Op vakantie in Villeneuve Les Avignon | Vakantieparken & meer

Villeneuve Les Avignon is een pittoresk middeleeuws dorpje in het zuiden van Frankrijk, aan de westelijke oever van de Rhône. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige natuur, rijke geschiedenis en charmante sfeer. Hieronder vind je een complete gids voor het verkennen van dit prachtige dorp.

Geschiedenis
Villeneuve Les Avignon werd gesticht in de 14e eeuw door paus Clemens VI, die het als toevluchtsoord voor de pauselijke hofhouding gebruikte. Het middeleeuwse dorp was een belangrijk religieus centrum en het huisvestte veel belangrijke kloosters en kerken. De stadsmuren en torens van het kasteel van de paus zijn nog steeds te zien en bieden een adembenemend uitzicht op de stad en de omliggende gebieden.

Bezienswaardigheden
Er zijn veel bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in Villeneuve Les Avignon, waaronder:

Chartreuse du Val de Bénédiction
Dit monumentale klooster uit de 14e eeuw is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp. Het biedt een indrukwekkend zicht op de ommuurde binnenplaats en de prachtige gotische kapel. Chartreuse du Val de Bénédiction is ingericht met prachtige muurschilderingen en fresco’s uit de middeleeuwen.

Fort Saint André
Dit fort werd gebouwd in de 14e eeuw en was vroeger een belangrijke vesting van de pauselijke hofhouding. Het biedt nog steeds een adembenemend uitzicht op de stad en de omliggende natuur. Het fort is ook de thuisbasis van een museum dat de geschiedenis van de stad tentoonstelt.

Musée Pierre-de-Luxembourg
Dit museum is gevestigd in een voormalig franciscaner klooster en toont kunstwerken uit de middeleeuwen en de renaissance. Het museum is vernoemd naar Pierre de Luxembourg, paus in de 14e eeuw, en is een must-see voor kunstliefhebbers.

Natuur
Villeneuve Les Avignon ligt aan de rand van de Embouchure-vallei en biedt een prachtig uitzicht op de omringende natuur. Het dorp ligt ook aan de voet van de Montagne de Poncet, waar je kunt wandelen en genieten van het adembenemende uitzicht.

Festivals
Villeneuve Les Avignon organiseert heel wat festivals en culturele evenementen, zoals de Festiv’été, een festival dat tijdens de zomermaanden wordt gehouden en tal van muziek- en theatervoorstellingen biedt in het centrum van het dorp.

Eten en drinken
Het dorp heeft veel gezellige en authentieke restaurants waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en heerlijke wijnen uit de regio. Enkele aanbevolen restaurants zijn Au Bout Du Monde, Le Jardin De Notre-Dame en Les Jardins de la Livrée.

Accommodaties
Er zijn tal van accommodatie opties in Villeneuve Les Avignon, waaronder charmante hotels, gezellige bed & breakfasts en comfortabele vakantiehuizen. Enkele populaire accommodaties zijn Auberge de Cassagne & Spa, La Maison du Village en Hotel De L’Atelier.

Reistips
Villeneuve Les Avignon is goed bereikbaar met de auto en ligt op slechts 10-15 minuten rijden van het centrum van Avignon. Er zijn ook enkele treinen en bussen die het dorp verbinden met andere steden in de regio.

Conclusie
Villeneuve Les Avignon is een prachtig middeleeuws dorp met een rijke geschiedenis, prachtige natuur en heerlijk eten en drinken. Als je op zoek bent naar een rustig en charmant uitje in het zuiden van Frankrijk, dan is deze bestemming zeker een bezoekje waard.

Veelgestelde vragen
1. Waarom is Villeneuve Les Avignon een populaire vakantiebestemming?
2. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Villeneuve Les Avignon?
3. Wat voor soort festivals en culturele evenementen worden er gehouden in het dorp?
4. Wat zijn enkele aanbevolen restaurants in Villeneuve Les Avignon?
5. Wat zijn enkele populaire accommodaties in het dorp?

 • All
 • Appartement
 • Beach House
 • Bungalow
 • Chalet
 • Groepsverblijf
 • Hotelkamer
 • Kampeerplaats
 • Lodge
 • Stacaravan
 • Suite
 • Vakantietent
 • Villa

Over ons

Informatie