Slapen in stijl: de meest unieke accommodaties in Noord-Holland

Noord-Holland heeft veel te bieden als het gaat om bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Van verborgen hofjes tot overnachten in een gevangenis, er is voor ieder wat wils. In dit artikel zetten we de meest unieke accommodaties in Noord-Holland voor je op een rij.

1. Overnachten in een wijnvat

In het dorpje Grootschermer staat een bijzondere overnachtingsplek: een wijnvat! Het wijnvat is omgebouwd tot een comfortabele accommodatie voor twee personen.

2. Slapen in een voormalige gevangenis

In het centrum van Alkmaar vind je de voormalige koepelgevangenis die nu als hostel dient. De kamers zijn gebouwd in de cellen en hebben nog steeds de authentieke tralies voor de ramen.

3. Kamperen op grote hoogte

Bij Camping Geversduin in Castricum kan je overnachten in een boomhut. De boomhut heeft twee verdiepingen en biedt plaats aan vijf personen.

4. Een verborgen hofje

Midden in het centrum van Amsterdam vind je een verborgen hofje waar je kunt overnachten in een historisch pand. Het hofje is alleen toegankelijk voor gasten en biedt rust en privacy in de drukke stad.

5. Slapen op het water

In de haven van Amsterdam kun je overnachten op een woonboot. De woonboot heeft alle voorzieningen die je nodig hebt voor een comfortabel verblijf op het water.

6. Overnachten in een trein

Bij Station Windwacht in Oudesluis kan je overnachten in een treinwagon die omgetoverd is tot een knusse accommodatie voor twee personen.

7. Slapen in een kas

In de Noord-Hollandse plaats Middenbeemster vind je de Bijzondere overnachting in de Kas. Hier kun je overnachten in een glazen kas tussen de groenten en bloemen.

8. Een levensgroot vogelhuisje

In het natuurgebied Zwanenwater Kun je overnachten in een levensgroot vogelhuisje. Het vogelhuisje biedt plaats aan twee personen en heeft een prachtig uitzicht op de omgeving.

9. Slapen in een stro-iglo

In het plaatsje Wieringerwaard staat een bijzondere accommodatie: een stro-iglo! De iglo is gebouwd van strobalen en biedt plaats aan vier personen.

10. Een nachtje in een kasteel

In het plaatsje Haarzuilens kun je overnachten in een echt kasteel: Kasteel de Haar. De prachtige kamers en de mooie omgeving maken deze accommodatie een echte aanrader.

11. Overnachten op een boot

In de jachthaven van Volendam kun je overnachten op een authentieke sleepboot. De boot is omgebouwd tot een comfortabele accommodatie en biedt plaats aan maximaal vijf personen.

12. Een yurt in de duinen

In de duinen van Bergen vind je de Yurt Special. Hier kun je overnachten in een Mongoolse yurt en genieten van de rust en de natuur.

13. Slapen in een pipowagen

Op Camping Bakkum in Castricum overnacht je in een authentieke pipowagen. De wagen is geschikt voor maximaal vier personen en biedt voldoende comfort.

14. Een luxe strandhuisje

Bij De Lakens in Bloemendaal overnacht je in een luxe strandhuisje. Het strandhuisje heeft alle voorzieningen die je nodig hebt voor een heerlijke strandvakantie.

15. Overnachten in een vuurtoren

In Huisduinen kun je overnachten in een 19e-eeuwse vuurtoren. Vanuit de toren heb je een prachtig uitzicht op de omgeving en de zee.

Conclusie:

Noord-Holland biedt volop mogelijkheden voor een bijzondere overnachting. Of je nu wilt slapen in een wijnvat, een voormalige gevangenis of op het water, het is allemaal mogelijk. Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan voor je volgende uitstapje en komt een van deze unieke accommodaties op jouw bucketlist te staan.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is de meest unieke overnachting in Noord-Holland?
Het is lastig om één unieke accommodatie te benoemen, aangezien er zoveel bijzondere overnachtingsmogelijkheden zijn in Noord-Holland. Overnachten in een voormalige koepelgevangenis in Alkmaar en overnachten in een wijnvat in Grootschermer zijn beide zeer uniek en een echte aanrader.

2. Zijn de overnachtingen duur?
De kosten voor een overnachting verschillen per accommodatie en periode. Over het algemeen zijn de overnachtingen in bijzondere accommodaties wat duurder dan een standaard hotelkamer. Houd er ook rekening mee dat je voor sommige accommodaties ver van tevoren moet boeken.

3. Kan ik met kinderen overnachten in deze accommodaties?
Veel van de accommodaties zijn geschikt voor kinderen, maar niet allemaal. Kijk goed naar de beschrijving van de accommodatie voordat je boekt. Sommige accommodaties zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor jonge kinderen.

4. Hoe boek ik deze accommodaties?
Je kunt de meeste accommodaties rechtstreeks boeken via de website van de accommodatie. Sommige accommodaties zijn alleen rechtstreeks te boeken en niet via boekingssites. Houd er rekening mee dat sommige accommodaties snel volgeboekt zijn, dus wees er op tijd bij.

5. Wat kan ik nog meer doen in Noord-Holland behalve overnachten?
Noord-Holland heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden zoals Amsterdam en Alkmaar. Maak een fietstocht door de duinen, ga wandelen in een van de mooie natuurgebieden of breng een bezoek aan een van de vele musea.

Over ons

Informatie