Roadtrip door de Provence: Arles als hub voor de mooiste uitstapjes en tussenstops.

Wanneer je aan de Provence denkt, denk je aan lavendelvelden, pittoreske dorpjes en goede wijn. Een regio die zich perfect leent voor het maken van een roadtrip. Een plek die je niet mag overslaan tijdens je reis door de Provence is Arles, een stadje gelegen aan de oevers van de Rhône. Arles is de perfecte uitvalsbasis voor een reis door de Provence en biedt de mooiste uitstapjes en tussenstops.

Arles, een stad vol historie

Arles wordt vaak aangeduid als het Rome van Frankrijk, vanwege de vele overblijfselen uit de Romeinse tijd. Als je door de stad loopt, voel je de geschiedenis echt tot leven komen. Het oude amfitheater en het Romeinse theater zijn hier prachtige voorbeelden van.

Maak een wandeling door de stad

Een van de beste manieren om Arles te verkennen is te voet. Maak een wandeling door het oude gedeelte van de stad en ontdek de vele smalle straatjes, schattige pleintjes en eeuwenoude kerken. Loop eens binnen bij de kathedraal van Saint Trophime, een van de belangrijkste bouwwerken uit de Romaanse tijd.

Bezoek het Musée Réattu

Het Musée Réattu is gelegen in het hart van Arles en biedt een prachtige collectie kunstwerken. Het museum is gevestigd in een oud klooster en toont werken van onder andere Picasso en Monet.

Uitstapjes vanuit Arles

Vanuit Arles kun je gemakkelijk de verschillende hoogtepunten van de Provence bezoeken. Hieronder hebben we de mooiste uitstapjes en tussenstops voor je op een rijtje gezet.

De Camargue-regio

De Camargue-regio ligt op slechts 30 minuten rijden van Arles en is een prachtig natuurgebied. Het staat bekend om de wilde paarden en flamingo’s die er leven. Maak een fietstocht door de regio en geniet van de natuurpracht.

Avignon

Op slechts 40 kilometer van Arles ligt Avignon, een stad die bekend staat om het Palais des Papes. Het is de grootste gotische paleis ter wereld. Het oude centrum van de stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Gordes

Op zo’n 70 kilometer van Arles vind je het dorpje Gordes. Het is een van de mooiste dorpjes van Frankrijk en dat is niet voor niets. Het dorp is gebouwd op een heuvel en biedt prachtige vergezichten.

Saint-Rémy-de-Provence

Saint-Rémy-de-Provence is gelegen op zo’n 16 kilometer van Arles. Het dorp is vooral bekend vanwege de grote kunstenaars die hier hebben gewoond. Maak een wandeling door de gezellige straatjes en ontdek de talloze boetiekjes.

Les Baux-de-Provence

Op zo’n 25 kilometer van Arles ligt Les Baux-de-Provence, een middeleeuws dorp dat is gelegen op een bergtop. Het dorp biedt prachtige uitzichten en is een geweldige plek om te genieten van de Zuid-Franse sfeer.

Conclusie

Arles is de perfecte uitvalsbasis voor een reis door de Provence. De stad heeft zelf prachtige bezienswaardigheden, maar biedt ook gemakkelijke toegang tot de verschillende hoogtepunten van de regio. Bezoek de Camargue-regio, Avignon, Gordes, Saint-Rémy-de-Provence en Les Baux-de-Provence en geniet van al het moois dat de Provence te bieden heeft.

Veelgestelde vragen

1. Hoe is het weer in de Provence?
– De regio heeft over het algemeen een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters.
2. Wat is de beste tijd voor een roadtrip door de Provence?
– De beste tijd om een roadtrip door de Provence te maken is in de lente of herfst. De temperaturen zijn dan aangenamer en er is minder drukte.
3. Welke activiteiten zijn er te doen in de Camargue-regio?
– Naast fietsen kun je in de Camargue-regio ook paardrijden, kajakken en vogels spotten.
4. Zijn de dorpen in de Provence gemakkelijk te bereiken per auto?
– Ja, de dorpen in de Provence zijn goed te bereiken per auto. Er zijn vele wegen die langs de verschillende dorpen en steden lopen.
5. Moet ik voor een bezoek aan de Camargue-regio entree betalen?
– Nee, de Camargue-regio is vrij toegankelijk voor bezoekers.

Over ons

Informatie