Vijf redenen waarom Nieuwvliet-Bad de perfecte vakantiebestemming is

Nieuwvliet-Bad is een kleinschalig en gezellig vakantieoord in het zuidwesten van Nederland. Het plaatsje ligt tussen het mondaine Cadzand en het pittoreske Groede in en is een ideale bestemming voor mensen die houden van de rust en de ruimte die de Zeeuwse kust te bieden heeft. In deze tekst bespreken we vijf redenen waarom Nieuwvliet-Bad de perfecte vakantiebestemming is.

Reden 1: Prachtige stranden en duinen

Nieuwvliet-Bad beschikt over een prachtig en breed zandstrand dat bekroond is met de Blauwe Vlag, een internationaal keurmerk voor schone en veilige stranden. Het strand is omringd door duinen die uitnodigen tot lange wandelingen en biedt volop mogelijkheden voor watersporten zoals kitesurfen, zeilen en zwemmen. Voor kinderen is er een veilige zwemzone met afgebakende gebieden.

Reden 2: Fietsen en wandelen

De omgeving van Nieuwvliet-Bad leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten. Er zijn kilometers lange bewegwijzerde routes die door de polders, langs de kust en door de dorpen voeren. Onderweg kom je langs mooie natuurgebieden en idyllische boerderijen waar je lokale producten kunt kopen.

Reden 3: Rustige en gezellige sfeer

Nieuwvliet-Bad is een klein en gezellig vakantieoord waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Hierdoor heerst er een rustige en ontspannen sfeer waarin het goed vertoeven is. Er zijn diverse horecagelegenheden waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en een drankje op een van de terrasjes in de zon.

Reden 4: Cultuur en geschiedenis

In de omgeving van Nieuwvliet-Bad is veel te beleven op cultureel gebied. Zo kun je een bezoek brengen aan het nabijgelegen historische stadje Sluis met zijn vestingwerken en gezellige winkelstraatjes. Ook het middeleeuwse Brugge en het oude centrum van Gent zijn goed bereikbaar vanuit Nieuwvliet-Bad.

Reden 5: Kindvriendelijk

Nieuwvliet-Bad is een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Naast het veilige zwemgedeelte op het strand zijn er diverse attractieparken en speeltuinen in de omgeving te vinden. Ook in het vakantiepark zelf zijn volop faciliteiten voor kinderen, zoals een speeltuin, een waterspeeltuin en een animatieteam dat in de zomermaanden activiteiten organiseert.

Een vakantie in Nieuwvliet-Bad biedt dus voor elk wat wils. Of je nu houdt van zon, zee en strand, cultuur, geschiedenis, natuur of gezelligheid, je vindt het allemaal in dit kleine maar fijne vakantieoord aan de Zeeuwse kust.

Veelgestelde vragen

1. Is er parkeergelegenheid in Nieuwvliet-Bad?
Ja, bij het strand en in het dorp zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

2. Zijn huisdieren toegestaan op het strand van Nieuwvliet-Bad?
Ja, op het strand zijn huisdieren toegestaan, mits aangelijnd.

3. Kun je in Nieuwvliet-Bad ook terecht voor watersporten?
Ja, er zijn diverse watersportmogelijkheden in Nieuwvliet-Bad, waaronder kitesurfen, zeilen en zwemmen.

4. Zijn er supermarkten en restaurants in Nieuwvliet-Bad?
Ja, in het dorp zijn diverse supermarkten en restaurants te vinden.

5. Is het vakantiepark in Nieuwvliet-Bad geschikt voor kinderen?
Ja, het vakantiepark beschikt over diverse faciliteiten voor kinderen, zoals een speeltuin, een waterspeeltuin en een animatieteam dat in de zomermaanden activiteiten organiseert.

Over ons

Informatie