Waarom de zomer van 2020 de perfecte tijd is om een vakantiehuis te huren

De afgelopen maanden waren misschien niet de gemakkelijkste voor reizigers, maar nu de zomer nadert en de regels voor sociale afstand beetje bij beetje worden versoepeld, is de tijd meer dan rijp om weer eens lekker op vakantie te gaan. In deze tijd zijn vakantiehuizen een uitstekende keuze als het gaat om accommodatie. Hieronder leest u waarom.

1. De privacy van een vakantiehuis

U hebt geen contact met andere gasten en geen zorgen over drukke hotels, luidruchtige hallen of onhygiënische slaapzalen. In plaats daarvan heeft u volledige privacy en beschikt u over uw eigen ruimte.

2. Het comfort van thuis

Een vakantiehuis is perfect als u op zoek bent naar wat rust en stilte. U heeft de beschikking over alle faciliteiten die u thuis ook heeft, inclusief een keuken waar u zelf uw eigen eten kunt bereiden.

3. Flexibiliteit

Wanneer u een vakantiehuis huurt, bent u niet afhankelijk van bepaalde tijden of menu’s omdat u zelf alles kunt bepalen. Uw maaltijden, uw slaapritme, alles wat u wilt.

4. Hygiëne

Vakantiehuizen zijn meestal erg schoon. Door het coronavirus zijn schoonmaakprotocollen nog aangescherpt en worden er extra schoonmaakbeurten tussen reserveringen uitgevoerd.

5. Ruimte

In een vakantiehuis heeft u vaak meer ruimte ter beschikking dan in een hotel. Dit is vooral handig als u met uw gezin reist. Kinderen hebben meer plek om te spelen en u hoeft zich geen zorgen te maken over lawaai of overlast voor andere gasten.

6. Vrijheid

Wanneer u een vakantiehuis huurt, heeft u meer vrijheid in uw vakantieplanning. U bent niet gebonden aan strikte schema’s of openingstijden en u kunt doen wat u wilt, wanneer u wilt.

7. Ontdek nieuwe bestemmingen

Vakantiehuizen bieden de mogelijkheid om nieuwe plekken te ontdekken die u misschien anders niet zou bezoeken. Wanneer u een vakantiehuis huurt, bent u niet beperkt tot een bepaalde regio of locatie, waardoor u nieuwe culturen en landschappen kunt ervaren.

8. Budgetvriendelijk

In vergelijking met hotels en resorts zijn vakantiehuizen vaak een stuk goedkoper. In sommige gevallen zelfs tot 50% goedkoper.

9. Genieten van de buitenlucht

Vakantiehuizen kunnen zich op verschillende locaties bevinden, van de bergen tot de zee. Vaak beschikken ze over toegang tot prachtige natuurlijke omgevingen waar u kunt zwemmen, wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten kunt doen.

10. Huisdieren

In veel vakantiehuizen zijn huisdieren toegestaan. Dit is handig als je huisdieren hebt, of om ze op vakantie mee te nemen in plaats van ze achter te laten bij vrienden of het pension.

11. Ontstressen

In een vakantiehuis kunt u gemakkelijker ontspannen en tot rust komen. Er is geen stress van de dagelijkse sleur en werkdruk. Het is tijd om de batterij op te laden en de dagelijkse lasten vergeten.

12. Last minute deals

Op het laatste moment zijn er vaak goede deals te vinden in het laagseizoen. Veel vakantiehuizen zijn niet volgeboekt en er zijn kortingen op de normale prijzen te krijgen.

13. Persoonlijke aandacht

De eigenaar of de manager van de vakantiehuizen geeft vaak persoonlijk advies over activiteiten in de buurt of lokale restaurants die een bezoekje waard zijn. Het is ook gemakkelijk om contact te hebben en eventuele problemen op te lossen.

14. Kwaliteit

In vergelijking met een hotelkamer van dezelfde prijs worden vakantiehuizen vaak beter beoordeeld. De accommodatie is persoonlijker en de klantenservice is vaak beter.

15. Gezondheid

In deze tijd is het belangrijker dan ooit om een goede gezondheid te hebben. Een vakantiehuis is een ideale plek om ziektekiemen te vermijden en u gezond te voelen.

Als u een vakantieplant maakt dit jaar, overweeg dan om een vakantiehuis te boeken. Het biedt meer privacy, comfort, flexibiliteit en hygiëne dan andere vormen van accommodatie. Bovendien is het gemakkelijker om nieuwe locaties te ontdekken, is het budgetvriendelijk en kunt u er terecht met uw huisdier. Een vakantiehuis biedt alles wat u nodig heeft voor een ontspannen vakantie.

1. Is het veilig om een vakantiehuis te huren tijdens de coronacrisis?

Ja, veel vakantiehuizen hebben aangescherpte schoonmaakprotocollen om het risico op besmetting te minimaliseren.

2. Zijn vakantiehuizen duurder dan hotels?

Vakantiehuizen zijn meestal goedkoper dan hotels en resorts.

3. Zijn er vakantiehuizen die geschikt zijn voor grote groepen?

Ja, er zijn vakantiehuizen te huur die geschikt zijn voor grote groepen, soms tot wel twintig personen.

4. Wederverhuur van een vakantiehuis?

Het is niet verstandig om een vakantiehuis te wederverhuren. De eigenaar kan u verbieden om het pand te verhuren en u kunt vervolgd worden voor het overtreden van de bepalingen van uw huurovereenkomst.

5. Hoe vind ik een vakantiehuis?

Er zijn veel websites waar u vakantiehuizen kunt boeken, zoals Airbnb, Booking.com, HomeAway, en vele anderen. Websites van specifieke verhuurbedrijven bieden ook huurhuizen aan.

Over ons

Informatie