Wandelen in en rondom Argelès-Sur-Mer: de mooiste routes en uitzichten

Of je nu een beginner bent of een ervaren wandelaar, je zult in de omgeving van Argelès-Sur-Mer ongetwijfeld genieten van de prachtige wandelroutes met adembenemende uitzichten. Met de zee, de bergen en het glooiende landschap biedt deze regio voor elk wat wils. Hieronder volgen de mooiste wandelroutes en uitzichten voor een onvergetelijke ervaring.

1. Sentier Littoral

De Sentier Littoral is een pad langs de kustlijn van Argelès-Sur-Mer. Het pad begint bij de jachthaven van Argelès en eindigt bij Racou Beach. Onderweg zul je genieten van een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Je zult ook diverse stranden tegenkomen, evenals de rotsachtige kustlijnen van Cap Béar. Vergeet niet om te stoppen bij het “Fort Saint Elme”, een indrukwekkende vesting die uitkijkt op de zee.

2. Montagne des Orgues

Montagne des Orgues is een heuvel die uitkijkt over de omgeving van Argelès-Sur-Mer. Het is een populaire bestemming voor wandelaars vanwege het panoramische uitzicht over de bergen en zee. Je kunt hier genieten van een prachtige zonsopgang of zonsondergang. Houd er rekening mee dat de route vrij steil is en daarom minder geschikt voor beginners.

3. Le Massif des Albères

Le Massif des Albères is een indrukwekkende bergketen die uitkijkt over Argelès-Sur-Mer. Het contrast tussen de bergen en de zee is adembenemend. Er zijn diverse wandelroutes door het massief die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Een van de populairste routes is de “Le Sentier Botanique”, die langs verschillende plantensoorten en bomen loopt. Je zult versteld staan ​​van de prachtige vergezichten tijdens deze wandeling.

4. Les Gorges de la Massane

Les Gorges de la Massane is een prachtig dal in de buurt van Argelès-Sur-Mer. De wandelroutes hier zijn geschikt voor wandelaars van elk niveau, maar houd er rekening mee dat sommige routes wat uitdagender zijn dan andere. Onderweg word je beloond met een onvergetelijk uitzicht op de vallei. Vergeet niet om een ​​flesje water mee te nemen, want het kan hier behoorlijk warm worden.

5. Col du Perthus

Als je op zoek bent naar een uitdagende wandelroute, dan is Col du Perthus een aanrader. Het lange pad loopt over de bergtoppen en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Houd er rekening mee dat deze wandeling niet geschikt is voor beginners vanwege de hellingen en rotsachtige paden.

6. Le Mont Saint Loup

Le Mont Saint Loup is een populaire bestemming voor wandelaars en locals. Het uitzicht op de stad en de zee vanaf de top van de berg is indrukwekkend. De wandelroute naar de top is vrij kort en daarom geschikt voor beginners. Het is echter wel steil en dus een goede training.

7. Collioure

Collioure is een charmant stadje in de buurt van Argelès-Sur-Mer. Het biedt diverse wandelroutes langs historische gebouwen en mooie stranden. Het uitzicht op de Middellandse Zee is adembenemend. Vergeet niet om te stoppen bij de kerk “Notre-Dame-des-Anges” die over de zee uitkijkt.

8. Le Racou

Le Racou is een klein dorp in de buurt van Argelès-Sur-Mer en biedt prachtige stranden en wandelpaden. Er is een kustroute die begint bij Le Racou en eindigt bij Collioure, die langs verschillende dorpjes loopt en een prachtig uitzicht op de zee biedt.

9. Forêt Domaniale des Albères

De Forêt Domaniale des Albères is een groot bos in de buurt van Argelès-Sur-Mer. Het bos biedt diverse wandelroutes die door de bomen en de valleien lopen. De uitzichten zijn prachtig en de frisse geur van dennennaalden is heerlijk.

10. Le Pic des Néous

Le Pic des Néous is een andere indrukwekkende bergketen die uitkijkt over Argelès-Sur-Mer. Het biedt diverse wandelroutes die langs de toppen van de bergen lopen en een spectaculair uitzicht op de omgeving bieden. De wandelroutes zijn vrij uitdagend vanwege de hellingen en rotsachtige paden, dus wees voorbereid op een stevige workout.

11. Le Sentier Littoral Nord

De Sentier Littoral Nord is een kustroute die begint bij de jachthaven van Argelès-Sur-Mer en eindigt bij Saint-Cyprien. De wandelroute biedt een adembenemend uitzicht op de kustlijnen en de bergen. Onderweg zul je diverse stranden tegenkomen.

12. Cime de la Galline

Cime de la Galline is een berg in de buurt van Argelès-Sur-Mer en biedt diverse wandelroutes langs de bergtoppen. Het uitzicht op de bergen is indrukwekkend en de wandelroutes zijn geschikt voor wandelaars van elk niveau. Houd er rekening mee dat sommige routes wat uitdagender zijn dan andere.

13. Boucle de la Massane

Boucle de la Massane is een populaire wandelroute die langs verschillende dorpen loopt en eindigt bij Les Gorges de la Massane. De wandelroute biedt een adembenemend uitzicht op de vallei en de bergen. Houd er rekening mee dat deze wandeling vrij steil is.

14. La Tour Madeloc

La Tour Madeloc is een historische toren in de buurt van Argelès-Sur-Mer. Het biedt diverse wandelroutes langs de heuvels en bergen en biedt een indrukwekkend uitzicht op de omgeving. Houd er rekening mee dat sommige routes wat uitdagender zijn dan andere.

15. Les Dolmens

Les Dolmens is een historische site in de omgeving van Argelès-Sur-Mer. Het biedt diverse wandelroutes die langs de prehistorische grafsites lopen. Het uitzicht op de bergen is adembenemend en je leert hier ook nog wat van de geschiedenis van de regio.

Argelès-Sur-Mer biedt diverse prachtige wandelroutes met spectaculaire uitzichten op de bergen en de zee. Of je nu een beginner of een ervaren wandelaar bent, je zult ongetwijfeld genieten van de prachtige natuur en omgeving. Vergeet niet om veiligheidsmaatregelen te nemen en altijd water en snacks mee te nemen, zodat je optimaal kunt genieten van je wandelervaring.

1. Zijn de wandelroutes geschikt voor kinderen?

Ja, er zijn diverse wandelroutes in de omgeving van Argelès-Sur-Mer die geschikt zijn voor kinderen. Kies echter wel een route die past bij het niveau van je kind.

2. Kan ik met een hond wandelen op de wandelroutes?

Ja, veel van de wandelroutes in de omgeving van Argelès-Sur-Mer zijn toegankelijk voor honden, maar houd er rekening mee dat sommige routes niet geschikt kunnen zijn voor honden.

3. Is het veilig om alleen te wandelen?

Het is veilig om alleen te wandelen in de omgeving van Argelès-Sur-Mer, maar het is altijd verstandig om vooraf informatie te verzamelen over de route en veiligheidsmaatregelen te nemen. Neem altijd een telefoon mee en laat iemand weten waar je naartoe gaat.

4. Wat is het beste seizoen om te wandelen in de omgeving van Argelès-Sur-Mer?

Het beste seizoen om te wandelen in de omgeving van Argelès-Sur-Mer is van maart tot juni en september tot december. Het weer is dan mild en prettig voor wandelaars.

5. Is het noodzakelijk om wandelschoenen te dragen tijdens het wandelen?

Het wordt aanbevolen om wandelschoenen te dragen tijdens het wandelen in de omgeving van Argelès-Sur-Mer, omdat sommige routes over rotsachtige paden en bergen lopen. Het dragen van goede wandelschoenen kan blessures voorkomen.

Over ons

Informatie