Venetië met kinderen: activiteiten en bezienswaardigheden voor het hele gezin

Venetië is een unieke stad die je ongetwijfeld eens in je leven gezien moet hebben. Maar wat als je met kinderen reist? Zijn er activiteiten en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor het hele gezin? Absoluut! In dit artikel laten we je kennismaken met de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Venetië die zowel ouders als kinderen zullen bekoren.

1. Reis met de vaporetto

De vaporetto is een waterbus die door de kanalen van Venetië vaart en een leuke manier is om de stad te verkennen. Kinderen zullen het fantastisch vinden om over het water te varen en de mooie gebouwen en bruggen te zien. Bovendien is de vaporetto een praktische manier om je te verplaatsen in de stad.

2. Bezoek het Dogenpaleis

Het Dogenpaleis was ooit de residentie van de Doge, de leider van de Republiek Venetië. Het paleis is een prachtig voorbeeld van Gotische architectuur en bevat talloze interessante kamers en zalen die je kunt bezoeken. Kinderen zullen genieten van de fascinerende verhalen die hier verteld worden over de geschiedenis van Venetië.

3. Maak een gondeltocht

Een gondeltocht is misschien wel de meest iconische activiteit in Venetië. Het is weliswaar toeristisch, maar het is ook een unieke manier om de stad te zien. Kinderen zullen het geweldig vinden om in een gondel te zitten en door de kanalen van Venetië te varen. Let wel op de prijzen, want een gondeltocht kan behoorlijk duur zijn.

4. Bezoek het San Marcoplein

Het San Marcoplein is het beroemdste plein van Venetië en een must-visit bezienswaardigheid. Het is een drukke plek waar veel mensen samenkomen om te genieten van de prachtige omgeving. Als je kinderen hebt, is het leuk om te voelen hoe het is om ‘s werelds mooiste plein te bezoeken.

5. Verken de geheime doorgangen van Venetië

Venetië heeft een geheimzinnige kant die je niet altijd ziet als je op de belangrijkste bezienswaardigheden focust. Er zijn vele doorgangen op bijvoorbeeld San Polo, die de stad een extra dimensie geven. Kinderen zullen dol zijn op het idee dat ze een geheime doorgang gevonden hebben in het doolhof van de stad.

6. Bezoek het Peggy Guggenheim Museum

Het Peggy Guggenheim Museum herbergt een van de grootste collecties op het gebied van moderne kunst in Italië. De collectie bevat werken van bekende kunstenaars als Picasso, Dalí en Pollock. Hoewel kinderen misschien niet altijd evenveel interesse hebben in kunst, is dit museum toch de moeite waard om te bezoeken vanwege de bijzondere architectuur en talloze interessante verrassingen.

7. Eet de heerlijke Venetiaanse specialiteiten

Venetië heeft veel lekkere restaurants waar je de smaakvolle en unieke Venetiaanse keuken kunt proeven. Pasta inktvis, delicious pizza met mozzarella, risotto alla zucca, en de sweet Tiramisu mogen allemaal niet ontbreken. Kinderen zullen vooral genieten van de Italiaanse gelato in verschillende smaken.

8. Beklim de klokkentoren van Venetië

De klokkentoren van Venetië is een imposant bouwwerk dat een prachtig uitzicht biedt over de stad. Het beklimmen van de toren kan wat inspanning kosten, maar als je eenmaal boven bent, zul je beloond worden met een adembenemend uitzicht. Voor kinderen kan de klim naar de top soms best wel steil zijn.

9. Bezoek de beroemde bruggen van Venetië

Venetië staat bekend om zijn vele prachtige bruggen. De Rialtobrug is de bekendste en de oudste brug van de stad. Hij dateert uit de 16e eeuw en is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Venetië. Andere bruggen zijn de Brug der Zuchten (Ponte dei Sospiri) en de Brug der Gevlochten Handen (Ponte delle Tette). Ze zijn niet alleen mooi, maar ook vol met historische verhalen en geheimen die kinderen zullen fascineren.

10. Bezoek het Palazzo Ca’ d’Oro

Het Palazzo Ca’ d’Oro is een prachtig voorbeeld van Gotische architectuur en ligt aan het Canal Grande. Het gebouw huisvest een omvangrijke kunstcollectie en bezit ook prachtige tuinen. Kinderen zullen vooral gek zijn op de tuinen en genieten van de prachtige bloemen en planten.

11. Ontdek de diverse eilanden rond Venetië

Venetië ligt op een verzameling eilanden en er zijn veel leuke uitstapjes mogelijk vanaf de stad. Je kunt bijvoorbeeld de eilanden Murano en Burano bezoeken, bekend om hun glaskunst en kantklossen. Een bezoek aan deze eilanden is een unieke en interessante ervaring voor het hele gezin.

12. Bezoek het aquarium van Venetië

Het aquarium van Venetië is een leuke activiteit voor kinderen die van de zee en haar bewoners houden. Het aquarium bezit verschillende zeedieren, waaronder haaien, schildpadden en pinguïns en geeft kinderen de kans om de onderwaterwereld te ontdekken.

13. Maak een wandeling langs de kustlijn

Venetië biedt prachtige vergezichten over de zee. Maak een wandeling over de kustlijn van de stad en geniet van het uitzicht. Kinderen zullen het geweldig vinden om over de golven te kijken en de boten te zien passeren.

14. Bezoek de Biënnale van Venetië

De Biënnale van Venetië is een internationale kunsttentoonstelling die eens in de twee jaar plaatsvindt. Het evenement trekt veel bezoekers en heeft een indrukwekkende geschiedenis. Kinderen zullen hier interessante en soms verbijsterende kunstwerken te zien krijgen.

15. Geniet van een spectaculaire zonsondergang

Venetië is een stad die bekend staat om haar prachtige zonsondergangen. Er zijn verschillende plekken in de stad waar je kunt genieten van de kleurrijke hemel. Neem de tijd om met je gezin te genieten van deze schitterende ervaring.

Venetië is een geweldige stad om met kinderen te bezoeken. Er zijn talloze activiteiten en bezienswaardigheden die het hele gezin zullen bekoren. Van een gondeltocht door de kanalen, een bezoek aan het San Marcoplein, tot het verkennen van de geheime doorgangen van de stad. Venetië biedt voor elk wat wils en is een onvergetelijke ervaring voor ouders en kinderen.

1. Is Venetië duur om te bezoeken met kinderen?

Venetië kan behoorlijk duur zijn, vooral als je de toeristische route volgt. Toch zijn er veel manieren om te besparen op de kosten van een reis naar Venetië. Kijk bijvoorbeeld naar goedkope accommodaties, eet in lokale barretjes en reis met het openbaar vervoer.

2. Zijn er gevaarlijke plekken in Venetië voor kinderen?

Over het algemeen is Venetië geen gevaarlijke stad, maar je moet wel altijd alert blijven. De stad is vaak erg druk en sommige kanalen zijn soms onveilig voor jonge kinderen. Er zijn ook enkele wijken waar je misschien niet moet komen met kinderen ‘s avonds laat.

3. Heeft Venetië speeltuinen voor kinderen?

Venetië heeft enkele speelplaatsen die leuk zijn voor kinderen om te spelen en te ravotten. De meeste speelplaatsen liggen buiten het centrum van de stad, maar zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

4. Is het aan te raden om een bezoek aan Venetië te combineren met andere Italiaanse steden?

Ja, als je de tijd hebt, raden we aan om Venetië te combineren met andere steden in Italië zoals Florence, Rome of Milaan. Elk van deze steden heeft een unieke sfeer, cultuur en geschiedenis en biedt een andere kijk op het land.

5. Is Venetië een kindvriendelijke stad?

Venetië is inderdaad een kindvriendelijke stad, met veel activiteiten en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor jongere bezoekers. Het is ook een veilige en schone stad, waar je met gemak door de stad kunt wandelen en genieten van het uitzicht.

Over ons

Informatie