotels. Er zijn ook verschillende campings en vakantieparken in de omgeving waar je kunt verblijven.

Goede bereikbaarheid
Noordwijkerhout is gemakkelijk bereikbaar met de auto, trein of bus. Het is ook een goede uitvalsbasis om andere bezienswaardigheden in de regio te ontdekken, zoals de Keukenhof in Lisse en de historische stad Leiden.

Tips voor een bezoek aan Noordwijkerhout
– Bezoek de Sint-Bavokerk en ontdek de rijke geschiedenis van Noordwijkerhout
– Maak een wandeling of fietstocht door het duingebied en geniet van de prachtige natuur
– Ontspan op het strand en geniet van het uitzicht over de zee
– Neem deel aan een watersportactiviteit zoals windsurfen of kitesurfen
– Breng een bezoek aan Space Expo en ontdek de wondere wereld van de ruimtevaart

Conclusie
Noordwijkerhout is een perfecte vakantiebestemming voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van natuur, strand en geschiedenis. Het dorp biedt tal van activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud. Met zijn prachtige natuur, bijzondere geschiedenis en goede bereikbaarheid is Noordwijkerhout een aanrader voor iedereen die Nederland wil verkennen.

Veelgestelde vragen
1. Waarom staat Noordwijkerhout bekend om zijn bollenvelden?
Noordwijkerhout ligt in de bollenstreek van Nederland, waar veel bloembollen worden geteeld. In het voorjaar staan de velden rondom Noordwijkerhout vol met tulpen en hyacinten.

2. Welke watersporten zijn er te doen in Noordwijkerhout?
In Noordwijkerhout kun je onder andere windsurfen, kitesurfen en zeilen.

3. Is Noordwijkerhout geschikt voor een vakantie met kinderen?
Ja, Noordwijkerhout biedt tal van activiteiten die geschikt zijn voor kinderen, zoals paardrijden en Space Expo.

4. Welke accommodaties zijn er in Noordwijkerhout?
Noordwijkerhout biedt een ruime keuze aan accommodaties, van gezellige bed and breakfasts tot luxe hotels. Er zijn ook verschillende campings en vakantieparken in de omgeving waar je kunt verblijven.

5. Hoe ver is Noordwijkerhout vanaf Amsterdam?
Noordwijkerhout ligt op ongeveer 40 kilometer afstand van Amsterdam.

 • All
 • Appartement
 • Beach House
 • Bungalow
 • Chalet
 • Groepsverblijf
 • Hotelkamer
 • Kampeerplaats
 • Lodge
 • Stacaravan
 • Suite
 • Vakantietent
 • Villa

Over ons

Informatie