Wijnproeverijen in Vias: welke lokale wijnen moet je proberen?

Wanneer je op zoek bent naar een plek om te genieten van een lekker glas wijn, is Vias de perfecte bestemming! Het pittoreske stadje gelegen in het Zuiden van Frankrijk is beroemd om zijn indrukwekkende wijngaarden en de smaakvolle wijnen die er worden geproduceerd. In dit artikel zullen we enkele van de beste wijnen die Vias te bieden heeft behandelen.

Het ontdekken van de lokale wijnen van Vias

De regio Languedoc-Roussillon, met Vias als een van de vele steden, heeft een lange geschiedenis van wijnproductie en staat bekend om de kwaliteit van haar wijnen. Maar welke wijnen zijn die kwaliteit waard en het proeven waard?

1. Domaine Sainte-Croix, Tradition Blanc

Deze heerlijke witte wijn is geproduceerd op Domaine Sainte-Croix en heeft de smaak van verse perziken en bloemen. De traditie Blanc is een blend van drie druivensoorten: Grenache blanc, Roussanne en Marsanne, die zorgvuldig zijn gemengd om de wijn zijn smaak te geven.

2. Domaine Sainte-Croix, Indignation Rouge

Indignation Rouge is een van Domaine Sainte-Croix’s topwijnen. Deze rode wijn heeft een volle en fruitige smaak, met tonen van donkere kersen en zwarte bessen.

3. Château Vaisseries, Les Tonnelles

Deze heerlijke rode wijn is gemaakt van Syrah en Grenache-druiven en is geproduceerd op Château Vaisseries. Les Tonnelly is een prachtige wijn met een diepe, robijnrode kleur en smaken van specerijen en rood fruit.

4. Le Domaine Castan

Het Domaine Castan heeft een grote variëteit aan wijnen, en hun Domaine Castan rouge is zeker niet te missen. Deze wijn heeft tonen van rode bessen en zachte tannines, waardoor het een geweldige keuze is voor een diner.

5. Domaine Laguerre, Eos 2017

De Eos 2017 is een van de beste wijnen geproduceerd door Domaine Laguerre. Het is een frisse en fruitige witte wijn met de smaak van bloemen en citrus.

6. Domaine de la Marfée, Les Gamines

De Les Gamines van Domaine de la Marfée is een prachtige blend van Syrah en Grenache. Deze rode wijn heeft een indrukwekkende smaak van rijp, donker fruit, waaronder kersen en zwarte bessen.

7. Domaine de Gaujal, Grange de l’Âme

De Grange de l’Âme is een indrukwekkende witte wijn die is gemaakt van Piquepoul-druiven. Helder, zuiver en verfrissend, deze wijn is perfect tijdens de zomermaanden.

8. Terre Inconnue

Terre Inconnue is een van de beste wijnen geproduceerd in Vias. Deze rode wijn is heerlijk, met een diepe, fruitige smaak en is gemaakt van een mix van druivensoorten.

Hoe te genieten van de lokale wijnen van Vias

Nu je meer kennis hebt over welke wijnen te proeven wanneer je in Vias bent, is het ook belangrijk om te weten hoe te genieten van deze wijnen.

1. Proef ze met lokale gerechten

Vias is ook bekend om zijn lokale gerechten, dus waarom combineer je niet de twee? Probeer enkele lokale gerechten zoals gebakken schaaldieren, oesters of schelpdieren met een van de hierboven genoemde wijnen.

2. Plan een wijntour

Er zijn verschillende wijntours beschikbaar in de buurt van Vias. Plan een tour en bezoek de wijngaarden waar deze heerlijke wijnen worden geproduceerd. Leer meer over de geschiedenis van de wijnproductie van de regio en geniet van een tour op maat van jouw voorkeuren.

3. Koop enkele flessen

Neem enkele flessen van de hierboven beschreven wijnen mee naar huis als aandenken aan je vakantie in Vias. Misschien wil je deze wijnen delen met je vrienden en genieten van een Franse wijnproeverij in eigen huis?

4. Kijk niet alleen naar de prijs

De prijs van een fles wijn is niet altijd een indicatie van de kwaliteit. Bij het selecteren van een wijn, is het belangrijk om te kijken naar de smaak en oorsprong van de wijn in plaats van alleen de prijs.

Conclusie

Als je in Vias bent, dan is een wijnproeverij zeker een must-do. Met zoveel opties om uit te kiezen, zou het moeilijk kunnen zijn om te beslissen welke wijnen je moet proberen. Hopelijk heeft dit artikel jou geholpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Proost!

Veelgestelde vragen

1. Welke druivensoorten worden veel gebruikt in de wijnproductie van Vias?

De meest voorkomende druivensoorten in Vias zijn Syrah, Grenache en Piquepoul.

2. Hoe lang kun je bewaarwijnen uit Vias bewaren?

De bewaarwijnen uit Vias kunnen tot wel tien jaar bewaard worden, afhankelijk van de wijn.

3. Waarom zijn wijnen uit Vias zo uniek?

De wijnen uit Vias onderscheiden zich door hun unieke smaken en de wijze waarop ze worden geproduceerd.

4. Kan ik in Vias wijngaarden bezoeken?

Zeker weten! Er zijn verschillende wijngaarden in Vias en omgeving die toegankelijk zijn voor bezoek.

5. Zijn de wijnen uit Vias te vergelijken met andere Franse wijnen?

Hoewel de wijnen uit Vias qua smaak erg verschillen van andere Franse wijnen, worden ze gerekend tot de beste wijnen van Frankrijk.

Over ons

Informatie