Top 5 activiteiten te doen in Bloemendaal aan Zee bij slecht weer

Bloemendaal aan Zee is een prachtige badplaats die bekend staat om zijn brede zandstranden en mooie duinen. Maar wat moet je doen als het weer omslaat en je geen zin hebt om te zonnebaden? Geen zorgen, er zijn genoeg activiteiten te doen in Bloemendaal aan Zee bij slecht weer. Hier zijn de top 5 activiteiten die je kunt doen:

1. Bezoek het strandpaviljoen

Een bezoek aan Bloemendaal aan Zee is niet compleet zonder te genieten van een hapje en drankje in een van de vele strandpaviljoens. Laat het weer je niet ontmoedigen, want de meeste paviljoens zijn het hele jaar geopend en bieden een warme en gezellige sfeer bij slecht weer.

1.1. Beachclub Tien

Beachclub Tien is een van de grootste strandpaviljoens in Nederland en is het hele jaar geopend. Het biedt lekkere hapjes en drankjes, en heeft zelfs een overdekte speelruimte voor kinderen. Bovendien zijn er regelmatig leuke evenementen en feesten.

1.2. Republiek Bloemendaal

Republiek Bloemendaal is een gezellig strandpaviljoen met een stijlvol interieur. Je kunt hier genieten van heerlijke gerechten en cocktails, terwijl je luistert naar live muziek. Het paviljoen is overdekt en warm, dus het is perfect voor een dagje uit bij slecht weer.

2. Bezoek de Kennemerduinen

Als het regent, is een wandeling op het strand misschien niet zo aantrekkelijk. Gelukkig kunt je ook genieten van de natuurlijke schoonheid van Bloemendaal aan Zee door een bezoek te brengen aan de Kennemerduinen. Dit prachtige natuurgebied biedt een geweldige wandel- en fietsroutes, evenals indrukwekkende uitzichten op de zee en de duinen.

2.1. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Het bezoekerscentrum van De Kennemerduinen is een geweldige plek om te beginnen. Hier kunt u informatie krijgen over de flora en fauna in het gebied en kunt u rondleidingen krijgen. Er is ook een café waar u een warm drankje kunt drinken voordat u aan uw wandeling begint.

2.2. Middenduin

Middenduin is een van de meest populaire wandelroutes in de Kennemerduinen. De route is ongeveer 5 kilometer lang en biedt mooie uitzichten op de duinen en de zee. De route is relatief vlak en geschikt voor gezinnen met kinderen.

3. Bezoek het Frans Hals Museum

Als je kunst wilt bewonderen en wilt genieten van de rijke geschiedenis van Nederland, ga dan naar het Frans Hals Museum in Haarlem. Dit museum heeft een uitgebreide collectie schilderijen uit de 17e eeuw, waaronder werken van de beroemde Nederlandse schilder Frans Hals.

3.1. Openingstijden en toegangsprijzen

Het Frans Hals Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag. Toegangsprijzen variëren van € 0 tot € 15, afhankelijk van uw leeftijd en de tentoonstellingen die u wilt zien. Kinderen onder de 18 jaar mogen gratis naar binnen.

4. Ga bowlen bij Claus Bowling

Als u op zoek bent naar een leuke indooractiviteit, ga dan naar Claus Bowling in Hoofddorp. Dit bowlen centrum heeft 20 banen, een gezellig restaurant en een bar. Het is de perfecte plek om een ​​regenachtige dag door te brengen met familie en vrienden.

4.1. Prijzen

De prijzen variëren van € 4,95 tot € 27,50 per persoon per spel, afhankelijk van de dag en tijd van uw bezoek. Reserveer van tevoren om zeker te zijn van een plek.

5. Bezoek het Teylers Museum

Het Teylers Museum in Haarlem is een van de oldest museums in Nederland. Het richt zich op de natuurlijke wetenschappen en de kunsten en is gehuisvest in een prachtig historisch gebouw. Het museum heeft een grote collectie meteorieten, mineralen en fossielen, evenals een uitgebreide collectie tekeningen en prenten.

5.1. Openingstijden en toegangsprijzen

Het Teylers Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag. Toegangsprijzen variëren van € 0 tot € 15, afhankelijk van uw leeftijd en de tentoonstellingen die u wilt zien. Kinderen onder de 18 jaar mogen gratis naar binnen.

Conclusie: Bloemendaal aan Zee is een geweldige plek om te bezoeken, zelfs bij slecht weer. Of je nu liever binnen blijft of buiten de natuur wilt verkennen, er zijn genoeg opties. Zorg ervoor dat u vooraf reserveert, vooral voor activiteiten zoals Claus Bowling. Vergeet ten slotte niet om te genieten van het prachtige landschap van de Kennemerduinen en om te genieten van de prachtige schilderijen en tekeningen in het Frans Hals Museum en het Teylers Museum.

1. Wat zijn de openingstijden van Beachclub Tien?
Beachclub Tien is het hele jaar geopend van 10.00 uur tot middernacht.

2. Wat maakt de Kennemerduinen zo speciaal?
De Kennemerduinen biedt een unieke combinatie van duinen, bossen, strand en zee. Het is de thuisbasis van veel zeldzame vogels, konijnen en damherten.

3. Moet ik toegang betalen voor De Kennemerduinen?
Nee, de toegang tot de Kennemerduinen is gratis. Het bezoekerscentrum en de rondleidingen zijn ook gratis, maar er worden wel donaties geaccepteerd.

4. Moet ik vooraf reserveren bij Claus Bowling?
Het is aan te bevelen om vooraf te reserveren, vooral in het weekend en tijdens vakantieperiodes.

5. Wat is de toegangsprijs voor het Frans Hals Museum en het Teylers Museum?
Toegangsprijzen variëren van € 0 tot € 15, afhankelijk van uw leeftijd en de tentoonstellingen die u wilt zien. Kinderen onder de 18 jaar mogen gratis naar binnen.

Over ons

Informatie