The Top 5 must-see bezienswaardigheden van L’Île des Papes

Als je op zoek bent naar een bestemming in Frankrijk waar je kunt genieten van prachtige natuur, mooie stranden en interessante bezienswaardigheden, dan is L’Île des Papes een goede keuze. Dit eiland is gelegen in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur en is een populaire vakantiebestemming voor reizigers van over de hele wereld. In dit artikel zullen we de top 5 must-see bezienswaardigheden van L’Île des Papes behandelen.

1. Palais des Papes

Als je naar L’Île des Papes gaat, moet je zeker een bezoek brengen aan de Palais des Papes, dat ook wel het Pausenpaleis wordt genoemd. Dit immense gebouw is gebouwd in de 14e eeuw en was de residentie van de pausen in de middeleeuwen. Het paleis staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een belangrijk historisch monument.

2. Pont Saint-Bénézet

Een ander iconisch symbool van L’Île des Papes is de Pont Saint-Bénézet, ook wel bekend als de brug van Avignon. De brug werd gebouwd in de 12e eeuw en was oorspronkelijk bedoeld om de rivier de Rhône over te steken. Vandaag de dag blijven nog maar vier bogen over, maar het is nog steeds een mooie plek om te bezoeken.

2.1 Pont Saint-Bénézet Bezoekerscentrum

Als je de geschiedenis van de Pont Saint-Bénézet wilt ontdekken, moet je een bezoek brengen aan het nabijgelegen bezoekerscentrum. Hier leer je meer over de bouw van de brug en het belang ervan in het oude Avignon.

3. Musée du Petit Palais

Voor liefhebbers van kunst is het Musée du Petit Palais een absolute must-visit. Het museum is gehuisvest in een prachtig gebouw uit de 14e eeuw en heeft een indrukwekkende collectie van middeleeuwse en renaissance kunst.

4. Rocher des Doms

Als je op zoek bent naar een prachtig uitzicht over Avignon en de omgeving, moet je de Rocher des Doms bezoeken. Dit is een park op een heuvel met prachtige tuinen en fonteinen.

4.1 Jardin des Doms

In het Rocher des Doms-park vind je ook de Jardin des Doms. Dit is een botanische tuin met meer dan 200 verschillende plantensoorten en een prachtig uitzicht op de Rhône-rivier en de stad.

5. Chartreuse Notre-Dame du Val de Bénédiction

Tenslotte is de Chartreuse Notre-Dame du Val de Bénédiction een bijzondere plek om te bezoeken op L’Île des Papes. Dit klooster werd gebouwd in de 14e eeuw en werd bewoond door kartuizermonniken. Vandaag de dag kun je het klooster bezoeken en meer te weten komen over zijn geschiedenis en architectuur.

Conclusie

L’Île des Papes is een bestemming die geschikt is voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van geschiedenis, kunst, natuur en ontspanning. Met deze top 5 must-see bezienswaardigheden ben je verzekerd van een onvergetelijke ervaring tijdens je verblijf op L’Île des Papes.

Veelgestelde vragen

1. Hoe bereik ik L’Île des Papes?

L’Île des Papes is met de auto of het openbaar vervoer te bereiken. De dichtstbijzijnde luchthaven is Marseille-Provence en vanaf daar kun je een gehuurde auto nemen of met het openbaar vervoer naar het eiland reizen.

2. Kan ik langs de Pont Saint-Bénézet lopen?

Nee, de Pont Saint-Bénézet is niet meer toegankelijk om overheen te lopen. Het enige deel dat open is voor publiek zijn de overgebleven vier bogen die nog steeds zichtbaar zijn vanaf de oever van de rivier.

3. Moet ik van tevoren tickets kopen voor het Palais des Papes?

Als je de wachtrijen wilt vermijden, kun je het beste van tevoren online tickets kopen voor het Palais des Papes.

4. Kan ik de Chartreuse Notre-Dame du Val de Bénédiction bezoeken met kinderen?

Ja, kinderen zijn welkom om de Chartreuse Notre-Dame du Val de Bénédiction te bezoeken. Er zijn speciale gezinsrondleidingen beschikbaar waarin kinderen meer te weten komen over de geschiedenis van het klooster.

5. Welke andere bezienswaardigheden kan ik bezoeken op L’Île des Papes?

Andere populaire bezienswaardigheden op L’Île des Papes zijn de kathedraal van Avignon, het Palais des Papes Museum en de Calvet Museum.

Over ons

Informatie