Weg van de drukte: Rust en stilte vinden in de prachtige omgeving van Vakantiepark Giethoorn

Vakantiepark Giethoorn, gelegen in het hart van Overijssel, biedt een unieke vakantie-ervaring. Het park is omgeven door rustige en schilderachtige kanalen en de lokale gemeenschap biedt een prachtige omgeving om te ontspannen en tot rust te komen. Hier zijn vijftien tips om het maximale uit je vakantie te halen.

1. Het verkennen van het plaatselijke platteland

Wandelen en fietsen zijn legendarische manieren om te genieten van de prachtige landschappen in de omgeving van Giethoorn. Het platteland biedt prachtige uitzichten over de kanalen en landwegen.

2. Geniet van een boottochtje en verken de grachten van Giethoorn

Giethoorn is bekend als het “Venetië van Nederland” en dat betekent dat er genoeg gelegenheid is om per boot te verkennen. Er zijn verschillende bootverhuurbedrijven en rondvaartboten die je kunt gebruiken om de omgeving vanaf het water te bewonderen.

3. Bezoek het Giethoorn Museum

Het Giethoorn Museum is gevestigd in een prachtig gerestaureerd 19e-eeuws gebouw en toont hoe mensen in Giethoorn leefden en werkten in het verleden.

4. Ontspan op de stranden van het meer Bovenwijde

Het meer Bovenwijde is een van de grootste meren in de omgeving van Giethoorn. Het is de ideale plek om te genieten van een dagje rust en om te zwemmen, te zonnen of te picknicken.

5. Proef lokale kaas en wijn bij de Zuivelhoeve “De Veenboerderij”

Op de Veenboerderij kun je verschillende lokale kazen en wijnen proeven en kopen, gemaakt van de beste ingrediënten door een lokale kaas- en wijnboerderij.

6. Ontdek de geschiedenis van Giethoorn in het oude stadhuis

In het oude stadhuis van Giethoorn, gelegen aan het Kerkwegje, vindt je verschillende tentoonstellingsruimtes waar je de geschiedenis en cultuur van het dorp kunt ontdekken en bewonderen.

7. Bezoek de prachtige Sint Anthonykerk

De Sint Anthonykerk is een indrukwekkend gebouw in het hart van Giethoorn, waar je het adembenemende uitzicht op het dorp en de kanalen kunt bewonderen.

8. Verken Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten moerasgebied van Nederland. Hier kun je ongestoord wandelen, fietsen of varen, genieten van de flora en fauna en tot rust komen.

9. Neem de kinderen mee naar Speelbos De Wieden

Geniet van een avontuurlijk dagje uit met de kinderen in Speelbos De Wieden, een speelbos vol met verschillende wandel- en fietsroutes langs diverse uitdagende speeltoestellen.

10. Ga vissen op de lokale grachten

In de grachten van Giethoorn kun je op meerdere nauwkeurig samengestelde plekken vissen. Hier kun je genieten van het uitzicht en de rust, terwijl je wacht op de perfecte vangst.

11. Neem een duik in het openluchtzwembad het Piranha Park

Het Piranha Park is een familievriendelijk buitenzwembad in Giethoorn, met verschillende wateractiviteiten voor zowel jong als oud.

12. Bezoek de ambachtelijke Goud- en Edelsmederij Goldrush

Bezoek een van de mooiste ambachtswinkels in Giethoorn. Bij de Goldrush vindt je bijzondere sieraden en verstelbare producten die op basis van persoonlijk kwaliteitsniveau worden gemaakt.

13. Verken Giethoorn per paardentram

Ontdek Giethoorn in een andere stijl en laat je rondrijden in een paardentram. Geniet van het rustige tempo en ontdek nog meer verborgen plekken.

14. Bezoek het Veenmuseum

Het Veenmuseum is een culturele attractie die laat zien hoe het leven er vroeger in Giethoorn uitzag. Er zijn meerdere tentoonstellingsruimtes en presentaties die je op een leuke manier een kijkje in de geschiedenis van het dorp geven.

15. Eet lokale lekkernijen

Giethoorn heeft veel restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van verschillende lokale gerechten. De restaurants worden beoordeeld op basis van hun kwaliteit en smaak, terwijl ze de lokale gerechten structuur geven vanwege hun uiteenlopende klanten.

Giethoorn is de ideale omgeving om tot rust te komen en te genieten van de schoonheid van het Nederlandse platteland. Of je nu wilt wandelen, fietsen of varen, er zijn tal van activiteiten voor iedereen te vinden. Bezoek het Giethoorn Museum, probeer lokale kazen en wijnen of ga paardentrammen. Waar je ook voor kiest, ontspan en geniet van al het moois dat Giethoorn te bieden heeft.

1. Wat kost het huren van een bootje in Giethoorn?

De prijs varieert afhankelijk van de tijd van het jaar en de grootte van de boot. Op de meeste bootverhuurbedrijven worden boten voor € 15- € 30 per uur verhuurd.

2. Wat is de beste tijd om Giethoorn te bezoeken?

Het beste moment om Giethoorn te bezoeken is in de lente en de zomer, wanneer de bloemen in bloei staan ​​en het weer aangenaam is voor buitenactiviteiten.

3. Is er een toeristenbelasting in Giethoorn?

Ja, er is een toeristenbelasting in Giethoorn. Deze belasting is een percentage van de huurprijs van accommodaties en wordt betaald op het moment van inchecken.

4. Wat zijn enkele van de beste lokale gerechten om te proberen in Giethoorn?

Enkele van de lokale gerechten om te proberen zijn pannenkoeken, haring, kaas en gevulde koeken.

5. Kan ik vissen in Giethoorn?

Ja, je kunt vissen in Giethoorn. Er zijn meerdere locaties waar je kunt vissen en je hebt een visvergunning nodig.

Over ons

Informatie