Wandelen en fietsen in de natuur rondom Oosterhout: de mooiste routes

Ben jij een liefhebber van lange wandelingen of uitdagende fietstochten in de natuur? Dan is Oosterhout de perfecte plek voor jou. Deze stad in Noord-Brabant heeft namelijk een schitterende omgeving waar je eindeloos kunt genieten van de prachtige natuur. In dit artikel geven we je een overzicht van de mooiste wandel- en fietsroutes in en rondom Oosterhout.

Wandelen

1. De Vrachelse Heide

De Vrachelse Heide is een uitgestrekt natuurgebied ten zuiden van Oosterhout. Tijdens deze wandeling van ongeveer 8 kilometer wandel je door een landschap van heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Onderweg kom je langs mooie vennen en kun je genieten van prachtige uitzichten.

2. De Landgoederenwandeling

De Landgoederenwandeling voert je langs de mooiste landgoederen van Oosterhout. Je wandelt door bossen, over heidevelden en langs vennen. Deze wandeling is ongeveer 10 kilometer lang en biedt volop gelegenheid om te genieten van de rust en de natuur.

3. Wandelen langs de Mark

De Mark is een rivier die door Oosterhout stroomt. Langs deze rivier kun je heerlijk wandelen. Deze route van ongeveer 7 kilometer voert je langs de mooiste plekjes van deze rivier. Je wandelt langs oude boerderijen, weilanden en bossen.

Fietsen

1. De Biesboschroute

De Biesboschroute voert je door Nationaal Park de Biesbosch. Tijdens deze fietsroute van ongeveer 40 kilometer geniet je van de schitterende natuur van dit unieke gebied. Je fietst over dijken, langs oude boerderijen en door uitgestrekte bossen.

2. De Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en Drunense Duinen zijn een schitterend natuurgebied ten zuiden van Oosterhout. Tijdens deze fietsroute van ongeveer 30 kilometer verken je dit uitgestrekte gebied op de fiets. Je fietst door de duinen, langs bossen en velden en langs prachtige vennen.

3. De Groene Woudroute

De Groene Woudroute voert je door een schitterend gebied tussen Tilburg en Den Bosch. Tijdens deze fietsroute van ongeveer 45 kilometer fiets je langs bossen, weilanden en door kleine dorpjes. Een echte aanrader voor liefhebbers van de natuur en de rust.

Conclusie

Oosterhout en de omgeving bieden volop mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Of je nu wilt genieten van de schitterende natuur of meer uitdagende tochten wilt maken, er is altijd wel een mooie route te vinden. Wij hopen dat dit overzicht je heeft geïnspireerd om zelf op pad te gaan en te genieten van al het moois dat deze omgeving te bieden heeft.

Veelgestelde vragen

1. Zijn deze routes geschikt voor kinderen?

Ja, de meeste routes zijn ook geschikt voor kinderen. Wel is het verstandig om de afstand en het niveau goed in de gaten te houden.

2. Zijn er genoeg rustpunten langs de routes?

Ja, er zijn overal genoeg rustpunten te vinden waar je even kunt zitten en bijvoorbeeld iets kunt eten of drinken.

3. Moet ik zelf mijn fiets meenemen of kan ik die ook huren?

Je kunt in de buurt van Oosterhout verschillende fietsverhuurbedrijven vinden waar je een fiets kunt huren voor de dag.

4. Zijn de routes gemarkeerd?

Ja, de meeste routes zijn goed gemarkeerd zodat je niet kunt verdwalen. Zorg wel dat je een kaart of een gps-app bij je hebt voor het geval dat.

5. Zijn de routes het hele jaar door begaanbaar?

In principe zijn de meeste routes het hele jaar door begaanbaar. Wel kan het in natte periodes lastiger zijn om sommige routes te volgen. Houd hier dus rekening mee als je gaat wandelen of fietsen.

Over ons

Informatie