Op vakantie in Roma | Vakantieparken & meer

Rome, de hoofdstad van Italië en de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende historische monumenten ter wereld, is een must-visit bestemming voor elke reiziger. Maar terwijl de stad vol is met klassieke iconen, zijn er nog veel meer dingen te zien en te doen in Rome dan het Colosseum en de Trevi Fontein. Hier is alles wat je moet weten over deze prachtige stad, van de beste bezienswaardigheden en attracties tot geweldige lokale gerechten en verborgen pareltjes.

Geschiedenis en Cultuur
Rome is de thuisbasis van enkele van de meest iconische monumenten ter wereld, waaronder het Colosseum, het Pantheon en de Vaticaanse musea. Maar er is meer dan dat – Rome barst van de geschiedenis, cultuur en kunst en de stad heeft diverse wijken waar de authentieke lokale cultuur te vind is.

Bezienswaardigheden
Als je meer wilt ontdekken dan alleen het Colosseum, zijn er nog veel meer prachtige bezienswaardigheden om te verkennen in Rome. Bezoek bijvoorbeeld de Piazza Navona om zijn prachtige fonteinen te bewonderen, of bewonder de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Enkele andere historische juweeltjes die je niet mag missen zijn de ruïnes van het Forum Romanum, het Romeinse aquaduct Aquedotto Romano, of de Catacomben van Sint-Callistus.

Eten en Drinken
Eetervaring in Rome draait om heerlijke, seizoensgebonden gerechten en de traditionele Italiaanse keuken. Denk aan pasta’s, pizza’s, gelato en wijn. Vergeet zeker niet de typische Romeinse gerechten te proeven zoals, Coda alla vaccinara, trippa alla romana, Carciofo alla romana en Saltimbocca alla romana.

Praktische zaken
Beste tijd om te bezoeken
De lente en herfst (april-mei en september-oktober) zijn de beste tijden om Rome te bezoeken, omdat het weer mild is en er minder toeristen zijn. De zomermaanden (juni-augustus) zijn erg druk en heet en de winters zijn koel en nat.

Vervoer
Het openbaar vervoer in Rome is uitstekend en goedkoop en bestaat uit bussen, trams, metro’s en treinen. Uber is ook beschikbaar, net als taxi’s, die echter duur kunnen zijn.

Accommodatie
Rome heeft een groot aantal goede hotels, B&B’s en Airbnb-opties voor ieders budget. De wijken rond het stadscentrum, zoals Trastevere, zijn erg populair en bieden een levendige omgeving voor toeristen.

Tijdzone
Rome bevindt zich in de Centraal-Europese tijdzone. Het tijdverschil met Nederland en België is één uur.

Veelgestelde vragen over Rome
Is Rome veilig voor toeristen?
Ja, Rome is relatief veilig voor toeristen, maar het is altijd belangrijk om waakzaam te blijven en je spullen bij je te houden. Wees alert op zakkenrollers in drukke gebieden en verlaat ‘s nachts niet afgelegen gebieden.

Is het raadzaam om te reserveren voor een bezoek aan het Colosseum en andere attracties?
Ja, het is zeer aanbevolen om uw tickets van tevoren online te reserveren om lange wachtrijen te vermijden.

Is het mogelijk om Vaticaanstad in één dag te bezoeken?
Ja, het is mogelijk om de belangrijkste bezienswaardigheden van Vaticaanstad in één dag te zien, maar het kan erg druk zijn en het verdient aanbeveling om van tevoren online tickets te kopen.

Wat zijn enkele van de beste cafés in Rome?
Rome is bezaaid met beroemde en heerlijke cafés. Enkele van de beste zijn Sant’Eustachio Il Caffè, Antico Caffè Greco en Tazza D’Oro.

Wat zijn de beste manieren om geld te besparen tijdens een bezoek aan Rome?
Er zijn verschillende manieren om geld te besparen in Rome, waaronder het kopen van een Roma Pass, het kopen van tickets voor attracties met korting op voorhand en kiezen voor betaalbare restaurants buiten het centrum van de stad.

 • All
 • Appartement
 • Beach House
 • Bungalow
 • Chalet
 • Groepsverblijf
 • Hotelkamer
 • Kampeerplaats
 • Lodge
 • Stacaravan
 • Suite
 • Vakantietent
 • Villa

Over ons

Informatie