Thüringen voor cultuurliefhebbers: de historische steden, kerken en andere bezienswaardigheden die zeker niet mogen ontbreken tijdens je bezoek.

Thüringen, gelegen in het hart van Duitsland, is een prachtige bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Van middeleeuwse stadjes tot indrukwekkende kastelen, Thüringen heeft veel te bieden. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest fascinerende bezienswaardigheden in Thüringen die je als cultuurliefhebber zeker niet mag missen.

Erfurt – Een middeleeuwse stad vol geschiedenis

De hoofdstad van Thüringen, Erfurt, is een must-see bestemming voor elke cultuurliefhebber. De stad is rijk aan geschiedenis en architectonische pracht. Breng een bezoek aan de middeleeuwse kathedraal van Erfurt, een van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad. Hier vind je tal van schatten, waaronder de beroemde Marienschrein, een prachtig kunstwerk uit de middeleeuwen.

Weimar – Stad van dichters en denkers

Weimar is een stad van dichters en denkers en is de geboorteplaats van enkele van de grootste namen uit de Duitse literatuur. Bezoek het Goethe-Haus, het huis waar de beroemde dichter Johann Wolfgang von Goethe ooit woonde. Ook het Bachmuseum, gewijd aan de beroemde componist Johann Sebastian Bach, is een must-see.

Eisenach – De thuisbasis van Martin Luther en Bach

Eisenach is een prachtige stad die bekend staat om zijn kastelen en historische gebouwen. Breng een bezoek aan de Wartburg, een middeleeuwse kasteel dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Hier verbleef Martin Luther toen hij de Bijbel vertaalde naar het Duits. Ook het Bachhaus, gewijd aan de beroemde componist Johann Sebastian Bach, is een must-see.

De kastelen van Thüringen

Thüringen staat bekend om zijn vele kastelen en paleizen. Breng een bezoek aan Schloss Friedenstein, een barok kasteel in Gotha. Het Schloss Schwarzburg, gelegen op een heuveltop in de buurt van Rudolstadt, biedt een fantastisch uitzicht op de omgeving. Vergeet ook niet om het prachtige Schloss Heidecksburg in Rudolstadt te bezoeken.

Erfurtse Domberg Ensemble

Het Erfurtse Domberg Ensemble is een indrukwekkend complex, dat bestaat uit de kathedraal, de St. Severus-kerk, en de St. Martin-kerken, gelegen op de top van een heuvel in de oude binnenstad van Erfurt. Hier vind je tal van prachtige architectonische details en kunstwerken.

Thüringer Wald

Het Thüringer Wald, een van de grootste bosgebieden van Duitsland, is een prachtige natuurlijke bezienswaardigheid. Maak een wandeling door het bos en geniet van de prachtige uitzichten. Ook de Wartburg-berg, gelegen op de grens van Thüringen en Hessen, biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

De Gera fietsroute

De Gera fietsroute biedt een fantastisch uitzicht op de stad Erfurt en de omliggende landschappen. Volg deze route langs de rivier de Gera en geniet van de vele bezienswaardigheden die je tegenkomt onderweg.

Weimar-Buchenwald concentratiekamp memorial

Een bezoek aan het Weimar-Buchenwald concentratiekamp memorial is ongetwijfeld een aangrijpende ervaring. Het herdenkingscentrum herinnert aan de slachtoffers van dit gruwelijke nazi-kamp.

Erfurtse Krämerbrücke

De Erfurtse Krämerbrücke is een 120 meter lange brug die over de rivier Gera loopt en dateert uit de 14e eeuw. De brug is bekleed met tal van winkels en is daarmee uniek in zijn soort.

Schillerhaus

Het Schillerhaus in Rudolstadt is het voormalige huis van Friedrich von Schiller. Vandaag de dag is het huis een museum, waar je meer te weten kunt komen over het leven en werk van deze beroemde Duitse dichter.

Erfurtse Augustijnenstraat

De Erfurtse Augustijnenstraat is een van de oudste straten van de stad en wordt beschouwd als de mooiste. Hier vind je tal van historische gebouwen en prachtige architectuur.

Rudolstadtse Gradierwerk

Het Rudolstadtse Gradierwerk is een industrieel monument uit de 19e eeuw, dat belangrijke medische functies vervulde. Hier werd lucht op een gezonde manier getransformeerd.

Eisenachse am Bachhaus

De Eisenachse am Bachhaus is een monument gewijd aan Johann Sebastian Bach, gelegen in de buurt van het Bachhaus-museum.

Erfurtse specerijmarkt

De Erfurtse specerijmarkt, die jaarlijks wordt gehouden, is een van de grootste festivals van de stad en trekt vele bezoekers van over de hele wereld.

Erfurtse Synagoge

De Erfurtse Synagoge is een prachtig gebouw in Byzantijnse stijl en werd gebouwd in 1884. Het gebouw is vandaag de dag een belangrijke bezienswaardigheid in Erfurt.

Thüringen, een bijzondere en unieke bestemming, biedt tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Van middeleeuwse steden tot prachtige kastelen en monumenten, Thüringen biedt voor elk wat wils. Een reis naar deze prachtige regio zal zonder twijfel betoverend en onvergetelijk zijn.

Wat is Thüringen?

Thüringen is een Duitse regio die vooral bekend staat om zijn historische steden, kastelen en monumenten.

Welke bezienswaardigheden zijn er in Thüringen?

Thüringen heeft tal van bezienswaardigheden, waaronder middeleeuwse steden zoals Erfurt en Weimar, prachtige kastelen, en natuurlijke bezienswaardigheden, zoals het Thüringer Wald.

Wat zijn de belangrijkste historische steden in Thüringen?

Erfurt en Weimar zijn twee van de belangrijkste historische steden in Thüringen.

Welke kastelen zijn er te bezoeken in Thüringen?

Enkele van de meest beroemde kastelen in Thüringen zijn Schloss Friedenstein, Schloss Schwarzburg, en Schloss Heidecksburg.

Wat zijn de natuurlijke bezienswaardigheden in Thüringen?

Thüringer Wald is een van de grootste bosgebieden van Duitsland en biedt prachtige uitzichten en wandelmogelijkheden.

Over ons

Informatie