Tips: Wat te doen op Buitenplaats De Marke van Ruinen en de omgeving?

Buitenplaats De Marke van Ruinen is een prachtige vakantiebestemming. Dit natuurrijke gebied leent zich perfect voor ontspanning en avontuur. Er valt zoveel te doen en ontdekken op deze buitenplaats en de omliggende omgeving. In dit artikel delen we 15 tips voor activiteiten en bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je verblijf bij Buitenplaats De Marke van Ruinen.

1. Maak een wandeling over de heidevelden

Er is niets zo rustgevend als een wandeling over de heidevelden van Buitenplaats De Marke van Ruinen. Geniet van prachtige uitzichten en de frisse lucht.

2. Bezoek het Nationaal Park Dwingelderveld

Dit park is een absolute must-see tijdens je verblijf. Het is een van de grootste natuurgebieden van Nederland en biedt een ongekende variëteit aan flora en fauna.

3. Ga fietsen in de omgeving

Huur een fiets en verken de prachtige omgeving van Buitenplaats De Marke van Ruinen. Er zijn tal van fietsroutes beschikbaar voor elk niveau.

4. Beklim de uitkijktoren van het Dwingelderveld

Als je houdt van adembenemende uitzichten, beklim dan de uitkijktoren op het Dwingelderveld. Een onvergetelijke ervaring.

5. Maak een boottocht op de Beulakerwijde

De Beulakerwijde is een schitterend meer, omringd door natuur. Maak een boottocht en ontdek dit prachtige gebied vanaf het water.

6. Bezoek het Planetron in Dwingeloo

Het Planetron is een uniek observatorium dat je meeneemt op een reis door het heelal. Hier leer je alles over planeten, sterren en het universum.

7. Ga paardrijden in de omgeving

Er zijn tal van maneges in de buurt waar je kunt paardrijden op de heidevelden en door de bossen.

8. Ontdek de Hunebedden

Drenthe staat bekend om de vele hunebedden. Deze prehistorische grafmonumenten zijn absoluut een bezoekje waard.

9. Maak een uitstapje naar Giethoorn

Giethoorn, ook wel bekend als het Venetië van het noorden, is een pittoresk dorp met prachtige grachten en bruggetjes. Een perfecte dagtocht vanaf Buitenplaats De Marke van Ruinen.

10. Bezoek het Museumdorp Orvelte

Orvelte is een bijzonder dorp waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ontdek ambachtelijke bedrijven, musea en monumentale boerderijen.

11. Ga op safari in Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen is een avontuurlijk park waar je oog in oog komt te staan met wilde dieren. Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

12. Proef de lokale specialiteiten

Tijdens je verblijf bij Buitenplaats De Marke van Ruinen moet je zeker de lokale specialiteiten proeven. Denk aan de bekende Drentse turf, heerlijke stoofpotjes en verse asperges.

13. Relax in de sauna of spa

Wil je even helemaal tot rust komen, bezoek dan een van de saunacomplexen in de buurt. Hier kun je genieten van heerlijke stoombaden, massages en behandelingen.

14. Ga golfen

Op korte afstand van Buitenplaats De Marke van Ruinen kun je golfen op een prachtige golfbaan. Een uitdagende activiteit voor elke golfliefhebber.

15. Doe mee aan een huifkartocht

Maak een huifkartocht en ontdek de prachtige omgeving vanaf een unieke locatie. Een ervaring voor jong en oud.

Conclusie

Buitenplaats De Marke van Ruinen en de omgeving bieden een overvloed aan activiteiten en bezienswaardigheden. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur, hier vindt je het allemaal. Geniet van wandelingen over de heidevelden, verken de omgeving op de fiets, ga op safari in Wildlands Adventure Zoo, ontdek de hunebedden en proef de lokale specialiteiten. Er is voor iedereen en elke leeftijd genoeg te beleven!

Veelgestelde vragen

Q1. Wat zijn de openingstijden van Wildlands Adventure Zoo Emmen?
A1. Wildlands Adventure Zoo Emmen is elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Q2. Kan ik fietsen huren bij Buitenplaats De Marke van Ruinen?
A2. Ja, er zijn fietsen te huur op de buitenplaats zelf.

Q3. Wat voor soort massages en behandelingen kan ik boeken in de sauna?
A3. Dit verschilt per sauna, maar je kunt vaak massages boeken zoals ontspanningsmassage, sportmassage en hot stone massage. Ook zijn er behandelingen zoals gezichtsbehandelingen en verschillende soorten baden.

Q4. Waar kan ik lokale specialiteiten proeven in de buurt?
A4. Er zijn verschillende restaurants in de buurt die lokale specialiteiten serveren. Vraag bij de receptie van Buitenplaats De Marke van Ruinen om aanbevelingen.

Q5. Moet ik vooraf reserveren voor een huifkartocht?
A5. Het is aan te raden om vooraf te reserveren, zeker tijdens drukke periodes zoals vakanties en weekenden. Neem contact op met de huifkartocht-aanbieder voor meer informatie.

Over ons

Informatie