Top 10 bezienswaardigheden in Carcassonne die je absoluut niet mag missen

Als vakantieganger wil je ongetwijfeld de mooiste plekken bezoeken. Carcassonne is zo’n prachtige plek waar je absoluut niet omheen kunt. Het is een stad die je terugbrengt naar de Middeleeuwen met zijn sprookjesachtige kasteel, smalle straatjes en imposante stadsmuren. In dit artikel vind je de top 10 bezienswaardigheden in Carcassonne die je absoluut niet mag missen.

1. De stadsmuren

De stadsmuren van Carcassonne zijn indrukwekkend en behoren tot de best bewaarde stadsmuren van Europa. Deze middeleeuwse vestingmuur stamt uit de 3e eeuw en beschermt de stad tegen indringers. Wandel over de muren en geniet van het uitzicht over de stad en omgeving.

2. Kasteel van de graven

Het kasteel van Carcassonne is een prachtig middeleeuws kasteel dat dateert uit de 12e eeuw. Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en wordt ook wel het Chateau Comtal genoemd. Het kasteel is omgeven door een indrukwekkende gracht en biedt een fascinerende kijk op de middeleeuwse architectuur.

3. Basilique Saint-Nazaire

De Basilique Saint-Nazaire is een gotische kathedraal gelegen binnen de stadswallen van Carcassonne. De kathedraal is gebouwd in de 11e eeuw en is een imponerend staaltje architectuur.

4. Porte Narbonnaise

De Porte Narbonnaise is de meest majestueuze poort van Carcassonne en het is de belangrijkste entree tot de stad. De poort ligt aan de oostkant van de stad en is gebouwd in de 14e eeuw om indringers buiten te houden.

5. Place Carnot

Als je een sfeervolle plek zoekt om te wandelen, moet je naar Place Carnot gaan. Het is één van de grootste pleinen van Carcassonne en hier vind je vele restaurants, bars en winkels. Het is dan ook de ideale plek om te genieten van een drankje en een hapje.

6. Pont Vieux

De Pont Vieux, oftewel de Oude brug, is een monumentale brug uit de 14e eeuw die de twee delen van Carcassonne met elkaar verbindt. Vanaf de brug heb je een bijzonder uitzicht op de oude stad en de rivier de Aude.

7. La Cité Médiévale

La Cité Médiévale is het historische centrum van Carcassonne en staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een prachtig middeleeuws dorp met smalle straatjes en oude gebouwen. Het is dan ook een absolute must-see voor iedereen die de stad bezoekt.

8. Musée de la Torture

Als je houdt van geschiedenis en donkere geheimen, dan is het Musée de la Torture zeker een bezoekje waard. In dit museum leer je alles over de middeleeuwse martelmethoden. Het is niet geschikt voor al te jonge kinderen.

9. Canal du Midi

Als je de stad wil ontvluchten, maar toch in de buurt wilt blijven, is het Canal du Midi de perfecte plek. Het is een prachtig kanaal dat werd gebouwd voor de transport van goederen in de 17e eeuw. Het is een heerlijke plek om te wandelen, fietsen en varen.

10. La Bastide Saint-Louis

La Bastide Saint-Louis is het moderne deel van Carcassonne en ligt net buiten de stadsmuren. Het is een gezellige plek met vele restaurants, barretjes en winkels. Het is er altijd druk en er heerst een gezellige sfeer.

Conclusie

Carcassonne is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. Met deze top 10 van bezienswaardigheden weet je zeker dat je niets hoeft te missen. Of je nu houdt van geschiedenis, architectuur, wandelen of lekker eten, in Carcassonne vind je het allemaal.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de beste tijd om Carcassonne te bezoeken?
– De beste tijd om Carcassonne te bezoeken is tijdens de lente of herfst, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en het niet te druk is.
2. Hoeveel tijd heb ik nodig om alle bezienswaardigheden te bekijken?
– Als je alle bezienswaardigheden in Carcassonne wilt bekijken, moet je minstens 2-3 dagen uitrekken.
3. Zijn er ook gratis bezienswaardigheden in Carcassonne?
– Ja, er zijn ook gratis bezienswaardigheden in Carcassonne. Zo kun je bijvoorbeeld gratis over de stadsmuren wandelen en kun je de Basilique Saint-Nazaire van buitenaf bewonderen.
4. Is het noodzakelijk om een gids te huren om Carcassonne te bezoeken?
– Het is niet noodzakelijk om een gids te huren om Carcassonne te bezoeken. Veel bezienswaardigheden hebben informatieborden in verschillende talen.
5. Kan ik ook verblijven binnen de stadsmuren van Carcassonne?
– Ja, er zijn diverse hotels en accommodaties binnen de stadsmuren van Carcassonne. Het is wel aan te raden om op tijd te boeken.

Over ons

Informatie