Soustons-Plage voor gezinnen: kindvriendelijke activiteiten en accommodaties

Soustons-Plage is een badplaats in het zuidwesten van Frankrijk, gelegen aan de Atlantische kust en tussen Biarritz en Bordeaux. Deze bestemming is zeer geschikt voor gezinnen, vanwege de vele kindvriendelijke activiteiten en de accommodaties die speciaal zijn ingericht voor kinderen. In dit artikel worden alle activiteiten en accommodaties die Soustons-Plage te bieden heeft, voor u op een rijtje gezet.

Accommodaties

Soustons-Plage heeft talloze accommodaties die speciaal zijn ingericht voor gezinnen. Hieronder vallen onder andere:

1. Camping Le Pinsolle

Camping Le Pinsolle is de ideale plek voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie. De camping ligt op slechts 500 meter van het strand en beschikt over een breed scala aan faciliteiten, zoals zwembaden, tennisbanen, een speeltuin en een kinderclub.

2. Les Villas de la Clairière aux Chevreuils

Deze kleinschalige vakantieresidentie ligt in een bosrijke omgeving, op ongeveer 5 kilometer van het strand. De villa’s zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een grote tuin. Er is voor kinderen genoeg te doen, zoals een speeltuin en een trampoline.

3. Touristil Soustons

Touristil Soustons is een familiecamping die is gelegen tussen de zee en het bos. De camping beschikt over een groot waterpark, kinderclubs en animatieprogramma’s voor jong en oud. Er zijn diverse accommodaties te huur, zoals stacaravans en bungalows.

Activiteiten

Naast de accommodaties zijn er in Soustons-Plage talloze activiteiten te ondernemen voor gezinnen met kinderen.

1. Surfen op het strand

Soustons-Plage staat bekend om de uitstekende surfcondities. Er zijn diverse surfscholen waar kinderen (en volwassenen) surflessen kunnen volgen. Het strand is breed en zandig, wat het veilig maakt voor kinderen.

2. Boomklimpark

Het boomklimpark is een avontuurlijk dagje uit voor het hele gezin. Er zijn verschillende parcours te volgen, met verschillende moeilijkheidsgraden. Voor kinderen vanaf 3 jaar is er een speciaal parcours.

3. Natuurpark van de Landes

Het Natuurpark van de Landes is een uniek natuurgebied dat zich uitstrekt over meer dan 300.000 hectare. Het park is te voet, per fiets of te paard te verkennen. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes die geschikt zijn voor gezinnen.

4. Stadswandelingen

Soustons-Plage heeft een rijke geschiedenis en is dan ook een stad die het ontdekken waard is. Er zijn diverse stadswandelingen te maken, waarbij onder andere het historische centrum en de kerk Saint-Pierre worden bezocht.

5. Mini-golf

Mini-golf is een activiteit die door jong en oud kan worden gespeeld. In Soustons-Plage is er een speciale mini-golfbaan met 18 holes. De baan is geschikt voor alle niveaus en er is genoeg uitdaging voor het hele gezin.

6. Paardrijden

Paardrijden is een leuke manier om het landschap van Soustons-Plage te verkennen. Er zijn diverse maneges in de omgeving waar kinderen rijlessen kunnen volgen of begeleide buitenritten kunnen maken.

7. Aquarium van Biarritz

Het Aquarium van Biarritz ligt op ongeveer een uur rijden van Soustons-Plage. Het aquarium heeft een uitgebreide collectie aan onderwaterdieren en biedt educatieve tentoonstellingen. Er is ook een speciale kinderroute beschikbaar.

8. Boottochten

Er zijn diverse boottochten te maken vanuit de haven van Soustons-Plage. Zo is er bijvoorbeeld een tocht langs de kust van de Landes, waarbij dolfijnen kunnen worden gespot. Ook is er een boottocht naar het natuurreservaat van Marais d’Orx.

9. Waterparken

Er zijn diverse waterparken te vinden in de omgeving van Soustons-Plage. Een voorbeeld hiervan is Atlantic Park, gelegen in Seignosse. Het park beschikt over diverse waterattracties en is geschikt voor alle leeftijden.

10. Musea

Voor kinderen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis of wetenschap, zijn er diverse musea te bezoeken in de omgeving van Soustons-Plage. Voorbeelden hiervan zijn het Musée de l’Hydraviation in Biscarrosse en het Cité de l’Ocean in Biarritz.

Conclusie

Soustons-Plage is een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen vanwege de vele kindvriendelijke activiteiten en accommodaties. Het brede strand en de uitstekende surfcondities maken het extra aantrekkelijk voor gezinnen met wat oudere kinderen. Verder zijn er talloze activiteiten te ondernemen, zoals boomklimmen, paardrijden en een bezoek aan het Natuurpark van de Landes. Met zoveel te doen en te zien, is Soustons-Plage de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie met het hele gezin.

Veelgestelde vragen

1. Is Soustons-Plage geschikt voor gezinnen met jonge kinderen?
Ja, Soustons-Plage heeft talloze activiteiten die geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen.

2. Zijn er zwembaden bij alle accommodaties?
Niet bij alle accommodaties, maar veel accommodaties beschikken wel over een zwembad.

3. Moeten kinderen al kunnen surfen om les te kunnen volgen?
Nee, de surfscholen bieden lessen aan voor zowel beginners als gevorderden.

4. Zijn er veel wandel- en fietsroutes beschikbaar in het Natuurpark van de Landes?
Ja, er zijn diverse wandel- en fietsroutes die geschikt zijn voor gezinnen.

5. Is Soustons-Plage ook geschikt voor gezinnen die op zoek zijn naar rust en ontspanning?
Ja, Soustons-Plage is ook een goede bestemming voor gezinnen die willen ontspannen en tot rust willen komen.

Over ons

Informatie