De natuurlijke schoonheid van Ophemert: 5 fotogenieke plekjes

Ophemert, een dorp gelegen in de provincie Gelderland, staat bekend om zijn rustige landelijke sfeer en natuurlijke schoonheid. Wandelen en fietsen in de omgeving van Ophemert is een genot voor natuurliefhebbers en fotografen. Het dorp is omgeven door prachtige landschappen met rivieren, velden, bossen en heidevelden. In dit artikel nemen we je mee naar vijf fotogenieke plekken in Ophemert die je niet mag missen.

1. De uiterwaarden van de Waal

Als je vanuit Ophemert richting de Waal wandelt, bereik je de uiterwaarden van de rivier. De uitzichten zijn adembenemend en bieden prachtige fotomomenten. In de zomermaanden zijn de velden bedekt met wilde bloemen en het ruisen van de rivier op de achtergrond versterkt de natuurlijke rust van de omgeving.

2. De Appelenburgse plas

De Appelenburgse plas is een verborgen pareltje in Ophemert waar de lokale bevolking vaak naar toe gaat om te zwemmen en te ontspannen. Het is een kleine voormalige zandafgraving met kristalhelder water omgeven door bomen. In de lente en zomer is het er extra mooi omdat de bomen en struiken in bloei staan.

2.1 Tip: huur een kano

De Appelenburgse plas is ook een geweldige plek om vanaf het water te verkennen. Er zijn kano’s te huur, waarmee je op een rustige manier door het water kan navigeren en het uitzicht vanaf het meer kan bewonderen.

3. Het bosgebied De Hurnse Kil

Het bosgebied De Hurnse Kil, gelegen tussen Ophemert en het nabijgelegen dorp Neerijnen, is een perfecte plek voor wandelingen en om te fotograferen. Het gebied is relatief onbekend en minder druk bezocht dan andere populaire wandelroutes in Nederland. In het bos vind je kronkelende beekjes, hoge bomen en rustige paden die je naar fotogenieke plekken leiden.

3.1 Tip: ga vroeg in de ochtend

Als je van fotografie houdt, ga dan zo vroeg mogelijk naar De Hurnse Kil voor het mooiste licht tijdens zonsopgang. De nevel die boven de beekjes hangt creëert in dit licht zeer bijzondere sfeer.

4. Het landgoed Ophemert

Het landgoed Ophemert is een prachtig onderhouden park van 12 hectare groot met indrukwekkende bomen, tuinen en vijvers. Het park is zeer fotogeniek en biedt veel variatie. In het voorjaar komen de narcissen en bloesems uit en in de herfst veranderen de kleuren van het park in prachtige warme tonen.

4.1 Tip: wandel zo lang mogelijk door

Neem de tijd om door het landgoed te wandelen, het zal je van de ene verbazing in de andere verbazen. Het is een perfecte plek om tot rust te komen en om dieren en planten te spotten.

5. De lange afstand fietsroute van Ophemert naar Tiel

Ophemert is het ideale vertrekpunt voor fietsers die graag lange afstanden afleggen omdat de omgeving van het dorp veel gevarieerde en rustige routes biedt. De fietsroute van Ophemert naar Tiel is een prachtige tocht vol met mooie uitzichten en attracties onderweg. Je fietst langs de Waal, door boomgaarden en wijngaarden, historische stadjes en vele andere mooie plekken.

5.1 Tip: stop onderweg bij de fruitstallen

Op de route vind je veel fruitstallen waar je de meest verse producten kunt kopen, rechtstreeks van de boerderij. Stop en geniet van de geuren en kleuren van het seizoen.

Conclusie

Ophemert is een prachtige plek voor natuurliefhebbers en fotografen. Of je nu wandelt, fietst, zwemt of gewoon geniet van de stilte en de rust, er is voor elk wat wils. De vijf fotogenieke plekken die we hebben genoemd zijn slechts enkele van de vele attracties die Ophemert te bieden heeft. Besteed wat tijd in dit dorp en omgeving en je zult verrast zijn door de natuurlijke schoonheid.

Veelgestelde vragen

1. Is Ophemert makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer?
Ja, Ophemert is met het openbaar vervoer bereikbaar. Er rijden bussen vanuit Tiel en vanuit Utrecht.

2. Zijn de vijf genoemde plekken makkelijk te vinden?
Ja, alle vijf genoemde punten zijn makkelijk te vinden. Er is voldoende informatie beschikbaar over hun locatie.

3. Wat is de beste tijd van het jaar om Ophemert te bezoeken?
De lente en de zomer zijn de beste tijden om Ophemert te bezoeken vanwege de grote variëteit aan bloemen en planten die dan in bloei staan.

4. Kan ik fietsen en kano’s huren in Ophemert zelf?
Ja, er zijn verschillende verhuurpunten voor fietsen en kano’s in Ophemert.

5. Wat moet ik meenemen naar Ophemert?
Zorg voor comfortabele schoenen om te wandelen. Antimuggen spray en zonnebrandcrème zijn altijd een goed idee om bij je te hebben. En natuurlijk niet vergeten: je camera!

Over ons

Informatie