Wandelen in Callantsoog: de mooiste routes langs duinen en strand

Ben je op zoek naar een ontspannen wandeling langs de kust? Of wil je juist een uitdagende tocht maken door de duinen? Callantsoog is dé bestemming voor wandelliefhebbers. In dit artikel delen we de mooiste routes langs duinen en strand in Callantsoog.

De Zwanenwater route

De Zwanenwater route is een wandelroute van ongeveer 6 kilometer door het prachtige natuurgebied Zwanenwater. Hier vind je een diversiteit aan flora en fauna, waaronder de grutto en lepelaar. Onderweg kom je langs een prachtig meer en kun je genieten van de rust en stilte van de natuur.

De Brede Duinen route

De Brede Duinen route is een uitdagende wandelroute van ongeveer 9 kilometer langs de duinen. Het pad voert je door de duinen en langs het strand van Callantsoog. Onderweg geniet je van een prachtig uitzicht over zee en kun je genieten van de frisse zeelucht.

De Veerweg

De Brede Duinen route wordt ook wel de Veerweg genoemd, omdat je op deze route het pontje moet nemen om de duinen over te steken. Het pontje vaart het hele jaar, behalve bij harde wind en storm.

De Abbestee route

De Abbestee route is een wandelroute van ongeveer 10 kilometer door de duinen van Callantsoog. Onderweg kom je langs de Abbestee, een historische plek waar vroeger monniken woonden. Het uitzicht op de duinen en het strand is adembenemend.

Vogels spotten

De Abbestee route is een uitstekende plek om vogels te spotten. Hier kun je de kluut, wulp en scholekster aantreffen.

De Knavelroute

De Knavelroute is een wandelroute van ongeveer 7 kilometer door de duinen van Callantsoog. De route start bij de parkeerplaats van Kustpark Egmond aan Zee en voert door het duingebied richting strand.

Zeehonden spotten

Op het strand kun je regelmatig zeehonden spotten. Neem dus vooral je verrekijker mee!

De 3D Duinen route

De 3D Duinen route is de meest uitdagende wandelroute van Callantsoog. De route voert je door de duinen en langs het strand van Callantsoog. Tijdens deze 14 kilometer lange route overwin je hoogteverschillen tot wel 20 meter.

Unieke ervaring

Met de 3D Duinen route beleef je een unieke wandelervaring, omdat je de duinen van bovenaf verkent.

Conclusie

Callantsoog is een geweldige bestemming voor wandelaars. Met een verscheidenheid aan routes langs duinen en strand is er voor iedere wandelliefhebber wat wils. Vergeet niet om je wandelschoenen aan te trekken en te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik mijn hond meenemen op de wandelroutes in Callantsoog?

Ja, honden zijn toegestaan op de wandelroutes in Callantsoog, mits ze zijn aangelijnd.

2. Moet ik betalen voor het parkeren bij de wandelroutes in Callantsoog?

Bij sommige wandelroutes moet je betalen voor het parkeren. Er zijn echter ook routes waar je gratis kunt parkeren.

3. Zijn de wandelroutes in Callantsoog geschikt voor rolstoelgebruikers?

Niet alle wandelroutes zijn geschikt voor rolstoelgebruikers. Er zijn echter wel routes die toegankelijk zijn voor mindervaliden, zoals de Brede Duinen route en de Abbestee route.

4. Kan ik tijdens de wandelroutes eten en drinken kopen?

Op sommige wandelroutes zijn er horecagelegenheden waar je iets kunt eten en drinken. Het is echter verstandig om zelf drinken en snacks mee te nemen.

5. Is het mogelijk om de wandelroutes in Callantsoog te fietsen?

Nee, de wandelroutes in Callantsoog zijn niet geschikt om te fietsen.

Over ons

Informatie