Op vakantie in Wolphaartsdijk | Vakantieparken & meer

InleidingBen jij op zoek naar een uniek dorp om te verkennen tijdens je vakantie in Zeeland? Dan is Wolphaartsdijk absoluut de moeite waard. Dit charmante dorp is gelegen aan het Veerse Meer en biedt talloze mogelijkheden voor recreatie en ontspanning.

De geschiedenis van WolphaartsdijkWolphaartsdijk kent een rijke geschiedenis. Het dorp werd voor het eerst vermeld in 1200 en was destijds bekend als ‘Wulfardsdike’. Het was een belangrijke handelsplaats en speelde een belangrijke rol in de veeteelt en landbouw.

Activiteiten in WolphaartsdijkEr zijn veel activiteiten te vinden in het dorp. Hieronder hebben wij de meest interessante activiteiten op een rijtje gezet:

Het Veerse MeerHet Veerse Meer biedt talloze mogelijkheden op het gebied van watersporten, zoals zeilen, surfen en kanoën.

Fietsen en wandelenMet zijn uitgestrekte landschap is Wolphaartsdijk bij uitstek geschikt voor fiets- en wandelliefhebbers. Er zijn verschillende routes beschikbaar die je langs de mooiste plekjes van het dorp leiden.

GolfenOp korte afstand van Wolphaartsdijk vind je de Goese Golf, een prachtige 18-holes golfbaan waar je heerlijk een balletje kunt slaan.

Accommodaties in WolphaartsdijkWolphaartsdijk biedt verschillende accommodaties aan voor de vakantieganger. Hieronder sommen wij de meest populaire accommodaties op:

VakantieparkenEr zijn verschillende vakantieparken te vinden in de omgeving van Wolphaartsdijk. Een voorbeeld hiervan is Vakantiepark Hof van Zeeland, waar je terecht kunt voor een luxe bungalow of een stacaravan.

CampingsVoor de kampeerliefhebber zijn er verschillende campings in de omgeving van Wolphaartsdijk te vinden. Camping De Zandkreek is hier een goed voorbeeld van.

Bed & breakfastsWolphaartsdijk biedt ook verschillende Bed & Breakfasts aan. Een aanrader is Bed & Breakfast Veerse Meer, hier kun je genieten van een heerlijk ontbijt met uitzicht op het Veerse Meer.

Eten en drinken in WolphaartsdijkIn Wolphaartsdijk zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden te vinden. Hieronder hebben wij de meest aanbevolen plekken op een rijtje gezet:

Restaurant De MeerkoetDit restaurant biedt een prachtig uitzicht op het Veerse Meer. Het heeft een uitgebreide kaart met vis- en vleesgerechten.

Eeterij IJzendijkeEeterij IJzendijke is een gezellige eetgelegenheid waar je ook terecht kunt voor een drankje op het terras.

Café BaarendsCafé Baarends is een oud bruin café midden in het dorp. Hier kun je heerlijk genieten van een biertje, een borrel en gezelligheid.

Evenementen in WolphaartsdijkWolphaartsdijk kent verschillende terugkerende evenementen. Hieronder sommen wij de meest bijzondere evenementen op:

PinkstermarktDe Pinkstermarkt is een jaarlijks terugkerend evenement op tweede Pinksterdag. De markt staat bekend om zijn gezelligheid en variatie aan koopwaar.

Wolphaartsdijkse havendagenTijdens de Wolphaartsdijkse havendagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan een grote braderie, activiteiten voor kinderen en een gezellige kermis.

Kom ProevenKom Proeven is een culinair evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd. Hier kun je genieten van de lekkerste hapjes en drankjes uit de omgeving.

ConclusieWolphaartsdijk is een prachtig dorp in Zeeland dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Met zijn rijke geschiedenis, diverse activiteiten, verschillende accommodaties en culinaire hoogstandjes is er voor ieder wat wils.

Veelgestelde vragen1. Waar ligt Wolphaartsdijk?
Wolphaartsdijk ligt in Zeeland, aan het Veerse Meer.

2. Welke activiteiten zijn er te doen in Wolphaartsdijk?
Wolphaartsdijk biedt verschillende activiteiten aan, zoals watersporten, fietsen en wandelen en golfen.

3. Welke accommodaties zijn er in Wolphaartsdijk?
Er zijn verschillende accommodaties te vinden in Wolphaartsdijk, zoals vakantieparken, campings en bed & breakfasts.

4. Wat zijn de beste eet- en drinkgelegenheden in Wolphaartsdijk?
In Wolphaartsdijk zijn er verschillende eet- en drinkgelegenheden, zoals Restaurant De Meerkoet en Café Baarends.

5. Welke evenementen worden er georganiseerd in Wolphaartsdijk?
Er worden verschillende evenementen georganiseerd in Wolphaartsdijk, zoals de Pinkstermarkt, Wolphaartsdijkse havendagen en Kom Proeven.

 • All
 • Appartement
 • Beach House
 • Bungalow
 • Chalet
 • Groepsverblijf
 • Hotelkamer
 • Kampeerplaats
 • Lodge
 • Stacaravan
 • Suite
 • Vakantietent
 • Villa

Over ons

Informatie