Wandelen en fietsen in de prachtige omgeving van Hooge Mierde: routes en highlights

Als je van wandelen en fietsen houdt, is de omgeving van Hooge Mierde een geweldige plek om te verkennen. Dit dorpje in de provincie Noord-Brabant biedt talloze mooie routes en highlights. In dit artikel bekijken we de beste wandel- en fietsroutes in de omgeving en wat je onderweg allemaal kunt zien.

De beste wandelroutes

De Cartierheide wandelroute

Kom helemaal tot rust met deze wandelroute van 7 kilometer lang. Je start op De Zwarte Bergen waar je gratis kunt parkeren. Je wandelt via de Cartierheide richting het Belgische landgoed De Most. Tijdens deze wandeling kom je langs verschillende vennen, uitgestrekte heidevelden en geniet je van een adembenemend uitzicht vanuit de uitkijktoren.

De Peelsche en Kroonven wandelroute

Deze wandelroute van ongeveer 7 kilometer start op camping de Zwarte Bergen. Je wandelt door bossen, over heidevelden en langs vennen. Rondom het Kroonven zijn verschillende zitbankjes geplaatst waar je kunt genieten van het uitzicht.

De Hapert op zijn mooist wandelroute

Deze wandelroute van 7 kilometer start in het centrum van Hapert en leidt je door de rustige landelijke omgeving van Hooge Mierde. Je wandelt langs vele bezienswaardigheden zoals het kerkje van Casteren en landgoed De Hoevens.

De beste fietsroutes

De Grenzeloze route

De Grenzeloze route van 46 kilometer begint en eindigt bij camping de Zwarte Bergen. De route is uitgezet met knooppunten en leidt je langs de mooiste plekjes van de omgeving. Onderweg kom je langs het spectaculaire landgoed de Utrecht en het prachtige natuurgebied de Neterselse heide.

De Kempenroute

De Kempenroute is een fietsroute van 32 kilometer die begint en eindigt bij het Toeristisch Informatiepunt in Reusel. De route leidt je langs verschillende bezienswaardigheden zoals het Natuurpoort Klein Oisterwijk en Landgoed De Hoevens. Je fietst ook langs de Belgische grens en door het prachtige natuurgebied Het Landgoed Nieuwkerk.

De Achterhoekroute

De Achterhoekroute start ook bij Toeristisch Informatiepunt in Reusel en voert je langs bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving. De fietsroute brengt je langs oude monumentale boerderijen, kerken en prachtige natuur.

Highlights onderweg

Naast de mooie wandel- en fietsroutes zijn er ook verschillende highlights te zien in de omgeving van Hooge Mierde. Zo vind je het grootste stuifzandgebied van Nederland in natuurgebied De Utrecht. In dit prachtige gebied kun je heerlijk wandelen of fietsen tussen de zandduinen.

Ook kun je een bezoek brengen aan het uitgestrekte agrarische landgoed De Hoevens. Het landgoed bestaat uit bossen, weilanden en akkers en wordt beheerd door boeren. Verder vind je in de omgeving verschillende oude abdijen en kerkjes die zeker een bezoekje waard zijn.

Conclusie

Als je de mooie omgeving van Hooge Mierde wilt verkennen, zijn er talloze routes en highlights te ontdekken. Of je nu van wandelen of fietsen houdt, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet om onderweg te genieten van de bijzondere natuur en de historische bezienswaardigheden.

Veelgestelde Vragen

Waar kan ik parkeren als ik wil wandelen in Hooge Mierde?

Je kunt gratis parkeren bij De Zwarte Bergen.

Zijn de wandelroutes geschikt voor kinderen?

Ja, de wandelroutes zijn geschikt voor kinderen.

Zijn de fietsroutes ook geschikt voor elektrische fietsen?

Ja, de fietsroutes zijn ook geschikt voor elektrische fietsen.

Kan ik ook een fiets huren in Hooge Mierde?

Ja, je kunt een fiets huren bij verschillende verhuurbedrijven in Hooge Mierde.

Is er ergens een plattegrond met de routes beschikbaar?

Ja, je kunt bij het Toeristisch Informatiepunt in Reusel een plattegrond met de routes verkrijgen.

Over ons

Informatie