Sanguinet in de zomer: festivals en evenementen om naar uit te kijken

Sanguinet is een prachtige gemeente in het zuidwesten van Frankrijk met een overvloed aan zon, zee, en strand. Maar dat is niet alles wat deze bestemming te bieden heeft. De zomermaanden staan in Sanguinet namelijk ook in het teken van diverse festivals en evenementen. In dit artikel lees je over de leukste activiteiten die je niet mag missen tijdens jouw vakantie in Sanguinet.

Strandfestival

Het strandfestival in Sanguinet is een must-visit tijdens de zomermaanden. Het festival vindt plaats op het strand van het Lac de Sanguinet. Met de zon op je gezicht en de muziek op de achtergrond, kun je genieten van de heerlijke sfeer die op het festival hangt. Het evenement heeft ieder jaar een divers programma met live-entertainment, eten, en drinken.

‘Les Estivales’

Elke zomer organiseert de gemeente Sanguinet ‘Les Estivales’. Dit culturele evenement vindt plaats in het historische centrum van Sanguinet en biedt een gevarieerd programma voor alle leeftijden. Het evenement is gericht op muziek, dans, theater, en andere culturele activiteiten.

Kinderprogramma

Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen tijdens ‘Les Estivales’, er is namelijk een speciaal programma voor hen. Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten zoals workshops, schminken, en spelletjes.

Night market

Elke woensdagavond wordt er in Sanguinet een gezellige night market georganiseerd. Het centrum van de stad wordt omgetoverd tot een sfeervolle markt waar je terecht kunt voor verse producten en lokale lekkernijen. De markt is een perfecte gelegenheid om te genieten van de lokale sfeer en om kennis te maken met de inwoners van Sanguinet.

Watersport evenementen

Sanguinet ligt aan het meer van Sanguinet, hetgeen een populaire watersport locatie is. De gemeente organiseert gedurende de zomermaanden verschillende watersport evenementen. Zo vinden er onder andere zeilwedstrijden, windsurfen, en kajakken plaats. Ook kun je hier zelf actief aan deelnemen, wat het vakantiegevoel nog leuker maakt.

Vuurwerkshow

Een mooie vuurwerkshow is altijd een indrukwekkend evenement, en in Sanguinet kun je hiervoor terecht. Elk jaar wordt er op het strand van het meer van Sanguinet een spectaculaire vuurwerkshow georganiseerd. Het is dan ook zeker aan te raden om op tijd een goede plek te zoeken op het strand om optimaal van de vuurwerkshow te kunnen genieten.

Yoga op het strand

Ontspannen kan in Sanguinet ook. Wat is er nou rustgevender dan yoga op het strand? Tijdens de zomermaanden kun je deelnemen aan de yogalessen die op het strand gegeven worden. De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Kunstmarkt

In het centrum van Sanguinet vindt er gedurende de zomermaanden ook regelmatig een kunstmarkt plaats. Hier kun je terecht voor diverse kunstwerken, souvenirs, en andere unieke items. De markt is ook een leuk uitstapje als je op zoek bent naar een cadeautje voor thuis.

Bodega avond

Een bodega is een traditionele wijnkelder waar lokale wijnen en regionale producten worden verkocht. Tijdens speciale bodega avonden in Sanguinet kun je kennismaken met lokale wijnen en gerechten. Het is een culinaire ervaring die je niet mag missen.

‘Fête de la musique’

Overal ter wereld wordt de ‘Fête de la musique’ gevierd. Zo ook in Sanguinet. Dit is een feest waarbij muzikanten en artiesten de straat op gaan om hun muziek te delen met het publiek. Het is een leuke manier om wat meer te leren over de lokale muziekscène van Sanguinet.

Strand yoga

Als je op zoek bent naar een manier om te ontspannen en in vorm te blijven, dan is strand yoga in Sanguinet zeker iets voor jou. De lessen worden gehouden op het strand en zijn geschikt voor iedereen die wil ontspannen en genieten van de zon en zee.

Avondmarkt

Elke vrijdagavond kun je op de avondmarkt in Sanguinet terecht voor lekker eten en drinken, muziek en dans, en natuurlijk de gezellige sfeer die op deze markt hangt. Het is een ideale gelegenheid om te socializen en te genieten van de lokale specialiteiten.

‘Fête de la mer’

In de zomermaanden staat Sanguinet uiteraard ook in het teken van de zee. Het ‘Fête de la mer’ evenement is een viering van de zee en de watersport die zo belangrijk zijn voor de gemeente. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals viswedstrijden, zeillessen, en andere watersporten.

Beach soccer

Sanguinet is een populaire bestemming voor Beach soccer. Hoe tof is het om zelf deel te nemen aan een potje beach soccer? Gedurende de zomermaanden worden er wedstrijden georganiseerd op het strand van Sanguinet. Het is een leuke manier om actief te blijven tijdens jouw vakantie.

‘Fête de la Saint Pierre’

Het ‘Fête de la Saint Pierre’ is een religieus festival dat elk jaar in Sanguinet wordt gevierd. Tijdens dit festival wordt de heilige Sint-Pieter herdacht, die bescherming bood aan de vissers van Sanguinet. Het evenement bestaat uit muziek, dans, en optochten door de historische straten van de stad.

Nachtleven

De zomermaanden in Sanguinet staan bekend om het levendige nachtleven. In de stad zijn verschillende bars en nachtclubs te vinden waar je tot diep in de nacht kunt dansen en drinken. Het is de perfecte manier om de vakantie af te sluiten.

Conclusie

Sanguinet is niet alleen een bestemming voor zon, zee, en strand. Tijdens de zomermaanden zijn er verschillende festivals en evenementen die de moeite waard zijn om bij te wonen. Of je nu wilt genieten van de muziek, de watersport evenementen, of de lokale wijnen en gerechten, Sanguinet biedt voor ieder wat wils.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is het strandfestival in Sanguinet?
2. Wanneer vinden de watersport evenementen plaats in Sanguinet?
3. Wat is de bodega avond in Sanguinet?
4. Wat is de ‘Fête de la mer’ in Sanguinet?
5. Welke festivals en evenementen kunnen kinderen bijwonen in Sanguinet?

1. Wat is het strandfestival in Sanguinet?

Het strandfestival in Sanguinet is een jaarlijks festival dat plaatsvindt op het strand van het Lac de Sanguinet. Het festival biedt live muziek, entertainment en tal van eet- en drinkgelegenheden.

2. Wanneer vinden de watersport evenementen plaats in Sanguinet?

De watersport evenementen in Sanguinet vinden gedurende de zomermaanden plaats. Je kunt meedoen aan zeilwedstrijden, windsurfen, kajakken en andere watersporten.

3. Wat is de bodega avond in Sanguinet?

De bodega avond in Sanguinet is een avond waar je de lokale wijnen en gerechten kunt proeven. Het is een culinaire en culturele ervaring die je niet mag missen.

4. Wat is de ‘Fête de la mer’ in Sanguinet?

De ‘Fête de la mer’ is een viering van de zee en de watersportactiviteiten die belangrijk zijn voor Sanguinet. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals viswedstrijden en zeillessen.

5. Welke festivals en evenementen kunnen kinderen bijwonen in Sanguinet?

Kinderen van alle leeftijden kunnen deelnemen aan ‘Les Estivales’ en genieten van de verschillende activiteiten, waaronder workshops, schminken en spelletjes. Bovendien zijn de kunst- en avondmarkten en ‘Fête de la Saint Pierre’ geschikt voor gezinnen.

Over ons

Informatie