Van avontuurlijk tot zen: de verschillende type vakanties in Vlagtwedde

Vlagtwedde is een gemeente in de provincie Groningen en biedt een diversiteit aan vakanties voor iedereen die even wil ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. Of je nu op zoek bent naar avontuur of juist naar rust en ontspanning, Vlagtwedde heeft voor ieder wat wils.

Avontuurlijke activiteiten in Vlagtwedde

Voor wie op zoek is naar avontuur heeft Vlagtwedde genoeg te bieden. Denk aan een dagje kanoën op de Ruiten Aa, een busexcursie door de Blauwe Stad of een avontuurlijk dagje in het Klimbos Westerwolde.

Kanoën op de Ruiten Aa

De Ruiten Aa is een kronkelend en avontuurlijk riviertje dat door de prachtige omgeving van Vlagtwedde loopt. Huur een kano en verken de natuur vanaf het water.

Busexcursie door de Blauwe Stad

De Blauwe Stad is een nieuwgebouwd meer dat tussen de gemeenten Vlagtwedde en Winschoten ligt. Maak een mooie busexcursie om dit bijzondere natuurgebied te ontdekken.

Klimbos Westerwolde

Voor wie houdt van een uitdagende activiteit is het Klimbos Westerwolde een aanrader. Hier kun je klimmen en klauteren op verschillende parcoursen op hoogte.

Wellness in Vlagtwedde

Na een dag vol avontuur is het heerlijk om even helemaal tot rust te komen. Dat kan bijvoorbeeld in een van de wellness centra in Vlagtwedde.

Sauna Westerwolde

Sauna Westerwolde is een kleine, sfeervolle sauna met een huiselijke uitstraling. Hier kun je terecht voor diverse sauna’s, massages en andere wellness behandelingen.

Emslandermeer Sauna & Wellness

Emslandermeer Sauna & Wellness biedt een ruime keuze aan sauna’s, baden en andere wellness faciliteiten. Het is een ruim opgezet complex met mooie natuurelementen.

Kamperen in Vlagtwedde

Als je op zoek bent naar een vakantie in de natuur is kamperen in Vlagtwedde ook een goede optie. Er zijn diverse campings te vinden in de gemeente, zowel voor tenten als caravan of camper.

Camping Wedderbergen

Camping Wedderbergen is een prachtige camping direkt aan de oever van de rivier de Westerwoldse Aa gelegen. Het biedt een uitgebreid aanbod aan faciliteiten, waaronder een verwarmd buitenzwembad, verschillende horecagelegenheden en een speeltuin.

Camping De Bronzen Emmer

Camping De Bronzen Emmer is een kleinschalige camping op een unieke locatie: midden in het natuurgebied Westerwolde. Hier kun je genieten van rust en ruimte in een prachtige omgeving.

Cultuur snuiven in Vlagtwedde

Vlagtwedde is rijk aan historie en cultuur. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de middeleeuwse burchten, de oude molens of een van de musea.

Burcht Wedde

Burcht Wedde is een middeleeuwse burcht die dateert uit de 14e eeuw. Het is een prachtig kasteel dat je kunt bezichtigen. Er is ook een restaurant waar je kunt genieten van een hapje of drankje.

Molen De Hoop

Molen De Hoop is een oude molen die in 1852 werd gebouwd. Het is een van de weinige molens in Nederland waar nog volop wordt gewerkt. Je kunt hier een rondleiding krijgen en zien hoe het graan gemalen wordt.

Museum De Oude Wolden

Museum De Oude Wolden is een modern museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis en cultuur van Vlagtwedde en omgeving. Er zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen te zien.

Fietsen en wandelen in Vlagtwedde

Vlagtwedde is een prachtige gemeente om te ontdekken met de fiets of te voet. Er zijn diverse routes te vinden die je langs de mooiste plekjes brengen.

Ruiten Aa wandelroute

De Ruiten Aa wandelroute is een prachtige route van 10 kilometer langs de kronkelende Ruiten Aa rivier. Onderweg kom je door het natuurgebied van de Vallei van de Ruiten Aa.

Menkemaborg fietsroute

De Menkemaborg fietsroute is een mooie route van 25 kilometer die je langs de mooiste plekjes van Vlagtwedde brengt, waaronder de borg Menkemaborg.

Conclusie

Vlagtwedde is een prachtige gemeente waar je de keuze hebt uit diverse vakanties. Of je nu op zoek bent naar avontuur, rust, cultuur of natuur, Vlagtwedde biedt voor ieder wat wils.

Veelgestelde vragen

1. Is Vlagtwedde geschikt voor een gezinsvakantie?
Ja, er zijn voldoende activiteiten en accommodaties geschikt voor gezinnen.

2. Zijn er genoeg horecagelegenheden in Vlagtwedde?
Ja, er zijn diverse gezellige restaurants en cafeetjes te vinden.

3. Kan ik ook rondleidingen krijgen op de burchten en molens?
Ja, op de meeste locaties kun je een rondleiding krijgen.

4. Is kamperen in Vlagtwedde geschikt voor mensen die van rust houden?
Ja, er zijn voldoende rustige campings te vinden in de natuurlijke omgeving van Vlagtwedde.

5. Zijn er ook georganiseerde fiets- en wandeltochten in Vlagtwedde?
Ja, er zijn diverse fiets- en wandelroutes te vinden en er worden ook georganiseerde tochten georganiseerd.

Over ons

Informatie