Op vakantie in Ruinen | Vakantieparken & meer

Ruinen is een pittoresk dorpje gelegen in de provincie Drenthe. Het dorpje staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en historische betekenis. Met zijn charmante gebouwen, unieke geschiedenis, en prachtige omgeving is Ruinen een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een ontspannen vakantie. In dit artikel verkennen we het dorpje Ruinen en waarom het een must-see bestemming is in Drenthe.

Een overzicht van Ruinen- De geschiedenis van Ruinen
– Wat te doen in Ruinen
– Wandelen en fietsen in de omgeving
– Accommodaties in Ruinen en de omgeving
– Eten en drinken in Ruinen
– Evenementen en festivals in Ruinen
– Praktische informatie over Ruinen

De geschiedenis van RuinenRuinen is ontstaan in de Middeleeuwen en heeft een rijke geschiedenis. Het dorp was oorspronkelijk een agrarische nederzetting en had tot de 13e eeuw geen kerk. In de 14e eeuw werd de Mariakerk gebouwd, de oudste kerk in de omgeving van Ruinen. Het dorpje heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog, het was een schuilplaats en doorgangsdorp voor verzetsstrijders en ondergedoken joden.

Wat te doen in RuinenAls je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de regio, kan je een bezoek brengen aan de historische boerderij “De Karstenhoeve”. Deze boerderij uit de 18e eeuw is opengesteld voor bezoekers en geeft je een indruk van het leven op een boerderij in die tijd. Daarnaast kan je de Mariakerk bezoeken, die nog steeds in gebruik is.

Ruinen is omgeven door prachtige natuur, waaronder het Dwingelderveld National Park. Je kunt hier een wandeling maken, fietsen huren of gaan picknicken. De omgeving rond Ruinen staat ook bekend om zijn prehistorische hunebedden.

Wandelen en fietsen in de omgevingDe omgeving van Ruinen is perfect voor wandelaars en fietsers. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die je door de prachtige natuur leiden. Een aanrader is de “2 Nationale Parken-route”, waarbij je door het Dwingelderveld National Park en het Drents-Friese Wold National Park fietst.

Accommodaties in Ruinen en de omgevingEr zijn verschillende accommodaties beschikbaar in Ruinen en de omgeving, variërend van vakantieparken tot campings. Een populaire optie is Vakantiepark Witterzomer, dat op slechts 20 minuten rijden van Ruinen ligt. Het park biedt verschillende accommodaties aan, zoals bungalows en stacaravans. Het park beschikt ook over een zwembad, speeltuinen en sport- en spelvoorzieningen.

Eten en drinken in RuinenIn Ruinen zijn verschillende restaurants en cafés waar je kunt genieten van lekker eten en drinken. Een aanrader is Brasserie Diggels, gelegen aan de rand van het dorpje. De brasserie serveert lokale gerechten en heeft zowel een binnen- als buitenterras.

Evenementen en festivals in RuinenRuinen organiseert verschillende evenementen en festivals gedurende het hele jaar. Het “Bloemencorso” in augustus is een van de bekendste evenementen in de regio. Tijdens dit evenement zijn er praalwagens versierd met bloemen en worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Praktische informatie over Ruinen- Bereikbaarheid: Ruinen is het best bereikbaar met de auto. Het dorpje ligt op ongeveer 2 uur rijden van Amsterdam.
– Parkeren: Er zijn verschillende parkeerplaatsen in het dorpje en bij de natuurgebieden in de omgeving.
– Beste tijd om te bezoeken: Ruinen is het hele jaar door een geweldige bestemming, maar de lente en de zomer zijn de beste seizoenen om te genieten van de prachtige natuur.

Ruinen is een verborgen juweeltje in Drenthe en biedt een perfecte mix van natuur, geschiedenis en ontspanning. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de regio, wilt wandelen of fietsen, of gewoon wilt ontspannen en genieten van lekker eten, er is voor ieder wat wils in Ruinen. Een uitstapje naar Ruinen is zeker de moeite waard en zal nog lange tijd in je geheugen gegrift blijven staan.

1. Wat is de beste periode om Ruinen te bezoeken?
– De lente en de zomer zijn de beste seizoenen om te genieten van de prachtige natuur.
2. Kan ik Ruinen per openbaar vervoer bereiken?
– Het dorpje is bereikbaar per bus, maar de frequentie is beperkt. Het is het best bereikbaar met de auto.
3. Welke accommodaties zijn er beschikbaar in Ruinen?
– Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar, waaronder vakantieparken en campings. Een populaire optie is Vakantiepark Witterzomer.
4. Kan ik ook andere natuurgebieden in de omgeving bezoeken?
– Ja, in de omgeving van Ruinen zijn er verschillende andere natuurgebieden te vinden, zoals het Drents-Friese Wold National Park.
5. Wat zijn enkele aanbevolen activiteiten in Ruinen?
– Bezoek de historische boerderij “De Karstenhoeve”, maak een wandeling door het Dwingelderveld National Park, en geniet van lekker eten en drinken in een van de lokale restaurants.

 • All
 • Appartement
 • Beach House
 • Bungalow
 • Chalet
 • Groepsverblijf
 • Hotelkamer
 • Kampeerplaats
 • Lodge
 • Stacaravan
 • Suite
 • Vakantietent
 • Villa

Over ons

Informatie