Verona voor gezinnen: de leukste activiteiten voor jong en oud

Verona, de stad van Romeo en Julia, staat bekend om zijn prachtige oude centrum, het Romeinse amfitheater en de beroemde balkonscene uit het beroemde Shakespeare-verhaal. Maar Verona biedt nog veel meer: het is een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen. In deze gids delen we de leukste activiteiten voor jong en oud.

Verona Aquarium

Verona Aquarium is een van de grootste aquaria van Italië en heeft meer dan 4000 zeedieren en zoetwaterdieren. Bezoekers kunnen haaien, zeepaardjes, kwallen en nog veel meer bewonderen. Kinderen vinden het geweldig om te zien hoe de verschillende zeedieren leven en bewegen. Het is een geweldige manier om meer te leren over de prachtige onderwaterwereld.

Museo Africano

Het Museo Africano, het Afrikaans Museum van Verona, is een museum gewijd aan Afrikaanse kunst en cultuur. Het biedt een breed scala aan tentoonstellingen over verschillende landen en culturen in Afrika. Het museum organiseert vaak evenementen en activiteiten voor kinderen, waaronder workshops en educatieve rondleidingen.

Parco Natura Viva

Het Parco Natura Viva, of het Natuurpark van Levende Dieren, ligt op slechts een paar minuten afstand van Verona en is niet alleen een dierentuin, maar ook een wildpark. In het park kun je leeuwen, tijgers, giraffen en andere wilde dieren zien. Daarnaast is er een botanische tuin en een dinopark. Er zijn ook verschillende educatieve programma’s en activiteiten voor kinderen.

Castelvecchio Museum

Het Castelvecchio Museum is gevestigd in een prachtig middeleeuws kasteel en biedt kunstwerken uit de middeleeuwen tot de 16e eeuw. Het is een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met de Europese kunstgeschiedenis. Het museum beschikt ook over educatieve programma’s en rondleidingen speciaal voor kinderen.

Giardino Giusti

Giardino Giusti is een prachtige en rustige tuin in het hart van Verona. Kinderen kunnen zich vermaken en spelen in de tuin terwijl ouderen genieten van de prachtige bloemen en fonteinen. Bovendien is er een doolhof en een speeltuin voor kinderen.

Romeo en Julia huis

Verona is de stad van Romeo en Julia en daarom kan een bezoek aan hun huis niet ontbreken. Kinderen zijn vaak bekend met het verhaal van de twee geliefden en zullen het geweldig vinden om het huis te bezoeken en meer te leren over hun verhaal. Er zijn ook verschillende theatervoorstellingen en evenementen georganiseerd in het huis.

Verona stadscentrum

Het stadscentrum van Verona biedt naast de beroemde Romeinse Arena allerlei mooie plekken om te bezichtigen, denk aan de beroemde Piazza’s, prachtige kerken en het indrukwekkende fort van Verona. Kinderen kunnen genieten van het beroemde Romeinse amfitheater dat in de zomermaanden wordt gebruikt voor opera- en muziekuitvoeringen. Er zijn ook verschillende fietsroutes en wandeltochten door het stadscentrum, die speciaal zijn ontworpen voor gezinnen.

Gardaland Sea Life Aquarium

Het Gardaland Sea Life Aquarium is een van de beste aquaria van Europa en heeft meer dan 5000 zeedieren. Kinderen kunnen haaien, zeepaardjes en verschillende soorten vissen zien. Het is een uitstekende manier om meer te weten te komen over de onderwaterwereld. Het aquarium is gelegen in het populaire pretpark Gardaland, waar gezinnen zich de hele dag kunnen vermaken met tal van attracties en shows.

Maffeiano Lapidarium Museum

Het Maffeiano Lapidarium Museum biedt een uitgebreide collectie Romeinse beeldhouwwerken, inscripties, mozaïeken en andere archeologische vondsten uit de Romeinse tijd. Het is een geweldige manier om meer te leren over de geschiedenis van Verona en Italië. Het museum organiseert ook educatieve programma’s en rondleidingen voor kinderen.

Verona Observatory

Het Verona Observatory biedt een geweldig uitzicht op de stad Verona en de sterren. Het is een educatieve ervaring voor ouders en kinderen. Het observatorium biedt ook verschillende evenementen en workshops voor kinderen.

Parco Giardino Sigurtà

Het Parco Giardino Sigurtà, een van de mooiste en grootste parken van Italië, ligt op slechts 10 minuten rijden van Verona en is perfect voor een dagje uit met het hele gezin. Het park biedt tal van activiteiten, waaronder een labyrint, een kinderboerderij, fiets- en wandelpaden en verschillende speeltuinen.

Verona Bike Tour

Verona Bike Tour is een leuke en avontuurlijke manier om de stad Verona te verkennen. Het is een fietstocht die speciaal is ontworpen voor gezinnen met kinderen. Je kunt de prachtige bezienswaardigheden van de stad bekijken en tegelijkertijd genieten van het buitenleven.

Parco delle Cascate

Parco delle Cascate, of Watervallenpark, ligt op slechts een uur rijden van Verona. Het park biedt prachtige watervallen en de mogelijkheid om te wandelen en te genieten van de natuur. Er zijn ook verschillende educatieve programma’s en activiteiten voor kinderen.

Teatro Romano

Het Teatro Romano is een prachtig oud gebouw en heeft een geweldig uitzicht op de stad Verona. Het is uitstekend om een dagje uit te verbeteren met kinderen. Het theater wordt ook gebruikt in de zomermaanden voor voorstellingen en concerten.

Samenvattend, Verona biedt tal van activiteiten en attracties voor gezinnen met kinderen. Of u nu op zoek bent naar educatieve ervaringen, wandelingen in de natuur of gewoon een leuke dag uit met het gezin wilt hebben, Verona heeft voor iedereen iets te bieden.

Wat zijn de openingstijden van het Verona Aquarium?

Het Verona Aquarium is dagelijks geopend van 9:30 tot 18:00 uur.

Kan ik kaartjes voor Verona Aquarium online kopen?

Ja, kaartjes kunnen online gekocht worden via de officiële website van het aquarium.

Wat zijn de openingstijden van het Parco Natura Viva?

Parco Natura Viva is dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00 uur.

Wat zijn de openingstijden van het Castelvecchio Museum?

Het Castelvecchio Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 08:30 tot 19:30 uur.

Hoeveel tijd heb ik nodig om het Parco Giardino Sigurtà te bezoeken?

Het Parco Giardino Sigurtà is groot en biedt vele activiteiten, dus het is aanbevolen om daar minimaal vier uur voor uit te trekken.

Als ik met mijn gezin naar Verona ga, waar moet ik verblijven?
Er zijn veel familievriendelijke hotels in het historische centrum van Verona. Zoek naar hotels in de buurt van populaire bezienswaardigheden zoals het Romeinse amfitheater en de Piazza’s.

Kan ik een fiets huren in Verona?

Ja, er zijn verschillende fietsverhuurders in Verona met fietsen voor het hele gezin. Verona Bike Tour biedt fietsen aan voor gezinnen.

Hoe ver is Parco delle Cascate van Verona?

Parco delle Cascate ligt op ongeveer een uur rijden van Verona en is bereikbaar met de auto.

Moet ik met mijn kinderen naar het Museo Africano?

Het Museo Africano biedt educatieve ervaringen en rondleidingen speciaal ontworpen voor kinderen. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken met het hele gezin.

Kan ik van tevoren kaartjes kopen voor Gardaland?

Ja, kaartjes kunnen online worden gekocht via de officiële website van Gardaland.

Zijn er rondleidingen voor kinderen in het Castelvecchio Museum?

Ja, het Castelvecchio Museum biedt educatieve rondleidingen en programma’s speciaal voor kinderen.

Over ons

Informatie