Ultiem genieten: de mooiste stranden in de buurt van ‘s Gravenzande

Als vakantieliefhebber zijn er weinig dingen zo ontspannend als een bezoek aan het strand. En als je in de buurt van ‘s Gravenzande bent, hoef je niet verder te zoeken. Deze kustplaats heeft enkele van de beste stranden van Nederland. Of je nu op zoek bent naar een plek om te zwemmen, surfen of gewoon te ontspannen, er is voor elk wat wils. In dit artikel delen we onze topkeuzes voor de mooiste stranden in de buurt van ‘s Gravenzande.

1. Strand van ‘s Gravenzande

Het strand van ‘s Gravenzande is een van de populairste stranden van deze kustplaats. En terecht. Het strand is breed, schoon en goed onderhouden. Bovendien zijn er veel voorzieningen te vinden, zoals toiletten, douches en restaurants. Het strand ligt direct aan de boulevard van ‘s Gravenzande, wat betekent dat je na het zwemmen makkelijk iets kunt eten of drinken.

2. Strand van Ter Heijde

Als je wat meer privacy zoekt, is het strand van Ter Heijde misschien wel de perfecte plek voor jou. Dit strand ligt net buiten ‘s Gravenzande en is iets rustiger dan het strand van ‘s Gravenzande zelf. Bovendien is het strand van Ter Heijde geliefd bij surfers vanwege de goede golven.

2.1 Strandpaviljoen Zomertijd

Als je toch op het strand van Ter Heijde bent, breng dan een bezoek aan Strandpaviljoen Zomertijd. Dit gezellige restaurant serveert heerlijke gerechten en biedt een geweldig uitzicht op zee.

3. Strand van Monster

Het strand van Monster is een ideale plek voor gezinnen met kinderen. Het strand is breed en er zijn veel voorzieningen te vinden, zoals speeltuinen en strandpaviljoens. Bovendien is het strand van Monster bekend om zijn mooie duinen en uitzichten.

3.1 Strandtent Elements Beach

Een van de populairste strandpaviljoens van het strand van Monster is Elements Beach. Dit restaurant heeft een terras waar je kunt genieten van het uitzicht op zee en heerlijke cocktails kunt drinken. Daarnaast kun je er surflessen nemen of beachvolleyballen.

4. Strand van Kijkduin

Hoewel Kijkduin niet direct om de hoek ligt van ‘s Gravenzande, is het zeker de moeite waard om hiernaartoe te gaan. Het strand van Kijkduin is een van de mooiste stranden van Nederland. De brede zandstranden strekken zich uit over meer dan twee kilometer en er zijn volop voorzieningen te vinden, zoals strandpaviljoens en toiletten.

4.1 Sea Life Scheveningen

Als je toch in Kijkduin bent, breng dan een bezoek aan Sea Life Scheveningen. Dit aquarium biedt onderdak aan honderden verschillende vissoorten en andere zeedieren. Je kunt er zelfs haaien en schildpadden zien!

5. Strand van Hoek van Holland

Het strand van Hoek van Holland is een van de grootste stranden van Nederland. Het strand strekt zich uit over acht kilometer en biedt talloze mogelijkheden om te zwemmen, surfen en zonnebaden. Bovendien is er volop vertier te vinden in de vorm van strandpaviljoens en andere activiteiten.

5.1 De Beren

Als je honger hebt gekregen na een dagje strand, dan is De Beren in Hoek van Holland een aanrader. Dit restaurant serveert heerlijke gerechten, waaronder spareribs en hamburgers.

Of je nu op zoek bent naar een plek om te ontspannen of juist wilt surfen, er is voor elk wat wils bij de mooiste stranden in de buurt van ‘s Gravenzande. Of je nu kiest voor het strand van ‘s Gravenzande zelf of voor een van de andere stranden in de buurt, je zult ongetwijfeld genieten van de prachtige omgeving en de vele voorzieningen.

1. Hoe bereik ik het strand van ‘s Gravenzande?

Het strand van ‘s Gravenzande is gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets of openbaar vervoer.

2. Kan ik surflessen nemen bij Elements Beach?

Ja, bij Elements Beach kun je surflessen nemen.

3. Is er parkeergelegenheid bij het strand van Monster?

Ja, er zijn verschillende parkeerplaatsen in de buurt van het strand van Monster.

4. Hoeveel kost een dagje parkeren bij het strand van Hoek van Holland?

De kosten voor het parkeren bij het strand van Hoek van Holland verschillen per parkeerplaats en seizoen.

5. Is het strand van Kijkduin geschikt voor kinderen?

Ja, het strand van Kijkduin is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen vanwege de vele voorzieningen en het ondiepe water.

Over ons

Informatie