De leukste watersportactiviteiten in Wolphaartsdijk

Ben jij op zoek naar een actieve en avontuurlijke vakantie? Dan is Wolphaartsdijk in Zeeland een geweldige bestemming! Dit dorpje aan het Veerse Meer biedt tal van leuke watersportactiviteiten voor jong en oud. In dit artikel ontdek je welke watersporten je in Wolphaartsdijk kunt beoefenen en waar je de beste plekjes vindt.

1. Zeilen

Met het uitgestrekte Veerse Meer is Wolphaartsdijk een geweldige plek om te zeilen. Of je nou een beginner bent of een ervaren zeiler, er zijn genoeg mogelijkheden om het water op te gaan. Huur bijvoorbeeld een zeilboot bij Zeilschool de Viking en verken het meer op eigen tempo.

2. Kitesurfen

Kitesurfen is een van de meest populaire watersporten in Wolphaartsdijk. Door de constante wind en het ondiepe water is het een ideale plek voor beginners. Bij Kitesurfschool Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam kun je lessen nemen en de sport onder de knie krijgen.

3. Wakeboarden

Altijd al willen wakeboarden? Ook dat kan in Wolphaartsdijk! Bij Waterskischool de Wolf kun je lessen nemen of een wakeboard huren en de beginnersbaan uitproberen. Voor de meer ervaren wakeboarders is er ook een uitdagende baan beschikbaar.

4. Suppen

Stand-up paddling, oftewel suppen, is een leuke en ontspannende manier om het water te verkennen. Bij Supskool Zeeland kun je supboards huren en een tour maken over het Veerse Meer. Ook kun je hier lessen nemen en technieken leren om nog beter te worden.

5. Waterskiën

Waterskiën is een klassieke watersport die altijd populair blijft. Bij Waterskischool de Wolf kun je lessen nemen en het water betreden. Beginners kunnen terecht op de beginnersbaan, terwijl gevorderden zich kunnen wagen op de slalom baan.

6. Flyboarden

Een van de nieuwste en meest spectaculaire watersporten is flyboarden. Hierbij word je door middel van waterkracht de lucht in geblazen en kun je acrobatische stunts uithalen. Bij Flyboard Zeeland kun je deze sport uitproberen en de WOW-factor ontdekken.

7. Jachthaven

Heb je zelf een boot en ben je op zoek naar een goede plek om aan te leggen? De Jachthaven van Wolphaartsdijk biedt genoeg aanlegplaatsen en faciliteiten voor een comfortabele verblijf. Ook kun je hier terecht voor bootverhuur als je zelf geen boot hebt.

8. Vissen

Voor de vissers onder ons is Wolphaartsdijk ook een ideale plek om het water op te gaan. Huur bijvoorbeeld een bootje en vis op het meer naar verschillende soorten vis. Let wel op de visvergunning die je nodig hebt om te mogen vissen.

9. Kanoën

Een andere leuke manier om het Veerse Meer te verkennen is per kano. Bij Kanoa Outdoor & Event kun je kano’s huren en rustig peddelen over het meer. Ook kunnen groepen een kanotocht boeken met een gids die veel over de omgeving kan vertellen.

10. Snorkelen

Het Veerse Meer heeft ook onderwater veel te bieden. Voor de snorkelliefhebbers is er genoeg te zien en te ontdekken. Huur bijvoorbeeld een snorkelset bij Divearound en verken het onderwaterleven met een nieuwe blik.

Of je nou op zoek bent naar een adrenaline verhogende activiteit of juist een ontspannende tocht over het water, in Wolphaartsdijk vind je het allemaal. Ontdek de prachtige omgeving rijkelijk gevuld met de leukste watersportactiviteiten.

Over ons

Informatie