Waarom kamperen in Zwiggelte een bijzondere ervaring is

Zwiggelte is een klein dorpje in de provincie Drenthe, gelegen in het noorden van Nederland. Het is een ideale bestemming voor kampeerders die op zoek zijn naar rust, ruimte en natuur. In deze blog ontdek je waarom kamperen in Zwiggelte een bijzondere ervaring is.

De charmes van het Drentse landschap

Drenthe staat bekend om haar uitgestrekte landschappen, heidevelden en bossen. Ook in de omgeving van Zwiggelte zijn deze kenmerken volop te vinden. Trek erop uit en ontdek de wandelpaden in het Mantingerveld, de heidevelden rondom Borger of de uitgestrekte bossen van Gieten. Vanaf de camping heb je directe toegang tot deze prachtige natuurgebieden.

Een kampeerervaring op maat

Of je nu met de tent, caravan of camper komt, Zwiggelte heeft verschillende kampeerplaatsen om uit te kiezen. Op de meeste campings zijn faciliteiten aanwezig zoals een zwembad, een speeltuin en een restaurant. Maar ook voor rustzoekers zijn er kampeerplaatsen te vinden, bijvoorbeeld op Kleine Campings in Drenthe. Zo creëer jij je eigen ultieme kampeerervaring.

Ontdek de rijke historie van Drenthe

Drenthe heeft een rijke historie die teruggaat tot in de prehistorie. In de buurt van Zwiggelte zijn verschillende hunebedden te vinden, waarvan sommigen meer dan 5000 jaar oud zijn. In het Hunebedcentrum in Borger kun je alles leren over deze bijzondere stenen monumenten.

Beleef het dorpsleven van Zwiggelte

Zwiggelte is een gezellig dorpje waar altijd wat te beleven is. Zo worden er jaarlijks verschillende activiteiten en festiviteiten georganiseerd zoals een dorpsfeest, een braderie en een fietsvierdaagse. Daarnaast zijn er diverse lokale horecagelegenheden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Proef de lekkerste streekproducten

In de omgeving van Zwiggelte kun je genieten van de lekkerste streekproducten, zoals Drentse AA kip, asperges en cranberries. Bezoek bijvoorbeeld een lokale kaasboerderij of ga langs bij een ambachtelijke bakkerij om deze heerlijkheden te proeven.

Ga terug in de tijd bij het authentieke museumdorp Orvelte

Op slechts 10 km afstand van Zwiggelte ligt het Museumdorp Orvelte. Dit is een uniek dorpje waar je kunt wandelen tussen oude boerderijen, een klompenmakerij en een smidse. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

De ideale uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten

Zwiggelte is de ideale uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten in de omgeving. Met het knooppuntensysteem kun je gemakkelijk je eigen route samenstellen. Fiets bijvoorbeeld naar het nabijgelegen Westerbork, bekend vanwege het voormalig Kamp Westerbork. Of maak een wandeling door het natuurgebied het Dwingelderveld.

De rustgevende sfeer van Zwiggelte

Zwiggelte is een plek waar rust en natuur samenkomen. Het dorpje heeft nog geen 1000 inwoners en de omgeving is vrij van drukke wegen en industrieterreinen. Daardoor kun je hier genieten van een authentieke en rustgevende sfeer.

Vermaak voor jong en oud

Voor gezinnen met kinderen is Zwiggelte ook een fijne bestemming. Er zijn genoeg activiteiten te ondernemen zoals zwemmen, fietsen of een bezoekje aan de dierentuin in Emmen. Ook de diverse speeltuinen in de omgeving zijn een aanrader voor jonge kampgasten.

Kamperen in alle seizoenen

Zwiggelte is niet alleen een bestemming voor de zomermaanden. Ook in de lente, herfst en winter kun je hier terecht voor een unieke kampeerervaring. Geniet van de kleuren van de herfst in de bossen of van de sneeuwpret in de winter. De kampeerplaatsen zijn het hele jaar door geopend.

De vriendelijke locals

De inwoners van Zwiggelte staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Ze zijn trots op hun dorp en delen graag hun tips en kennis over de omgeving met jou.

Vergroot je kennis over de natuur

Door te kamperen in Zwiggelte kun je niet alleen genieten van de natuur, maar ook je kennis erover vergroten. Zo organiseert Staatsbosbeheer verschillende activiteiten en excursies op het gebied van natuur en bosbeheer.

De koopjesjager

Bij een kampeervakantie in Zwiggelte kun je flink besparen op de kosten ten opzichte van andere vakanties. Zo kun je bijvoorbeeld besparen op de kosten van eten en drinken door zelf te koken op de camping. Maar ook voor de kampeeruitrusting hoef je niet diep in de buidel te tasten. Er zijn veel webshops die kampeerartikelen aanbieden tegen scherpe prijzen.

Reis in je eigen tempo

Als kampeerder bepaal je zelf het tempo van je vakantie. Je kunt opstaan wanneer je wilt en je dag indelen zoals jij dat wilt. Hierdoor is kamperen in Zwiggelte perfect voor mensen die houden van een relaxte vakantie zonder stress of deadlines.

De romantische kampeerder

Zwiggelte is ook een perfecte bestemming voor koppels die op zoek zijn naar romantiek. Geniet van een wandeling in de natuur, een gezellige picknick, of ga samen sterrenkijken bij heldere nachten.

Conclusie

Kamperen in Zwiggelte is een unieke ervaring. Het Drentse landschap, de rijke historie, de gastvrije sfeer en de vele activiteiten maken deze bestemming bijzonder geschikt voor kampeerders van alle soorten en maten. Vergeet niet om je eigen tempo aan te houden en te genieten van de rustgevende sfeer van deze bijzondere bestemming.

Veelgestelde vragen

1. Waarom is Zwiggelte zo geschikt voor kampeerders?
– Zwiggelte is perfect voor kampeerders vanwege de rustige sfeer, het Drentse landschap en de vele activiteiten.

2. Kun je het hele jaar door kamperen in Zwiggelte?
– Ja, de kampeerplaatsen zijn het hele jaar door geopend.

3. Zijn er genoeg activiteiten voor gezinnen met kinderen?
– Ja, er zijn genoeg activiteiten zoals zwemmen, fietsen en speeltuinen in de omgeving.

4. Wat voor kampeerplaatsen zijn er in Zwiggelte?
– Er zijn verschillende kampeerplaatsen voor tenten, caravans en campers.

5. Hoe zit het met de kosten van een kampeervakantie in Zwiggelte?
– Kamperen in Zwiggelte kan goedkoper zijn dan andere vakanties doordat je bijvoorbeeld zelf kunt koken en er veel webshops zijn die kampeerartikelen aanbieden tegen scherpe prijzen.

Over ons

Informatie