De leukste activiteiten in Appelscha voor jong en oud

Appelscha is een prachtig dorp in Friesland dat rijk is aan geschiedenis en cultuur. Het heeft ook veel te bieden als het gaat om leuke activiteiten voor jong en oud. Hieronder lees je de top 15 activiteiten die je kunt beleven tijdens een vakantie in Appelscha.

1. Wandelen en fietsen

Appelscha is omringd door prachtige natuur en is een populaire bestemming voor mensen die graag wandelen en fietsen. Er zijn fiets- en wandelroutes beschikbaar die je langs de mooiste plekken van het dorp leiden.

2. Klimmen en klauteren

Voor de avontuurlijke reiziger is het Klimbos in Appelscha een must-visit. Hier vind je diverse klimroutes die je op verschillende hoogtes laten klimmen tussen de bomen.

3. Kanoën en varen

De Drents-Friese Wolden is vol met waterwegen en is perfect om te kanoën of te varen. Je kunt hier zowel kajaks als kleine boten huren om de wateren te verkennen.

4. Golfen

Als je van golfen houdt, is Golfclub de Hildenberg in Appelscha een fantastische plek. Hier kun je genieten van achttien holes, omringd door prachtige wijde uitzichten.

5. Paardrijden

Paardrijden is een heerlijke manier om de natuur van Appelscha te ontdekken. Er zijn diverse stallen in en rondom Appelscha waar je paarden kunt huren en langs de duinen en weilanden kunt rijden.

6. Bezoek aan de schaapskooi

De Schaapskooi in Appelscha is de thuisbasis van meer dan honderd schapen. Een bezoek aan de schaapskooi is een educatieve en leuke ervaring, vooral voor kinderen.

7. Bezoek aan het historische centrum

Het historische centrum van Appelscha is de drukste plek van het dorp. Hier vind je een selectie van lokale winkels, restaurants en cafés die je kunt bezoeken.

8. Naar de speeltuin

Voor jongere kinderen is er een grote speeltuin in Appelscha. Hier kunnen kinderen in de buitenlucht spelen op diverse speeltoestellen.

9. Bezoek aan het bosbad

Op warme dagen is het botbad in Appelscha een heerlijke plek om af te koelen. Met drie verschillende baden, waaronder een peuterbad en een duikbad, is er voor ieder wat wils.

10. Bezoek aan de markt

Elke zaterdag vindt er een markt plaats in het centrum van Appelscha. Hier kun je onder andere verse bloemen, groenten, fruit en kleding kopen.

11. Bezoek de Oerfloed

De Oerfloed is een bijzonder gebied in de nabijheid van Appelscha. Het is een laaggelegen moerasgebied waar je zeldzame soorten planten en dieren tegenkomt.

12. Kanotocht op de Vledder Aa

De Vledder Aa is een bekende rivier in Appelscha en omgeving waar je heerlijk kunt kanoën. Tijdens de kanotocht kom je langs prachtige bossen en weilanden.

13. Bezoek aan het Gevangendorp Veenhuizen

Veenhuizen is een dorp in de buurt van Appelscha waarin ooit gevangen werden gehuisvest. Tegenwoordig telt het enkele musea en restaurants, waardoor het een interessante dagtocht is voor het hele gezin.

14. Bezoek aan de Bibliotheek

De Bibliotheek in Appelscha is een uitgebreide bieb waar je nieuwe boeken kunt lenen en lezen. Hier zijn ook workshops en andere activiteiten voor jong en oud.

15. Op zoek gaan naar de Nachtegaal

De Nachtegaal is een vogel die vaak in de bossen rondom Appelscha zingt. Het is een bijzondere ervaring om deze vogel tijdens een wandeling te spotten.

Conclusie

Appelscha biedt tal van activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Of je nu van klimmen houdt, fietsen, paardrijden, wandelen of alleen wilt ontspannen in een vakantiehuisje, Appelscha biedt voor elk wat wils. Maak je gereed voor een avontuur in de prachtige natuur van Appelscha.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de openingstijden van de Schaapskooi?
De Schaapskooi is elke dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur, behalve op maandag.

2. Moet ik reserveren om te klimmen in het Klimbos?
Ja, je moet van tevoren reserveren om te kunnen klimmen in het Klimbos.

3. Hoeveel kost het om een kano te huren in Appelscha?
De huurprijs van een kano verschilt per verhuurder. Het kost gemiddeld €15 per persoon voor een kanotrip.

4. Kan ik golfclubs huren bij Golfclub de Hildenberg?
Ja, je kunt golfclubs huren bij Golfclub de Hildenberg. Het is echter altijd beter om vooraf te reserveren om zeker te zijn van een plekje.

5. Kan ik mijn eigen paard meenemen naar Appelscha?
Ja, er zijn diverse stallen in en rondom Appelscha waar je je paard kunt stallen tijdens je vakantie.

Over ons

Informatie