Sauerland met kinderen: attractieparken, dierentuinen en andere activiteiten

Inleiding

Als je op zoek bent naar een leuke vakantiebestemming met kinderen, kijk dan eens naar Sauerland in Duitsland. Dit gebied biedt veel mogelijkheden voor gezinnen om te genieten van de natuur en leuke attracties te bezoeken. Hier zijn enkele van de beste attracties die je kunt bezoeken als je Sauerland met kinderen bezoekt.

Attractieparken

Attractieparken zijn altijd een favoriet bij kinderen, en Sauerland heeft er veel te bieden. Hier zijn enkele van de beste attractieparken in de regio:

Fort Fun Abenteuerland

Fort Fun Abenteuerland is een groot pretpark in Bestwig en biedt meer dan 40 attracties en shows. Het park heeft achtbanen, waterattracties en spannende shows die je de hele dag bezig kunnen houden.

Panorama Park Sauerland Wildpark

Panorama Park Sauerland Wildpark is meer dan alleen een attractiepark. Het park is een groot wildpark waar je diverse diersoorten kunt zien en daarnaast biedt het een aantal attracties voor kinderen, zoals een speeltuin en een strookalfjes-boerderij.

Movie Park Germany

Movie Park Germany is gelegen in Bottrop en biedt meer dan 40 attracties gebaseerd op beroemde films en tv-programma’s. Het park is het hele jaar geopend en biedt naast attracties ook live-shows.

Dierentuinen

Dierentuinen zijn ook een geweldige manier om de dag door te brengen met kinderen. In Sauerland vind je verschillende dierentuinen die je kunt bezoeken:

Wildwald Vosswinkel

Wildwald Vosswinkel heeft een groot bosgebied waar diverse diersoorten leven, zoals wilde zwijnen, herten, bizons en lynxen. Daarnaast kun je deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een speurtocht, boogschieten of een ritje op een segway.

Zoo Dortmund

Zoo Dortmund is een grote dierentuin gelegen in Dortmund met meer dan 1.500 dieren van ongeveer 230 diersoorten. Sommige van de hoogtepunten zijn chimpansees, zebra’s, wolven en olifanten. Daarnaast is er ook een speeltuin voor kinderen.

Andere activiteiten

Naast attractieparken en dierentuinen zijn er ook andere activiteiten te doen in Sauerland die geschikt zijn voor kinderen:

Klimbos

Het klimbos in Winterberg is voor oudere kinderen die van avontuur houden. Het park heeft verschillende routes in de bomen waar je kunt klimmen en klauteren. Het klimbos heeft routes voor zowel beginners als gevorderden.

Westfalenpark

Westfalenpark is gelegen in Dortmund en is een groot park waar je diverse activiteiten kunt doen. Er is een grote speeltuin voor kinderen, een rozentuin met meer dan 3.000 rozenstruiken, een meer en verschillende wandelpaden.

Conclusie

Sauerland is een fantastische vakantiebestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een combinatie van natuur en attracties. Er zijn diverse attractieparken, dierentuinen en andere activiteiten te doen waardoor kinderen zich nooit zullen vervelen.

FAQ’s

1. Is het nodig om vooraf tickets te kopen voor de attractieparken en dierentuinen in Sauerland?
– We raden aan om vooraf tickets te kopen. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je toegang hebt tot het park op de dag dat je het wilt bezoeken.
2. Welke dierentuinen in Sauerland zijn geschikt voor jonge kinderen?
– Wildwald Vosswinkel en Zoo Dortmund zijn beide geschikt voor jonge kinderen.
3. Zijn er picknickplaatsen beschikbaar in de parken?
– Ja, de meeste parken hebben picknickplaatsen waar je kunt genieten van je eigen lunch.
4. Welke activiteit raden jullie aan voor kinderen die van avontuur houden?
– Het klimbos in Winterberg is een leuke activiteit voor kinderen die van avontuur houden.
5. Zijn er accommodaties beschikbaar in de buurt van de attractieparken en dierentuinen?
– Ja, er zijn verschillende accommodaties beschikbaar in de buurt van de parken, variërend van hotels tot campings.

Over ons

Informatie