Wat te doen als het weer tegenzit op een vakantiepark voor 16-jarigen?

Het kan een domper zijn op je vakantieplannen als het weer niet meewerkt. Vooral als je een 16-jarige bent die op vakantie is met vrienden of familie en je je verheugt op buitenactiviteiten. Maar zelfs als het regent of waait, hoef je je niet te vervelen op een vakantiepark. Hier zijn enkele leuke en creatieve manieren om te genieten van slecht weer.

Speel binnen

Als het buiten regent of waait, kun je beter naar binnen gaan. Maar dat betekent niet dat je je verveelt. De meeste vakantieparken hebben een recreatieruimte waar je kunt biljarten, tafelvoetballen, pingpongen of darten. Je kunt ook bordspellen spelen, een film kijken op Netflix of wat tijd doorbrengen met videospelletjes.

Ontdek de omgeving

Slecht weer kan een kans zijn om de omgeving te verkennen. Maak een wandeling in het bos, ga winkelen in de stad of bezoek een museum. Als je op vakantie bent aan zee, is het ook leuk om te gaan schelpen zoeken of strandjutten. Vergeet niet om warme kleding en regenkleding mee te nemen.

Ga zwemmen

Als het regent, is zwemmen misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar de meeste vakantieparken hebben een overdekt zwembad waar je lekker kunt zwemmen, spelen en ontspannen. Misschien zelfs een spa of sauna. Neem je favoriete opblaasbare zwembad speelgoed mee en vergeet niet om je badhanddoek, badjas en slippers mee te nemen.

Bak samen lekkernijen in de keuken

Slecht weer is een goede gelegenheid om samen in de keuken te gaan staan. Bak een taart, koekjes of cupcakes, maak warme chocolademelk of ga een complete maaltijd koken. Ga samen boodschappen doen en neem de uitdaging aan om iets nieuws te maken.

Doe een quiz of wedstrijd

Organiseer een quiz of wedstrijd met de mensen met wie je op vakantie bent. Maak er een algemene kennis quiz van, een muziekquiz of kies een categorie die jullie allemaal interesseert. Je kunt ook een spelletje Wie ben ik spelen of een karaoke wedstrijd houden.

Doe creatief

Als het slecht weer is, is het een goed moment om creatief te zijn. Maak een fotoboek van je vakantie, teken of schilder samen of doe een workshop. Misschien vind je een plek op het park waar je creatief aan de slag kunt, zoals een keramiekatelier of een schilderworkshop.

Ga naar de bioscoop

Een vakantie is een geweldige kans om een film te zien die je altijd al wilde zien. De meeste vakantieparken hebben een eigen bioscoop, waar je samen met je vrienden of familie kunt genieten van een film, een drankje en wat popcorn. Houd er rekening mee dat je op vakantie bent en misschien een film kijkt die je normaal niet zou kiezen.

Stel een thuisbioscoop samen

Als er geen bioscoop op het vakantiepark is, kun je nog steeds thuis een filmavondje organiseren. Verzamel alle kussens, dekens en kaarsen die je kunt vinden, maak wat popcorn en geniet van een film in je eigen huisbioscoop. Zorg voor een beamer of ga lekker knus op de bank liggen met een laptop.

Speel een indoor sport

Als je graag actief bent, kun je een indoor sport beoefenen. Denk aan indoor tennis, squash, badminton of fitnessen. Misschien is er op het vakantiepark een sportzaal of -hal waar je je kunt uitleven.

Organiseer een knutselmiddag

Knutselen is niet alleen leuk voor kinderen, ook tieners vinden het leuk om creatief bezig te zijn. Knutsel bijvoorbeeld een armbandje, maak een fotolijstje of maak een leuke decoratie voor de kamer. Vergeet niet om de materialen vooraf te kopen.

Speel een bordspel

Met slecht weer is het juist leuk om samen spelletjes te spelen. Een bordspel is hiervoor uitermate geschikt. Haal je favoriete bordspel tevoorschijn of koop een nieuw bordspel om te spelen. Jullie kunnen ook een toernooi organiseren met verschillende bordspellen.

Ontspan

Als je bent op vakantie bent, heb je ook tijd nodig om te ontspannen. Het vervelende weer kan een aanleiding zijn om te gaan chillen. Ga in de sauna, lees een boek, doe een dutje of neem een lekker glas wijn. Doe een beroep op het wellnesscentrum om te ontspannen of koop gezichtsmaskers om een spa bij je thuis te hebben.

Doe een escaperoom

Sommige vakantieparken hebben hun eigen escaperoom. Dit is een perfecte activiteit voor tieners. Probeer binnen een uur te ontsnappen door puzzels en raadsels op te lossen.

Organiseer een kookwedstrijd

Als je verveeld bent, kun je ook een kookwedstrijd organiseren. Kies een thema en laat iedereen iets lekkers koken. Laat vervolgens de jury bepalen welk gerecht het beste is.

Maak een puzzel

Puzzelen kan een leuke en ontspannende activiteit zijn. Het kan een gezamenlijke activiteit zijn of doe het gewoon alleen. Koop een leuke puzzel en probeer hem samen te maken.

Ga bowlen

Veel vakantieparken hebben een eigen bowlingbaan. Ga bowlen met je vrienden of familie en maak er een wedstrijdje van. Wie kan de hoogste score halen?

Regen of wind op vakantie hoeft niet te betekenen dat je je gaat vervelen. Maak gebruik van de mogelijkheden om alsnog plezier te blijven maken. Organiseer samen een kookwedstrijd of een quiz en maak er een gezellige tijd van. Laat je vakantie niet verpesten door het weer en geniet van de tijd samen.

1. Kan ik zwemmen als het slecht weer is?

Ja, de meeste vakantieparken hebben een overdekt zwembad. Het kan juist leuk zijn om te zwemmen als het buiten regent of waait.

2. Wat voor bordspellen kan ik spelen?

Er zijn veel verschillende bordspellen die je kunt spelen. Denk aan Monopoly, Risk, Kolonisten van Catan, Cluedo of Triviant.

3. Hoe kan ik creatief zijn bij slecht weer?

Er zijn veel manieren om creatief te zijn. Maak bijvoorbeeld een fotoboek, teken of schilder samen of volg een workshop.

4. Kan ik nog steeds buitenactiviteiten doen als het regent?

Sommige buitenactiviteiten zijn ook leuk om te doen als het regent, zoals wandelen in het bos of schelpen zoeken op het strand. Het is wel belangrijk om warme en regenkleding te dragen.

5. Wat kan ik doen als er geen recreatieruimte op het vakantiepark is?

Als er geen recreatieruimte is op het vakantiepark, kun je nog steeds genieten van binnenactiviteiten. Ga bijvoorbeeld naar een bioscoop of speel bordspellen.

Over ons

Informatie