Waarom Mariahout in de Hei de perfecte bestemming is voor een rustige vakantie

Als je op zoek bent naar een rustige vakantie, weg van de drukte van de stad, dan is Mariahout in de Hei de perfecte bestemming voor jou. Deze prachtige plek in Noord-Brabant ligt in een uitgestrekt natuurgebied vol met bossen, heidevelden, en meertjes. Hieronder vind je genoeg redenen om deze locatie op je vakantielijst te zetten.

Rustig en ongerept natuurgebied

Het natuurgebied rondom Mariahout in de Hei is ongerept en rustig. Er zijn talloze wandelpaden waar je van de natuur kunt genieten en de rust kunt opzoeken. Na lange wandelingen kun je rustig genieten van het zonnetje en de vogeltjes op een bankje bij de Brink.

Gevarieerde flora en fauna

Je zult versteld staan van de verschillende planten en dieren die hier te vinden zijn. Hier kom je bijvoorbeeld zeldzame soorten paddenstoelen, wolven en adelaars tegen. In de avondschemering krijgen de herten gezelschap van de wilde zwijnen.

Overnachten middenin de natuur

Je hoeft niet ver te zoeken om in de natuur te overnachten. In Mariahout en de directe omgeving komen populaire glampings voor. Wat is een must have in de natuur als je in een huisje zit? Juist ja, een haardvuur!

Cultuurrijke omgeving

Als je niet alles wilt achter laten tijdens de vakantie, kun je er toch voor kiezen om even cultuur te snuiven, want op slechts achttien kilometer afstand ligt ‘s-Hertogenbosch. Hier is genoeg te zien en te beleven, zoals de Sint-Janskathedraal, het Noordbrabants Museum en het ene na het andere cafeetje.

Lekker eten

De lokale cafés en restaurants zijn perfect om te genieten van heerlijk eten, met lokale gerechten als de Bossche Bol of asperges. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden om hier te barbecuen of picknicken, dankzij het uitgestrekte natuurgebied.

Actieve vakantie

Ga voor een actieve vakantie en ga mountainbiken, paardrijden of klimmen. Dit zijn leuke activiteiten voor families die een drukke vakantie willen, maar toch in de natuur willen blijven. Er zijn ook genoeg wandelroutes voor de mensen die het toch liever simpel houden.

Fietsen in een plattelands omgeving

Mariahout in de Hei is het perfecte startpunt om tijdens jouw vakantie de omgeving per fiets te verkennen. Er zijn fietsknooppunten die vlak langs de heidevelden en kabbelende beekjes lopen. Zo ontdek je de omgeving op een sportieve en gemakkelijke manier.

Weg van de drukte en de steden

Een vakantie in Mariahout in de Hei is perfect voor mensen die weg willen van de drukte van de stad en de stedelijke omgeving. Hier kun je terecht voor diepe rust en stilte en de mooiste natuur.

Nachtelijke sterrenhemel

Eenmaal terug in het glamp of vakantiehuis kun je genieten van de sterrenhemel. Het enige geluid dat je zult horen zijn de krekels en andere dieren uit het natuurgebied om je heen.

Kleinschalige bestemming

Mariahout in de Hei is een kleinschalige bestemming. Hier komen nog weinig toeristen waardoor je het gevoel hebt dat de natuur voor jou getoond wordt. Hier is geen recreatiezaal, maar wel vrijheid en rust.

Beste zomerbestemming

Mariahout in de Hei werd in 2017 verkozen tot beste zomerbestemming 2017 op European Best Destinations awards website. Dat komt door de uitstekende balans tussen natuur en cultuur en de ongerepte landschappen.

Ontdek nieuwe vakantiemogelijkheden

Mariahout in de Hei is een geweldige kans om van de gebaande paden af te wijken en nieuwe vakantiemogelijkheden te ontdekken. Een vakantie zoals je nog niet hebt ervaren, een vakantie die je bij blijft.

Als je bovenstaande hebt gelezen, zul je beseffen dat Mariahout in de Hei de perfecte bestemming is om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de rust en stilte van de natuur. Naast de natuur, kun je ook genieten van de omgeving en cultuur, van lekker eten en actief bezig zijn. Dit alles maakt Mariahout in de Hei een must-visit locatie.

Hieronder staan een aantal vragen die je mogelijk hebt na het lezen van het artikel.

Wat maakt Mariahout in de Hei anders dan andere vakantiebestemmingen?

Mariahout in de Hei biedt een unieke vakantie-ervaring die je niet snel zult vergeten. Het biedt een perfecte balans tussen natuur en cultuur en heeft een ongerepte landschap.

Wat zijn de verschillende accommodatiemogelijkheden in Mariahout in de Hei?

Je kunt overnachten in een populaire glamping tent of je kiest voor een bungalow, vakantiehuisje of appartement.

Welke activiteiten kan ik doen in Mariahout in de Hei?

Er zijn verschillende activiteiten die je kunt doen, zoals mountainbiking, klimmen, paardrijden, wandelen, struinen door de hei, en fietsen langs de kabbelende beekjes.

Is Mariahout in de Hei geschikt voor gezinnen met jonge kinderen?

Ja, Mariahout in de Hei is geschikt voor gezinnen met jonge kinderen omdat er genoeg recreatieve activiteiten zijn die geschikt zijn voor kinderen. Daarbij kunnen ze genieten van de ongerepte natuur.

Hoe kan ik Mariahout in de Hei het beste bereiken?

Mariahout in de Hei is goed te bereiken met de auto of fiets en vandaaruit kun je de omgeving verkennen. Verder rijden ook buslijnen.

Over ons

Informatie