‘Verken prachtige natuurgebieden rondom Water Village’

Water Village is een prachtige vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Omgeven door groen en blauw, biedt deze plek adembenemende uitzichten en talloze buitenactiviteiten. Of je nu wandelt, fiets of vaart, er is genoeg te verkennen in de nabijgelegen natuurgebieden. Hier zijn enkele van onze favoriete plekken om te verkennen tijdens je verblijf in Water Village.

1. Nationaal Park De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is een prachtig moerasgebied dat zich uitstrekt over Noord-Brabant en Zuid-Holland. Hier kun je de natuur zien in zijn meest ruige en onaangetaste vorm. Verken de uitgestrekte kreken, de weelderige bossen en de vele wandelpaden die het park doorkruisen. Wie weet spot je wel een bever, een ijsvogel of een zeearend.

2. De Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen zijn het grootste stuifzandgebied van West-Europa. Hier ervaar je de schoonheid van eindeloze zandduinen, heidevelden en dennenbossen. Of je nu wandelt, fietst of paardrijdt, er zijn talloze routes die je door dit prachtige landschap leiden.

3. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug biedt een unieke combinatie van bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Hier kun je genieten van de rust en stilte van de natuur terwijl je wandelt, fietst of paardrijdt. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het prachtige Kasteel Amerongen en de historische landgoederen langs de weg.

4. Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom is het oudste nationale park van Nederland en biedt een breed scala aan habitats en landschappen. Van uitgestrekte bossen en heidevelden tot zandverstuivingen en kronkelende beken, dit park heeft het allemaal. Verken de vele wandelpaden en jachtgebieden die hier te vinden zijn.

5. De Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is een uniek wetlandgebied dat zich uitstrekt over Flevoland. Hier kun je genieten van de rust en schoonheid van de natuur terwijl je wandelt, fietst of kano vaart. Spot de diverse vogelsoorten, wilde paarden en edelherten die hier te vinden zijn.

6. De Krimpenerwaard

De Krimpenerwaard is een prachtig veenweidegebied ten oosten van Rotterdam. Hier kun je fietsen, wandelen of varen door eindeloze weides en langs kronkelende rivieren. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de historische dorpen en stadjes die je onderweg tegenkomt.

7. De Beemster

De Beemster is een uniek droogmakerijgebied ten noorden van Amsterdam. Hier zie je hoe mens en natuur elkaar ontmoetten en hoe dit heeft geleid tot een vindingrijk landschap van akkerland, grachten en dijken. Ga wandelen of fietsen en geniet van het uitzicht op de rustig kabbelende wateren.

8. De Kalmthoutse Heide

De Kalmthoutse Heide is een prachtig heidegebied net over de grens in België. Hier geniet je van de rust en de stilte van de natuur terwijl je wandelt of fietst door de uitgestrekte vlaktes. Spot de vele vogels en insecten die hier te vinden zijn en luister naar het rustgevende geklater van de beekjes.

9. Nationaal Landschap Drentsche Aa

Nationaal Landschap Drentsche Aa is een uniek landschap van beken, bossen en heidevelden in Drenthe. Hier kunt u genieten van een wandeling door de vele beekdalen en langs historische boerderijen en kastelen. Vergeet niet om uw weg te vinden naar de Hunebedden, de grote prehistorische graven, die hier overal te vinden zijn.

10. De Kennemerduinen

De Kennemerduinen is een prachtig duinengebied ten westen van Haarlem. Hier vind je een combinatie van wilde bossen, schitterende zandduinen en historische landgoederen. Maak een wandeling door de Kennemerduinen en eindig je dag met een duik in de Noordzee.

11. De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een historisch openluchtmuseum net ten noorden van Amsterdam en biedt een blik in het leven van de Nederlanders in de 18e en 19e eeuw. Hier vind je traditionele molens, houten huizen en werkplaatsen, afgemaakt met een prachtig uitzicht op de rivier de Zaan.

12. De Groene Hart

De Groene Hart is een prachtig veenweidegebied in het hart van Nederland. Hier kun je wandelen, fietsen of varen door schilderachtige polders, rivieren en meren. Geniet van het uitzicht op de grazende koeien en schapen en van de frisse lucht die hier waait.

13. De Utrechtse Vecht

De Utrechtse Vecht is een unieke waterweg die zich uitstrekt van Muiden tot Utrecht. Hier vind je eindeloze meren, historische dorpen en prachtige kastelen. Maak een boottocht of een wandeling langs de oevers van de Vecht en ontdek de verborgen schatten van deze prachtige regio.

14. Het Groene Woud

Het Groene Woud is een unieke combinatie van bossen, beekjes en veenweiden in Noord-Brabant. Hier kun je genieten van de rust en schoonheid van de natuur terwijl je wandelt of fietst langs de vele routes. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de historische abdijen en kastelen die hier te vinden zijn.

15. De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe is een van de grootste nationale parken van Nederland en biedt een unieke combinatie van landschappen, van hei en bossen tot zandverstuivingen. Verken de vele wandel- en fietsroutes die hier te vinden zijn en bezoek het beroemde Kröller-Müller Museum voor moderne kunst.

Conclusie

Water Village is de ideale uitvalsbasis voor iedereen die van de natuur houdt. Met prachtige natuurgebieden om de hoek, hoef je nooit ver te gaan om de rust en schoonheid van de Nederlandse natuur te ervaren. Of je nu wilt wandelen, fietsen of varen, er is altijd wel een activiteit die past bij je voorkeuren. Ontdek de verborgen schatten van de Nederlandse natuur en maak van je volgende vakantie een onvergetelijke ervaring.

Veelgestelde vragen

1. Zijn deze natuurgebieden allemaal gratis te bezoeken?
Ja, alle natuurgebieden in Nederland zijn gratis toegankelijk.

2. Is het veilig om te wandelen in deze natuurgebieden?
Ja, het is over het algemeen veilig om te wandelen in deze natuurgebieden. Houd echter wel rekening met de lokale veiligheidsvoorschriften en volg altijd de aangegeven paden.

3. Welke natuurgebieden zijn het gemakkelijkst bereikbaar vanuit Water Village?
Nationaal Park De Biesbosch en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zijn beide gemakkelijk bereikbaar vanuit Water Village.

4. Zijn deze natuurgebieden het hele jaar door toegankelijk?
Ja, deze natuurgebieden zijn het hele jaar door toegankelijk, hoewel sommige paden en activiteiten seizoensgebonden kunnen zijn.

5. Welke natuurgebieden zijn het meest geschikt voor kinderen?
Nationaal Park De Biesbosch, De Zaanse Schans en De Hoge Veluwe zijn allemaal geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn talloze activiteiten en educatieve programma’s beschikbaar om kinderen te vermaken en te informeren.

Over ons

Informatie