Op vakantie in 's Gravenhage | Vakantieparken & meer

‘s Gravenhage, ook wel bekend als Den Haag, is een van de grootste steden van Nederland en de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Bekend vanwege zijn politieke en diplomatieke betekenis, is ‘s Gravenhage verrassend veelzijdig en biedt het bezoekers de kans om verschillende ervaringen te beleven. In dit artikel verkennen we enkele van de attracties van deze fantastische stad.

De Koninklijke Paleizen
‘s Gravenhage is de thuisbasis van veel prachtige paleizen, waarvan sommige nog in gebruik zijn als residentie voor koninklijke leden. Een daarvan is Paleis Noordeinde, dat de officiële werkkamer van koning Willem-Alexander bevat. Het paleis is niet open voor het publiek, maar kan worden bekeken van buitenaf. Paleis Huis ten Bosch is het tweede koninklijke paleis in ‘s Gravenhage. Het is nu de officiële residentie van koningin Máxima en koning Willem-Alexander.

Binnenhof
Binnenhof is een historisch gebouwencomplex in het centrum van ‘s Gravenhage en de thuisbasis van de regering van Nederland. Hier bevindt zich ook de Eerste en Tweede Kamer. Het gebouw is open voor het publiek en biedt bezoekers de mogelijkheid om een ​​kijkje te nemen in de geschiedenis van het Nederlandse overheidsapparaat.

Madurodam
Madurodam is een miniatuurpark dat de beroemdste gebouwen en attracties van Nederland in het klein uitbeeldt. Het biedt ongebruikelijke weergaven van enkele van de meest iconische locaties van Nederland, zoals de Amsterdamse grachten, de Euromast, de Deltawerken en het Rijksmuseum. Het park is een echte aanrader voor gezinnen met kinderen.

Het Gemeentemuseum
Het Gemeentemuseum is een van de beroemdste musea van ‘s Gravenhage en is vernoemd naar Piet Mondriaan, de beroemde kunstenaar uit de stad. Het biedt bezoekers de kans om verschillende werken van beroemde kunstenaars te bekijken, waaronder Mondriaan, Monet, Picasso en vele anderen.

Scheveningen Strand
Scheveningen Strand is een van de bekendste en populairste stranden van Nederland. Het is de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de zon, het zand en de zee. Het biedt ook veel activiteiten zoals surfen, windsurfen, vissen en nog veel meer.

Maduroplein
Maduroplein is een van de mooiste pleinen van ‘s Gravenhage en is vernoemd naar George Maduro, een lokale held uit de Tweede Wereldoorlog. Het plein is een belangrijk ontmoetingspunt voor toeristen en locals en biedt een prachtig uitzicht op enkele van de belangrijkste monumenten en paleizen van de stad.

Panorama Mesdag
Panorama Mesdag is een ander belangrijk museum van ‘s Gravenhage en het thuis van het grootste panorama-schilderij ter wereld. Het schilderij toont het Scheveningen-strand, en vanwege het feit dat het schilderij rond is, hebt u het gevoel dat u op het strand bent.

Escher in Het Paleis
Escher in Het Paleis is een ander belangrijk museum dat is gevestigd in een van de prachtige paleizen van ‘s Gravenhage. Zoals de naam al aangeeft, biedt het werken van M.C. Escher, de beroemde Nederlandse kunstenaar. Het museum is zeker een must-visit bestemming voor elke kunstliefhebber.

Grote Kerk
Grote Kerk is een historische kerk in het centrum van ‘s Gravenhage met een imposante architectuur. De kerk geeft de bezoekers een gevoel van rust en vrede, en de prachtige glas-in-loodramen zijn een van de grootste trekpleisters van de kerk.

Vredespaleis
Het Vredespaleis is een van de meest iconische gebouwen van ‘s Gravenhage, gelegen buiten het centrum van de stad. Het werd in 1913 gebouwd ter ere van wereldvrede. Het paleis is sindsdien populair bij zowel lokale bewoners als toeristen.

Kasteel Duivenvoorde
Kasteel Duivenvoorde is een ander historisch fort in ‘s Gravenhage. Het kasteel biedt een kijkje in de Middeleeuwen en de elegantie van de 17e en 18e eeuw. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige tuinen en parken, die een elegante sfeer geven aan dit prachtige kasteel.

Paardencentrum Den Haag
Paardencentrum Den Haag is een attractie voor liefhebbers van paarden en biedt de mogelijkheid om te genieten van paardrijden en paardrijlessen. Het Paardencentrum is gelegen in het hart van de stad en biedt bezoekers de mogelijkheid om hun ervaring met paarden te ontdekken.

Japanse Tuin
De Japanse Tuin is een verborgen parel in ‘s Gravenhage, gelegen in landgoed Clingendael en slechts enkele weken per jaar geopend. De tuin biedt een prachtige sfeer en is ontworpen door een Japanse ontwerper. Bezoekers kunnen genieten van de schoonheid van de Japanse cultuur door een bezoek aan de tuin te brengen.

De Pier
De Pier is een beroemde attractie in Scheveningen, ‘s Gravenhage, een ideale plek om te genieten van het uitzicht op de zee en de stranden van Scheveningen. Het biedt veel activiteiten, waaronder een reuzenrad en een bungee jump.

‘s Gravenhage biedt een breed scala aan attracties en activiteiten voor toeristen van alle leeftijden. Van prachtige paleizen tot historische kerken, van culturele musea tot ontspannende stranden, de stad heeft alles. Het is een fascinerende mix van geschiedenis, cultuur en moderne wereld die elke bezoeker keer op keer zal betoveren.

1. Wat zijn de openingstijden van de Koninklijke Paleizen?
De Koninklijke Paleizen zijn niet open voor het publiek, maar kunnen wel van buitenaf worden bekeken.

2. Hoe lang duurt het om het Gemeentemuseum te bezoeken?
Het Gemeentemuseum kan in ongeveer drie uur worden verkend.

3. Heb ik een gids nodig om de Scheveningen Pier te verkennen?
Je hebt geen gids nodig om de Scheveningen Pier te verkennen, maar het kan wel handig zijn.

4. Hoe lang duurt het om Kasteel Duivenvoorde te bezoeken?
Kasteel Duivenvoorde kan in ongeveer twee uur worden verkend.

5. Wat zijn de beste tijden om Scheveningen Strand te bezoeken?
Het strand is op zijn best van juni tot en met augustus en tijdens warme dagen. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden erg druk kan worden.

 • All
 • Appartement
 • Beach House
 • Bungalow
 • Chalet
 • Groepsverblijf
 • Hotelkamer
 • Kampeerplaats
 • Lodge
 • Stacaravan
 • Suite
 • Vakantietent
 • Villa

Over ons

Informatie