Op vakantie in Ophemert | Vakantieparken & meer

Ophemert is een idyllisch dorpje in het westen van Gelderland. Dit plaatsje heeft alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie: rust, ruimte, natuur en cultuurhistorie. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over deze charmante bestemming.

Waar ligt Ophemert?
Ophemert is een klein dorpje in de gemeente West Betuwe in de provincie Gelderland. Het dorpje ligt aan de rivier de Waal en is omgeven door prachtige natuur. Ophemert is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

De geschiedenis van Ophemert
Ophemert bestaat al sinds de middeleeuwen en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het was destijds een belangrijke handelsplaats. In de 17e eeuw was Ophemert een bekend centrum voor fruitteelt en tuinbouw.

Bezienswaardigheden in Ophemert
Ophemert heeft diverse bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Zo is er het prachtige kasteel Ophemert, dat dateert uit de 14e eeuw. Het kasteel is omgeven door een prachtig park en is nog steeds in gebruik als woonhuis.

Een andere bezienswaardigheid is de kerk van Ophemert, die dateert uit de 12e eeuw. Hier kun je de indrukwekkende muurschilderingen bewonderen.

Natuur in Ophemert
Ophemert is omgeven door prachtige natuur. Het dorp ligt aan de Waal en langs de rivier kun je prachtige wandelingen maken. Ook de uiterwaarden zijn een bezoekje waard: hier kun je genieten van weidse landschappen en tal van vogelsoorten.

Activiteiten in Ophemert
Ophemert biedt diverse activiteiten voor jong en oud. Zo kun je een bezoekje brengen aan de lokale kaasboerderij of een fiets huren om de omgeving te verkennen. Ook kun je een vaartochtje maken over de Waal.

Overnachten in Ophemert
Ophemert biedt diverse overnachtingsmogelijkheden. Zo kun je een bungalow huren op een vakantiepark bij de Waal. Hier kun je heerlijk genieten van rust en ruimte. Ook zijn er diverse campings in de omgeving.

Eten en drinken in Ophemert
In Ophemert zijn diverse restaurants en cafés te vinden waar je kunt genieten van lokale specialiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van heerlijke streekproducten zoals kersen en pruimen.

Festivals en evenementen in Ophemert
In Ophemert worden diverse festivals en evenementen georganiseerd, zoals de jaarlijkse fruitcorso. Hier kun je genieten van prachtig versierde praalwagens en lokale streekproducten.

Wandelen en fietsen in Ophemert
Ophemert is een uitstekende bestemming voor wandel- en fietsliefhebbers. Je kunt hier prachtige tochten maken door de uiterwaarden en langs de Waal.

Shoppen in Ophemert
Ophemert is geen echte winkelstad, maar er zijn wel diverse lokale winkeltjes te vinden waar je kunt genieten van lokale streekproducten.

Cultuur in Ophemert
Ophemert heeft een rijke cultuurhistorie die nog steeds zichtbaar is in de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het historische kasteel Ophemert.

Kinderactiviteiten in Ophemert
Voor kinderen valt er ook genoeg te beleven in Ophemert. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de lokale speeltuin of een vaartochtje maken over de Waal.

Tips voor een bezoek aan Ophemert
Als je naar Ophemert gaat, zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden. Zo is het handig om een fiets te huren als je de omgeving wilt verkennen en is het verstandig om vooraf te reserveren bij restaurants en cafés.

Conclusie
Ophemert is een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie. Met prachtige natuur, cultuurhistorie en lokale specialiteiten is er genoeg te beleven voor jong en oud.

Veelgestelde vragen
1. Is Ophemert ook geschikt voor kinderen?
Ja, er zijn diverse activiteiten en bezienswaardigheden die ook geschikt zijn voor kinderen.

2. Zijn er voldoende overnachtingsmogelijkheden in Ophemert?
Ja, er zijn diverse vakantieparken, campings en hotels in de omgeving.

3. Welke lokale specialiteiten moet ik proeven in Ophemert?
Ophemert staat bekend om de fruitteelt, dus zeker de kersen en pruimen zijn echte aanraders om te proeven.

4. Kan ik ook een vaartochtje maken over de Waal?
Ja, er zijn diverse bootverhuurbedrijven in de omgeving waar je een boot kunt huren.

5. Welke festivals en evenementen worden er georganiseerd in Ophemert?
Het bekendste evenement in Ophemert is het fruitcorso, maar er worden ook diverse andere lokale festivals en evenementen georganiseerd.

 • All
 • Appartement
 • Beach House
 • Bungalow
 • Chalet
 • Groepsverblijf
 • Hotelkamer
 • Kampeerplaats
 • Lodge
 • Stacaravan
 • Suite
 • Vakantietent
 • Villa

Over ons

Informatie