De leukste evenementen in Den Haag – van Haagse Pop Week tot Museumnacht

Den Haag is een bruisende stad die bekend staat om haar talrijke culturele en muzikale evenementen. Of je nu van popmuziek, theater, kunst of mode houdt, er is altijd wel iets leuks te beleven in deze stad. Hieronder vind je een overzicht van de leukste evenementen die de stad te bieden heeft.

Haagse Pop Week

De Haagse Pop Week is het grootste pop-evenement in Den Haag en vindt elk jaar plaats in oktober. Dit is het moment waarop de lokale muziekscene zichzelf presenteert aan het publiek. De hele stad verandert dan in een muziekwalhalla met optredens, workshops en presentaties op verschillende locaties door heel Den Haag.

Museumnacht

Als je een liefhebber van kunst en cultuur bent, dan mag je de Museumnacht niet missen. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd in oktober en biedt een unieke kans om de musea van Den Haag ‘s nachts te bezoeken. Tientallen musea openen dan hun deuren en bieden speciale tentoonstellingen, feesten en workshops.

Festival Classique

Elk jaar in juni wordt Den Haag omgetoverd tot een klassieke muziekstad voor het Festival Classique. Dit is een uniek evenement dat klassieke muziek combineert met theater en dans. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in de stad, waaronder het Kurhaus, het Vredespaleis en het strand van Scheveningen.

Zeeheldenfestival

Het Zeeheldenfestival is een jaarlijks terugkerend evenement dat gratis toegankelijk is voor iedereen. Dit evenement vindt plaats in de wijk Zeeheldenkwartier en biedt vier dagen lang live muziek, straattheater, filmvoorstellingen en nog veel meer. Het is een perfecte manier om nieuwe artiesten te ontdekken en te genieten van de zomeravonden in Den Haag.

Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair is het grootste Euraziatische festival van de wereld en vindt elk jaar plaats op het Malieveld. Het evenement duurt twee weken en biedt een unieke mix van muziek, dans, theater en culinaire hoogstandjes. Het is een viering van de Euraziatische cultuur en een unieke kans om nieuwe smaken te ontdekken.

ShoppingNight

Als je van mode houdt, mag je de ShoppingNight niet missen. Dit evenement vindt elk jaar plaats in juni en biedt een unieke kans om te winkelen tot je erbij neervalt. De hele stad staat dan in het teken van mode en biedt tal van kortingen, modeshows en feesten.

Parkpop

Parkpop is het grootste gratis popfestival van Europa en vindt elk jaar plaats in het Zuiderpark. Dit evenement biedt een unieke mix van nationale en internationale artiesten en trekt jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers. Het is een feestdag voor popliefhebbers en een van de hoogtepunten van het jaar in Den Haag.

Festival Designkwartier

Het Festival Designkwartier is een jaarlijks terugkerend evenement in het Zeeheldenkwartier. Dit evenement biedt een unieke mix van design, mode, architectuur en kunst en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het is een perfecte manier om nieuwe ontwerpers te ontdekken en om inspiratie op te doen voor je eigen huis.

Rewire

Rewire is een jaarlijks terugkerend festival dat zich richt op experimentele muziek en kunst. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in de stad en biedt een unieke mix van concerten, tentoonstellingen en workshops. Het is een must-see evenement voor liefhebbers van elektronische muziek en een van de interessantste muziekevenementen van het jaar.

Movies that Matter Festival

Het Movies that Matter Festival is een jaarlijks terugkerend filmfestival dat zich richt op mensenrechten en sociale rechtvaardigheid. Het festival vindt plaats in het Filmhuis Den Haag en biedt een unieke mix van documentaires, speelfilms en discussies. Het is een must-see evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in mensenrechten.

Rewire x Korzo

Rewire x Korzo is een uniek evenement dat zich richt op experimentele muziek en dans. Het evenement vindt plaats in het Korzo Theater en biedt een unieke mix van concerten en dansvoorstellingen. Het is een must-see evenement voor iedereen die van zowel muziek als dans houdt.

Scheveningen Light Walk

De Scheveningen Light Walk is een uniek evenement dat plaatsvindt in december. Het is een wandeling door de scheveningse duinen en over het strand, maar dan wel helemaal in het donker. De wandeling wordt verlicht door talloze lichtjes en biedt een unieke sfeer. Het is een must-see evenement voor iedereen die van wandelen en bijzondere sfeer houdt.

The Hague Pride

The Hague Pride is een jaarlijks terugkerend evenement dat zich richt op de lhbti-gemeenschap. Het festival vindt plaats in het centrum van Den Haag en biedt een unieke mix van concerten, feestjes en discussies. Het is een must-see evenement voor alle lhbti-ers en hun vrienden.

Moulin Blues

Moulin Blues is een jaarlijks terugkerend bluesfestival dat plaatsvindt in Ospel (in de buurt van Den Haag). Het festival biedt een unieke mix van nationale en internationale bluesartiesten en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het is een must-see evenement voor bluesliefhebbers.

Life I Live

Life I Live is een gratis muziekfestival dat plaatsvindt in het centrum van Den Haag. Het festival biedt een unieke mix van nationale en internationale artiesten en biedt een unieke sfeer. Het is een must-see evenement voor iedereen die van livemuziek houdt.

Den Haag biedt jaarlijks zoveel verschillende evenementen dat het bijna onmogelijk is ze allemaal te bezoeken. Maar met de bovenstaande lijst heb je alvast een goede start. Er is voor ieder wat wils, of je nu van popmuziek houdt, van dans, van kunst of van mode. Zorg dat je op de hoogte bent van de nieuwste evenementen in deze bruisende stad en geniet van de sfeer die Den Haag te bieden heeft.

Veelgestelde vragen

1. Wanneer vindt de Haagse Pop Week plaats?
2. Waar vindt het Festival Classique plaats?
3. Hoeveel bezoekers trekt Parkpop jaarlijks?
4. Waar vindt het Movies that Matter Festival plaats?
5. Is de Scheveningen Light Walk geschikt voor kinderen?

Antwoorden op veelgestelde vragen

1. De Haagse Pop Week vindt elk jaar plaats in oktober.
2. Het Festival Classique vindt plaats op verschillende locaties in Den Haag, waaronder het Kurhaus, het Vredespaleis en het strand van Scheveningen.
3. Parkpop trekt jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers.
4. Het Movies that Matter Festival vindt plaats in het Filmhuis Den Haag.
5. De Scheveningen Light Walk is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Over ons

Informatie