Buiten de gebaande paden – de leukste en meest ongewone plekjes in Den Haag.

Den Haag is een stad vol met prachtige parken, historische gebouwen en mooie winkelstraten, maar er is zoveel meer te ontdekken buiten de gebaande paden. Als je op zoek bent naar unieke en onvergetelijke ervaringen in Den Haag, dan zijn hier een aantal verborgen pareltjes die je niet mag missen.

De Geheime Tuin

Een prachtige verborgen tuin in het centrum van Den Haag, De Geheime Tuin is niet zomaar een gewone tuin. Het is een kunstproject gebaseerd op de ideeën van Zen en Tao. De rust en vrede die je hier vindt maken het perfect om te ontspannen en te genieten van de natuur.

De Haagse Markt

De grootste openluchtmarkt van Nederland, de Haagse Markt is een smeltkroes van culturen. Je vindt hier alles, van vers fruit en groenten tot souvenirs en fashion items, maar het is het beste om hier op een doordeweekse dag naartoe te gaan om de grootste selectie te vinden.

The Student Hotel Rooftop Bar

Een verborgen hotspot in het centrum van Den Haag, The Student Hotel Rooftop Bar biedt geweldig uitzicht op de stad in een gezellige en informele sfeer. Geniet van een cocktail, wat hapjes en proef de lokale bieren terwijl je geniet van het uitzicht.

De Gasfabriek

Een inspirerend en verrassend creatief centrum, De Gasfabriek is de thuisbasis van talloze makers en vormgevers. Van workshops en het verkopen van stukjes tot permanente tentoonstellingen, dit is de perfecte plek om inspiratie op te doen.

Escher in Het Paleis

Maurits Cornelis Escher is een van Nederlands bekendste grafische kunstenaars en heeft zijn permanente tentoonstelling in de oude woning van koningin-moeder Emma van Denemarken in het hart van Den Haag. De tentoonstelling is een ode aan zijn werk en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

The Penthouse

Het hoogste restaurant in Nederland en gelegen op de 42e verdieping van de Haagse Toren, The Penthouse biedt spectaculaire uitzichten op de kust en de stad. Geniet van de haute cuisine, en geniet van de zonsondergang terwijl je dineert.

De Binckhorst

Een voormalig industrieel gebied, De Binckhorst is aan het transformeren tot een hippe bestemming voor creatieve ondernemers. Met vintage winkels, kunstgalerijen en brouwerijen is dit dé plek om te bezoeken voor een flinke dosis coolheid.

Het Nutshuis

Een prachtig gerestaureerd gebouw uit 1921, Het Nutshuis heeft een geschiedenis als cultureel centrum en fungeert nu als een culturele hub voor Den Haag. Er is altijd wat te zien en te doen in dit indrukwekkende gebouw.

Het Binnenhof

Het Binnenhof is misschien wel het bekendste referendum van Den Haag, maar er zijn nog steeds genoeg manieren om het ongewoon te maken. Bekijk een parlementaire debat in de Tweede Kamer of bezoek de Ridderzaal, waar belangrijke bijeenkomsten worden gehouden.

Het Haags Historisch Museum

Een museum wat zijn thuisbasis vindt in een monumentaal pand in het centrum van Den Haag, Het Haags Historisch Museum biedt een spannende kijk in de geschiedenis van de stad. Met interactieve displays en exposities die variëren van de 19e eeuw tot hedendaagse cultuur.

Het Ooievaarsnest

Hoewel dit nu een primair kinderboerderij is, was Het Ooievaarsnest ooit een geheime locatie voor verzetsbewegingen in Den Haag. Ontdek de levende dieren, of leer over het rijke verleden van een van de geheime plekken in de stad.

De Electriciteitsfabriek

Een voormalige elektriciteitscentrale uit 1905, De Electriciteitsfabriek is nu een kunstproject ruimte. De grote vloeroppervlakte heeft talloze ruimten voor kunstenaars om te werken en hun creativiteit te uiten.

Klimmuur Hollands Spoor

Als je op zoek bent naar iets actiefs en avontuurlijk, dan is Klimmuur Holland Spoor iets om te proberen. Het heeft een klimwand van 16 meter hoog met een breed scala aan niveaus en autogordeldoeken voor beginners.

Het Gemeentemuseum

Een eerste klas museum met de grootste collectie van het werk van Mondriaan ter wereld, Het Gemeentemuseum is perfect voor degenen die houden van kunst en cultuur. Ontdek de moderne en hedendaagse kunst, mode, design en muziek.

Het Mauritshuis

Een indrukwekkend rijksmonument die aan de Hofvijver van Den Haag ligt, Het Mauritshuis is de thuisbasis van een van de belangrijkste collecties schilderijen uit de 17e eeuw. De ingang van dit museum is makkelijk te missen, maar het is de moeite waard om even op zoek te gaan naar dit juweeltje.

Conclusie

Er zijn zoveel verborgen schatten te vinden in Den Haag die het ontdekken zeker waard zijn. Van creatieve centra en historische gebouwen tot prachtige uitzichten en avontuurlijke activiteiten, deze plekjes zijn perfect om de stad beter te leren kennen. Dus ga erop uit en ontdek wat Den Haag allemaal te bieden heeft!

Veelgestelde vragen

Wat is De Haagse Markt?

De Haagse Markt is de grootste buitenmarkt in Nederland waar je van alles kunt vinden, van vers fruit en groenten tot souvenirs en fashion items.

Waar vind ik De Geheime Tuin?

De Geheime Tuin ligt in het centrum van Den Haag.

Waar kan ik genieten van het uitzicht op de stad?

Je kunt genieten van het uitzicht op de stad in The Student Hotel Rooftop Bar, The Penthouse of Het Mauritshuis.

Wat kan ik doen bij De Electriciteitsfabriek?

De Electriciteitsfabriek is nu een kunstproject ruimte.

Waar kan ik mijn klimvaardigheden verbeteren?

Klimmuur Hollands Spoor is perfect voor degene die van klimmen houden.

Welke musea kan ik bezoeken in Den Haag?

Je kunt Het Haags Historisch Museum, Het Gemeentemuseum, Het Mauritshuis en Escher in Het Paleis bezoeken.

Over ons

Informatie