Reis naar de omliggende steden en dorpen vanuit Avignon Parc: kansen om te verkennen en te genieten van lokale winkels.

Als je op zoek bent naar een unieke en opwindende vakantie-ervaring, dan is een reis naar de omliggende steden en dorpen rondom Avignon Parc zeker iets voor jou. Gelegen in het zuiden van Frankrijk, biedt de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur een schat aan culturele en historische bezienswaardigheden, evenals adembenemende natuurlijke landschappen. Hier zijn enkele kansen om te verkennen en te genieten van lokale winkels.

Verken het middeleeuwse dorp Les Baux-de-Provence

Het middeleeuwse dorp Les Baux-de-Provence is een van de best bewaarde historische steden in Frankrijk. Hier kun je genieten van een historische wandeling door de geplaveide straatjes en een bezoek brengen aan het kasteel dat uitkijkt op het omliggende platteland. Vergeet niet om te stoppen bij een lokale winkel die bekend staat om zijn olijfolieproductie.

Bezoek het Romeinse amfitheater in Nîmes

Nîmes is een van de grootste steden in de regio en staat bekend om zijn vele Romeinse overblijfselen, waaronder het indrukwekkende amfitheater. Tijdens je bezoek aan deze stad kun je ook genieten van het lokale eten en souvenirs kopen bij ambachtelijke winkels.

Bewonder de lavendelvelden in Sault

In de buurt van Avignon Parc ligt het dorp Sault, bekend om zijn voortreffelijke lavendelvelden en de jaarlijkse lavendelfestival. Bezoekers kunnen het hele jaar door genieten van deze prachtige bloemen, terwijl het dorp zelf een schilderachtige plek is om te ontdekken.

Ga winkelen in de markten van Saint-Rémy-de-Provence

Saint-Rémy-de-Provence is een populaire bestemming in de regio, voornamelijk vanwege de grote markten waar je lokale producten van hoge kwaliteit kunt kopen. Naast het winkelen kun je ook de schilderachtige straatjes verkennen en het lokale kunstmuseum bezoeken.

Ontdek het kasteel van Tarascon

Het kasteel van Tarascon, gebouwd in de 15e eeuw, is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Naast het kasteel kun je het nabijgelegen stadje verkennen en lokale specialiteiten proeven bij de restaurants en delicatessenwinkels.

Geniet van de natuurlijke schoonheid van Gordes

Gordes, gelegen op een heuveltop, biedt een prachtig uitzicht over de omliggende valleien en velden. Je kunt de stad verkennen en souvenirwinkels bezoeken of een wandeling maken in de nabijgelegen natuurreservaten.

Proef chocolade in Puyricard

Puyricard is een klein stadje dat bekend staat om zijn chocolade. Bezoekers kunnen de chocolaterie bezoeken en zelfgemaakte chocolade proeven, evenals andere lokale lekkernijen.

Ontdek de kunstenaarskolonie in Arles

Arles was de thuishaven van de beroemde kunstenaar Vincent van Gogh en heeft een rijke artistieke geschiedenis. Tegenwoordig is het een bruisende stad met talloze kunstgaleries en ambachtelijke winkels.

Bezoek het bergdorpje Gourdon

Gourdon is een klein bergdorpje met een spectaculair uitzicht over de kustlijn en de zee. Hier kun je lokale producten proeven en ambachtelijke kunstwerken kopen.

Ontspan in Cassis

Cassis is een charmant stadje aan zee met ongerepte stranden en smalle straatjes vol met leuke winkels. Het is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar ontspanning.

Wandel door de straten van Aix-en-Provence

Aix-en-Provence is een elegante stad met talloze historische gebouwen en straten vol winkels. Hier kun je genieten van een ontspannende wandeling en de lokale specialiteiten proeven.

Verken de oude stad van Marseille

Marseille, de grootste stad in de regio, heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Bezoekers kunnen de oude stad verkennen, de pittoreske haven ontdekken en lokale gerechten proeven in de talloze restaurants.

Ontdek de geheimen van de wijnproductie in Châteauneuf-du-Pape

Châteauneuf-du-Pape staat bekend om zijn uitstekende wijnen en biedt bezoekers de kans om de geheimen van de wijnproductie te ontdekken. Hier kun je ook genieten van lokale gerechten en souvenirs kopen bij ambachtelijke winkels.

Bezoek de abdij van Montmajour

De abdij van Montmajour is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Het is gelegen in een spectaculaire natuurlijke omgeving en biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van de regio.

Ervaar het lokale leven in Vaison-la-Romaine

Vaison-la-Romaine is een charmant stadje met smalle straatjes en pleinen vol terrasjes. Hier kun je het lokale leven ervaren en genieten van de vele lokale specialiteiten en souvenirs.

Er zijn talloze mogelijkheden om de omliggende steden en dorpen te verkennen vanuit Avignon Parc. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of winkelen, er is iets voor iedereen. Vergeet niet om te genieten van de lokale specialiteiten en om souvenirs te kopen bij ambachtelijke winkels om je ervaringen vast te leggen.

1. Wat is de beste manier om van Avignon Parc naar Les Baux-de-Provence te reizen?
2. Welke lokale specialiteiten moet ik proberen in Saint-Rémy-de-Provence?
3. Is het makkelijk om met het openbaar vervoer van Avignon Parc naar Nîmes te gaan?
4. Zijn er rondleidingen beschikbaar voor het verkennen van de omliggende steden en dorpen?
5. Wat is de beste tijd van het jaar om de lavendelvelden in Sault te bezoeken?

Over ons

Informatie