Waarom vakantiepark Kijkduin de ideale keuze is voor een ecologisch verantwoorde vakantie

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming die niet alleen ontspanning biedt, maar ook ecologisch verantwoord is, dan is vakantiepark Kijkduin de ideale keuze. Gelegen aan de Zuid-Hollandse kust, biedt het park niet alleen toegang tot prachtige stranden en duinen, maar ook tot een breed scala aan activiteiten die gericht zijn op duurzaam toerisme. In dit artikel zullen we de redenen bespreken waarom vakantiepark Kijkduin de perfecte keuze is voor een ecologisch verantwoorde vakantie.

Het gebruik van duurzame energie

Een van de belangrijkste aspecten van duurzaam toerisme is het gebruik van duurzame energiebronnen. Vakantiepark Kijkduin is hierin een echte pionier. Het park heeft bijvoorbeeld investeringen gedaan in de nieuwste zonne-energie en windenergie technologie. Zo wordt een groot deel van het stroomverbruik op het vakantiepark opgewekt via duurzame energiebronnen.

Milieuvriendelijke faciliteiten

Vakantiepark Kijkduin heeft meerdere faciliteiten die gericht zijn op ecologische duurzaamheid. Zo zijn er op het park oplaadpalen voor elektrische auto’s en fietsen, water besparende douchekoppen, toiletten met twee spoelopties en gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Dit alles maakt het mogelijk om te genieten van de vakantie zonder dat het milieu daarvoor geschaad hoeft te worden.

Duurzame accommodatie

De accommodaties op vakantiepark Kijkduin zijn op een milieuvriendelijke wijze gebouwd. Zo zijn de huizen goed geïsoleerd, voorzien van energiezuinige apparatuur en hebben zij een intelligent verwarming- en ventilatiesysteem. Dit alles zorgt niet alleen voor een comfortabele vakantiebeleving, maar ook dat er energie wordt bespaard.

Lokale producten en activiteiten

Een duurzame vakantie gaat niet alleen over de accommodatie en energievoorzieningen, maar ook over de keuzes die je maakt om lokale gemeenschappen te ondersteunen. Het vakantiepark heeft meerdere arrangementen om lokale bedrijven en initiatieven te ondersteunen. Zo is het mogelijk om een fietstocht te maken met een lokale gids of lokale producten te kopen in de omgeving.

Geschikt voor alle leeftijden

Een ecologisch verantwoorde vakantie is niet alleen geschikt voor volwassenen. Ook kinderen kunnen op vakantiepark Kijkduin genieten van allerlei leuke activiteiten die gericht zijn op duurzaamheid. Zo is er een natuurspeeltuin op het park en kan er geknutseld worden met materiaal uit de zee.

Meer dan alleen een vakantiepark

Vakantiepark Kijkduin is meer dan alleen een vakantiepark. Naast de vele faciliteiten op het park is er ook voldoende te beleven in de nabije omgeving. Zo kan er een bezoek worden gebracht aan het nabijgelegen stadje Den Haag of kan er een wandeling worden gemaakt in het nabijgelegen duingebied Meijendel. Ook zijn er in de buurt diverse musea en kunstgalerieën te vinden.

Duurzaamheid staat voorop

Bij vakantiepark Kijkduin staat duurzaamheid voorop. Het streven naar een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk is het uitgangspunt van het park. Dit komt tot uiting in de keuze van energiezuinige faciliteiten, investeringen in duurzame energiebronnen en het stimuleren van lokale initiatieven.

Gezonde buitenlucht

De omgeving van vakantiepark Kijkduin biedt volop mogelijkheden om te genieten van de buitenlucht. Zo is er natuurlijk het strand, maar er zijn ook veel activiteiten die gericht zijn op buitenactiviteiten. Denk hierbij aan fiets- en wandelroutes door de duinen of een watersport zoals windsurfen.

Genieten van de Unieke flora en fauna

De Zuid-Hollandse kust is een zeer bijzonder gebied met veel verschillende soorten flora en fauna. Vakantiepark Kijkduin biedt de mogelijkheid om deze unieke omgeving te leren kennen. Zo worden er bijvoorbeeld regelmatig excursies georganiseerd waarbij je onder begeleiding van een deskundige gids kennis kan maken met de lokale flora en fauna.

Volop waterpret

Op en rondom het park zijn volop mogelijkheden voor waterpret. Zo kan er bijvoorbeeld worden gezwommen in de Noordzee, maar er zijn ook diverse binnen- en buitenzwembaden in de buurt. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om te gaan varen in de nabijgelegen grachten.

Comfortabele verblijfsmogelijkheden

De verblijfsmogelijkheden op vakantiepark Kijkduin zijn van hoge kwaliteit. Er is keuze uit luxe villa’s, ruime bungalows, moderne appartementen of kamperen in een volledig verzorgde tent. Bijzonder is dat er ook mogelijkheden zijn om te overnachten in een ecologisch verantwoorde Tiny House.

Ontdek de omgeving per fiets

Een fiets is een bijzonder geschikt vervoersmiddel in deze omgeving. De vele fietspaden maken het mogelijk om zonder veel moeite de omgeving te verkennen. Op vakantiepark Kijkduin zijn er dan ook verschillende fietsroutes beschikbaar om de omgeving te verkennen.

Heerlijke eetgelegenheden

Op vakantiepark Kijkduin zijn verschillende restaurants en eetgelegenheden. Hier kan worden genoten van lokale gerechten, bereid met biologische producten uit de streek. Ook vegetariërs en veganisten kunnen op het vakantiepark terecht voor heerlijke, gezonde maaltijden.

Unieke evenementen

In de omgeving van vakantiepark Kijkduin worden meerdere unieke evenementen georganiseerd. Zo is er het jaarlijkse strandfeest in Scheveningen of het vuurwerkfestival. Beide evenementen zijn duurzaam georganiseerd en passen bij het streven naar een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk.

Ontspanning en rust

Vakantiepark Kijkduin is niet alleen gericht op actieve vakantiegangers, maar biedt ook voldoende mogelijkheden voor ontspanning en rust. De accommodaties zijn voorzien van alle comfort en zijn bij uitstek geschikt om helemaal tot rust te komen.

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming die niet alleen de nodige ontspanning biedt, maar ook gericht is op een duurzame omgang met het milieu, dan is vakantiepark Kijkduin een goede keuze. De combinatie van duurzame accommodaties, milieuvriendelijke faciliteiten, lokale initiatieven en volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten maken vakantiepark Kijkduin de ideale keuze voor een ecologisch verantwoorde vakantie.

1. Wat zijn de openingstijden van de receptie op vakantiepark Kijkduin?

De receptie van vakantiepark Kijkduin is dagelijks geopend van 8.30 uur tot 20.00 uur.

2. Zijn huisdieren toegestaan op vakantiepark Kijkduin?

Ja, huisdieren zijn toegestaan op vakantiepark Kijkduin. Er zijn echter wel regels verbonden aan het verblijf van huisdieren op het park.

3. Is vakantiepark Kijkduin geschikt voor rolstoelgebruikers?

Ja, vakantiepark Kijkduin is geschikt voor rolstoelgebruikers. Er zijn aangepaste accommodaties beschikbaar en er zijn meerdere faciliteiten gericht op rolstoelgebruikers.

4. Kan ik op vakantiepark Kijkduin ook fietsen huren?

Ja, het is mogelijk om op vakantiepark Kijkduin fietsen te huren. Er zijn diverse fietsmodellen beschikbaar.

5. Is er een zwembad op vakantiepark Kijkduin?

Ja, op vakantiepark Kijkduin is een binnenzwembad aanwezig. Daarnaast zijn er ook nog verschillende buitenzwembaden in de buurt.

Over ons

Informatie