Zo geniet je optimaal van de prachtige natuur rondom Roompot Park Veerse Kreek

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je optimaal kunt genieten van de prachtige natuur, dan moet je zeker eens kijken naar Roompot Park Veerse Kreek. Dit prachtige vakantiepark ligt midden in een natuurgebied en biedt talloze mogelijkheden om de omgeving te verkennen. In dit artikel geven we je tips en adviezen over hoe je optimaal kunt genieten van de natuur rondom het park.

Waarom natuur belangrijk is

Het is wetenschappelijk bewezen dat natuur een positief effect heeft op onze gezondheid en ons welzijn. Door in de natuur te zijn, verminderen we stress en verhogen we ons geluksgevoel. Bovendien is het gewoon heerlijk om buiten te zijn en te genieten van de frisse lucht en de prachtige omgeving.

Verken de omgeving te voet of per fiets

Een van de beste manieren om de natuur rondom Roompot Park Veerse Kreek te verkennen is te voet of per fiets. Er zijn talloze fiets- en wandelroutes in de buurt die je langs de mooiste plekjes leiden. De routes variëren van korte wandelingen tot lange fietstochten, dus er is voor ieder wat wils.

Fietsen

Er zijn verschillende fietsroutes in en rondom het park. Begin bijvoorbeeld met de ‘Veerse Meer Route’, deze brengt je langs het Veerse Meer en de prachtige omgeving. De ‘Bevelandse Buitenroute’ leidt je vervolgens door het platteland van Zuid-Beveland en de ‘Eindeloos Eiland Route’ voert je langs de mooiste plekjes van Walcheren.

Wandelen

Ook voor wandelaars zijn er talloze opties. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het prachtige natuurgebied De Schotsman, waar je kunt genieten van de mooie uitzichten en het rijke vogelleven. Of maak een wandeling door de duinen en langs het strand.

Bezoek de historische steden in de buurt

Rondom Roompot Park Veerse Kreek liggen verschillende historische steden die je kunt bezoeken. Zo kun je een dagje doorbrengen in de middeleeuwse stad Middelburg, waar je kunt wandelen door de oude straten, grachten en steegjes. Ook het gezellige stadje Veere is zeker een bezoekje waard. Hier kun je genieten van de historische gebouwen, de mooie haven, en de sfeervolle terrasjes.

Ontdek het water

De natuur rondom het park wordt gekenmerkt door het water. Maak daarom zeker eens gebruik van de verschillende watersportmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld zeilen of surfen op het Veerse Meer. Of huur een kano en verken de mooie omgeving vanaf het water.

Ga op zoek naar wilde dieren

De natuur rondom Roompot Park Veerse Kreek is rijk aan wilde dieren. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de damherten die in het natuurgebied De Schotsman leven. Of spot de vele vogelsoorten die in de omgeving te vinden zijn, zoals de lepelaar, de zilverreiger en de aalscholver.

Neem deel aan georganiseerde activiteiten

Het park organiseert verschillende activiteiten en excursies die je helpen de omgeving beter te leren kennen. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een georganiseerde wandeling door het natuurgebied, of meevaren op een rondvaartboot om de omgeving vanaf het water te ontdekken.

Geniet van de lokale gerechten

In de omgeving van Roompot Park Veerse Kreek vind je verschillende restaurants waar je kunt genieten van de lokale gerechten. Proef bijvoorbeeld de verse vis die aan de kust wordt gevangen. Of ga voor een lekkere pannenkoek bij Pannenkoekenhuis de Kabouterhoeve.

Verblijf in een accommodatie middenin de natuur

Als je optimaal wilt genieten van de prachtige natuur rondom Roompot Park Veerse Kreek, dan is het aan te raden om te verblijven in een accommodatie middenin de natuur. Kies bijvoorbeeld voor een campingplek aan het water, of huur een vakantiewoning in het bos.

Maak gebruik van de voorzieningen op het park

Op het park zelf zijn ook talloze voorzieningen waar je gebruik van kunt maken. Zo is er onder andere een overdekt zwembad, een kinderboerderij en een speeltuin. Ook kun je een fiets huren op het park zelf, en is er een supermarkt waar je boodschappen kunt doen.

Houd rekening met de natuur

Als je de natuur rondom Roompot Park Veerse Kreek gaat verkennen, is het belangrijk om rekening te houden met de natuur. Blijf bijvoorbeeld op de aangegeven paden, gooi geen afval weg, en maak geen lawaai in de buurt van wilde dieren.

Doe de 7 “groene” beloftes

Roompot heeft de 7 “groene” beloftes gedaan om te zorgen dat de vakantieparken zo duurzaam en groen mogelijk zijn:
1. Milieubewust energie- en waterverbruik.
2. We hebben veel groen op onze parken en werken er dag en nacht aan om deze op en top te verzorgen.
3. We zorgen voor natuurlijke beplanting, geïntegreerd in de omgeving.
4. Severin’ eco-skies
5. Earth Hour
6. Duurzame producten in onze restaurants en parkwinkels
7. Roompot doneert aan groene projecten en streeft naar CO2-neutraal.

Conclusie

Als je wilt genieten van de prachtige natuur van Zeeland, dan is Roompot Park Veerse Kreek de ideale vakantiebestemming. Verken de omgeving te voet of per fiets, ontdek het water, ga op zoek naar wilde dieren en geniet van de lokale gerechten. Met deze tips en adviezen ben je goed op weg om optimaal van de natuur te genieten.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de openingstijden van het zwembad op Roompot Park Veerse Kreek?
2. Wat zijn de mooiste wandelroutes in de omgeving?
3. Zijn huisdieren toegestaan op het park en in de natuur?
4. Is het mogelijk om te barbecueën in de natuur rondom het park?
5. Wat zijn de beste watersportmogelijkheden in de buurt?

Antwoorden

1. De openingstijden van het zwembad zijn afhankelijk van het seizoen. Raadpleeg de website van Roompot voor de actuele openingstijden.
2. Er zijn talloze mooie wandelroutes in de omgeving van Roompot Park Veerse Kreek. Enkele aanraders zijn de wandeling door natuurgebied De Schotsman en de wandeling langs het strand.
3. Huisdieren zijn toegestaan op het park en in de natuur, mits ze aangelijnd zijn.
4. Het is mogelijk om te barbecueën in de natuur rondom het park, mits je gebruik maakt van een daarvoor geschikte barbecue en geen schade aanricht aan de natuur.
5. De beste watersportmogelijkheden in de buurt zijn zeilen en surfen op het Veerse Meer. Ook kanoën is een leuke manier om de omgeving vanaf het water te verkennen.

Over ons

Informatie